[MT-İZMİR] GÖKMEN GÖK Adlı Arkadaşımızı Ziyaretimiz....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Büyük geçmiş olsun.. Umarım değerli abimiz en kısa zamanda ihtiyacı olan sağlığa kavuşur..

85 yaşında bir babaanne 56 yaşında bir anne ve Gökmen...Sadece 3 ü var.... Anne nin emekli maaşı ameliyat için aldığı bireysel krediye gidiyor... 200 ytl de günlük harcamaları kredi kartıyla yaptıkları için karta gidiyor...

Annenin tek amacı oğlunun bir an önce sağlığına kavuşabilmesi...
Gerçekten çok iyi bir bakım yapıyor Gökmene... 8 yıldır bıkmadan usanmadan.... Karısı bile 2 yılda kaçmış terketmiş....

Eli değil ayakları öpülesi bir ana... :rendeer::rendeer:

Öncelikle Gökmen kardeşimize Yüce yaratan acil şifalar versin.Annesine de sabır ve güç versin.Çok zor bir durum yatana da bakana da...
Nacizane görüşlerimi bildirmek istiyorum.Gökmen kardeşimizin günlük tedavi masrafı 200 ytl olduğuna göre aylık 6.000 ytl. yıllık 72.000 ytl.yapıyor.Bence bu işi yardım toplama yerine kökten çözüme kavuşturmak gerekiyor.Yardım toplama süresi 1 yıl dolunca ne olacak? toplanan paralar bitince ne olacak? ne zamana kadar para toplanırki? Bence aramızda hukukçu arkadaşlarımızda var onlarında görüşünü alıp bu yükü bir şekilde devletin üstlenmesini sağlamak lazım yoksa maddi olarak çekilir bir yük değil.Maddi yönden önerim budur.Manevi olarak evlerinde internet ve bilgisayar varmı bilmiyorum ama yoksa bir tane dizüstü bilgisayar almak ve sanal ortamda aramıza katmak.Aramızda doktor arkadaşlarımızda var onlar daha iyi bilir,mutlaka yararı olacaktır.Kendisine tekrar acil şifalar dilerim.İnşallah biran önce iyileşir.

Konuyu Toplam 139 üye okuyor. (15 Kayıtlı üye ve 124 Misafir)
mete_han, barbi77, abcgrafik, guccam, kemalonat, bozkurt, cemajans, silentman, akburak1, muratgergerli, CBF150, fuatbaha, bybora, KARABURUN, mbasargan

Evet sevgi tohumlarımız maddi manevi olarak meyvelerini vermeye başladı...Bu konuda ilk adımı SKULLHUNTER attı ve durumdan üyeleri haberdar etti...okuyupda gönüllerinden birşeyler kopanlarrda sağolsun varolsunlar...

Allah hepinizin yardımcısı olsun...Elimizden geldiğince...

elimizden geldiğince yardım etmeye çalışalım yaptığımız yardımlar bi nebzede olsa işe yarar inşallah.

evt dekontlar nerede hadi arkadaşlar dekont görelim

Abicim hiç dekont eklemek aklıma gelmedi ki..
Senelik izin felan derken bi ara aksama oldu siteye girişimde..
20-25 gün önce olmuştu bu konuyu dile getirdiğimizde....

O sıralarda da yapmıştım ama yine yardım yapıp eklerim bu sefer dekontu...

12-01-2008, 00:13 AM
Cenab-ı Allah sabır ve şifa versin Gökmen kardeşime..

Ağzım kitlendi..Elim ayağım titriyo beee..

Hesap Nosu felan yok mu...

Neyse telefon açar sorarım ben ...

Motorcu ruhunuzu yitirmeyin...Destek olun .....
tlf açıp annesiyle de görüşüp sağlık esenlik iletmiştim..
http://www.motosiklet.net/forum/taz...-allah-hic-bir-anneye-boyle-aci-vermesin.html

ya gerçekten çok üzüldüm motor aşkı olmayan motorun sesini iliklerinde hissetmen kişiliksizler yüzünden böle oldu ben bayanı aradım çok mutlu oldu ve bu siteye üye olan tüm kardesleriminde armasını rica ediyorum

gökmen abiye motor için birktirdiğm parada banka hesabına yardım yapıcam her hepimiz biraz böyle yardım yaparsak umarımki oda eski sağalına kavuşcaktır

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
ben elimden geldiğince biraz evvel eft yaptım ve bundan sonrada imkanlarım doğrultusunda yapmayı düşünüyorum.sonuç olarak yardım için sadece 1 yıl izin verilmiş aileye, yardım göndermek için çok da geç kalmamak lazım.
Allak Gökmen arkadaşımıza acil şifalar ve sevgili annesine kolaylıklar versin...
Çok geçmiş olsun...

Bişeyler yazmak bile zor.. Her yönüyle can sıkıcı bi trajedi.. Biz bile konuyu okuyup cevap yazarken bu kadar demorolize olurken , tüm olumsuzluklara rağmen direnen ve çaba gösteren Gülperi Hanım'ın ellerinden saygıyla öpüyorum..

Çorbada tuzumuzun bulunması adına 50 Ytl lik bir eft de ben yaptım.. Diğer arkadaşların yardımlarıyla beraber umarım sıkıntıları bi nebze olsun hafifletecek bi meblaya ulaşır..

Trafik ışıkları kadar basit bir kuralı çiğneyerek başka insanların hayatlarını alt üst eden araç sürücüsünü ve "iyi günde kötü günde" sözüyle hayatlarını birleştirip en muhtaç dönemde terk edip giden gelin hanımı Allah'a havale ediyorum...

kaza sigortası

--------------------------------------------------------------------------------
From: [email protected]
Subject:
Date: Sat, 26 Jan 2008 17:53:28 +0000

İnş. Hicbir zaman ihtiyacınız olmaz ama aklınızın bir köşesinde bulunsun.

KAZA SİGORTASI

Size çarpan araç faili meçhul ise veya aracın sigortası yoksa bütün hastane masraflarını cebinizden yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi gecen sigortaya veriyorsunuz. Sigorta size paranızı tamamını ödüyor. SSK ve Bağkur 'un ödemelerini değil sadece kendi cebinizden ödediğiniz paraları ödüyor. Olumlu ise kazaya yine para ödüyorlar. Kaza geçiren sigortasız yurttaşların tedavisini Garanti Sigorta Fonu karşılıyor, ama bilen yok.

Garanti Sigorta Fonu Genel Sekreteri Kongar :
"Kaza geçiren Sigortasızların masrafını, başvuranlara veriyoruz. Ama kimse bilmediği için parasını alan yok. Fon'da 110 trilyon lira birikti." Trafik kazası geçiren vatandaşların tedavi masrafları ile olum giderlerini karşılamak için kurulan: Garanti Sigorta Fonu ' nun hesabında 110 trilyon lira birikti ama vatandaş parasızlıktan hastane kapısında can veriyor.Trafik kazalarında yaralanan ya da ölen sigortasız vatandaşların milyarlarca lira tutan tedavi veya cenaze masraflarını karşılamak için kurulan Garanti Sigorta Fonu'nda tam 110 trilyon lira birikti; çünkü uygulamadan kimsenin haberi yok.

Sağlık Bakanlığı'nın hastane yönetimlerini bilgilendirmemesi ve vatandaşlarında kanunları yeterince bilmemesi nedeniyle fona herhangi başvuru olmazken, çok sayıda parasız vatandaş hastane kapılarında can veriyor.

Fondan sorumlu Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği Genel Sekreteri Bilge Kongar ;
"Trafik kazası geçiren sigortasız tüm vatandaşlar başvurup tüm masraflarını bizden alabilirler" dedi.

SADECE UYANIK AVUKATLAR KULLANIYOR
Kaza geçiren parasız vatandaşların çok zor durumda kaldığını belirten
Kongar, "Hem bakanlığın hem de vatandaşların kanunu bilmesi gerekiyor. Ancak ne Sağlık Bakanlığı uyarıyor ne de vatandaşlar bunu biliyor. Bu yüzden fonu her biri 20- dosya ile gelen uyanık avukatlar kullanıyor" diyor. Kongar,450 milyar ve yeni primleri faizle değerlendirdikleri için 110 trilyona ulaşıldığını belirterek şunları söyledi: "Devlet Ziraat Bankası'nda faizsiz tutuyordu. Biz ise faizde tutuyoruz. Para çoğalınca bunu alıp oraya buraya vermek; peşkeş çekmek istiyorlar. Biz ise kazalarda mağdur olanlar gelip alsın diyoruz. 1991 yılında Hazine Müsteşarlığı bünyesinde kurulan Garanti Fonu, 1998'in sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü bünyesinde kaldı. Amacı, trafik sigortası olmayan araçların meydana getirdiği yaralama ve olum masraflarını karşılamak. Plâkası belirsiz araçların verdiği zarar da karşılanıyor. Fonun kaynağını trafik sigortası yaptıran vatandaşlardan kesilen pay oluşturuyor. Trafik sigortası yapan sigortalıların trafik primi içinde ödedikleri paranın yüzde 2'si ve yüzde 1'i sigorta şirketlerinin öz kaynaklarından karşılanıyor. Kara yolları Trafik Sigortası Kanunu gereği eğer kaza yapan araç sigortalı ise, kaza sonucu yaralanan veya ölen kişilerin masrafını sigortalı olsun ya da olmasın şirketi karşılıyor.

7 YILDA üç ODEME
Kazaya neden olan araç sigortasız veya plakası bilinmiyorsa zarar görenler direkt birliğe gelip masraflarını alabiliyor. Fon,1998 sonunda Hazine'den alınarak Türkiye Reasürans Şirketleri Birliği nezdinde bir hesaba aktarıldı. Adı önceden Garanti Sigortası Fonu iken devletin dâhil olduğu tüm fonlar kapatılınca Garanti Sigortası Hesabı olarak
Değiştirildi.1998 ' sonuna kadar 7 yılda Hazine'de, 450 milyar lira birikti. Ancak 7 yılda sadece üç kişiye ödeme yapıldı. Birlik bünyesindeki fon bütçesi Hazinenin aksine bankada faizle değerlenince fon 110 trilyona ulaştı. Şimdiye kadar fondan yararlanmak için 1623 kişi başvurmuş,1042 dosya ise sırada bekliyor. Birlik bünyesindeki fonun yükümlülüğü daha sonraki yıllarda kanuna eklenen maddeler ile sadece bedensel hasarları ödemekten çıkarıldı.

İHTİYACI OLAN PARAYI NASIL ALACAK?
Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarak Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne iletecek. Bunun için birliğe,
(0212) 324 19 50 no' lu telefondan veya <<http://www.tsrsb.org.tr/>>
adresinden ulaşılabilir.
Türkiye'nin her yerinden başvuru aynı şekilde yapılacak. Gerekli belgeler
**Hastane faturası,
**İkametgâh senedi,
**Nüfus cüzdan örneği,
**Trafik zaptı ve imza beyanı.
Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.

LÜTFEN TANIDIĞINIZ YA DA TANIMADIĞINIZ HERKESE YOLLAYIN.
BELKİ ŞU AN BUNA GEÇEKTEN İHTİYACI OLAN BİRİ OLABİLİR.
KAZASIZ BİR YAŞAM DİLEĞİ İLE

çok acı bir durum allah acil şifalar versin inşallah, anneyede allah yardımcı olsun, benim konudan posta kutuma gelen maille haberim oldu sonuçta forumlara girmeyen olabilir, bence adres listemizdeki kişilerede göndererek sanal ortamda dolaştırmak lazım, bende en kısa zamanda ilgili hesap numarasına yardımda bulunacağım duyarlı olmak lazım mutlaka, herşey kısmet çünkü ne zaman ne olacağı hangimizin başına ne zaman ne geleceği mutlakaki belli olmaz allah hiç kimseye böyle bir acı böyle bir dert vermesin.

sevgili Tencere hadi yukarı derken topic için kastettim yani sürekli güncel kalsın diye, dekontları görelim derkende herkes elinden geldiğince yardım etsin anlamında dedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar