47-c maddesinden ceza yedim...

Bende bir keresinde aynı hatayı yaptım. Trafik yakaladı ve olayın değerlendirmesi sana ne dersin ? diye sordu. Bende birakın gideyım derim dedim.Yemedi. Yapıştırdı cezayı. Birdaha ters yolda değil düz yolda bile giderken dikkat ediyorum.
Polis görevini yapmış.Eğer seni affetmiş olsaydı sen yine aynı hatayı yapacaktın.Toplumumuzda görevini adil yapan polislere ihtiyacımız var.
Kanunlar insanlara doğruyu göstermek için konulmuştur. İnşallah sende bundan sonra hep doğru yaparsın canım kardeşim..

ceza tölere edilebilirdi yazanlara hayretim şaştı vallaha,polis doğru vede yerinde bi karar vermiş,sende bundan sonra girmezsinn geçmiş olsun

Haklısın:cat:Zaten konuyu başlatan arkadaşta haksız olduğunu biliyor ancak arkadaşlar buna tölerans gösterilmesi çok saçma olurdu...Düşünsenize 160 km hızla radara girdiğinizi...Ne gibi bir savunma yapacaksınız???Tabi acil bir hasta götürmüyorsanız...

Bende bir keresinde aynı hatayı yaptım. Trafik yakaladı ve olayın değerlendirmesi sana ne dersin ? diye sordu. Bende birakın gideyım derim dedim.Yemedi. Yapıştırdı cezayı. Birdaha ters yolda değil düz yolda bile giderken dikkat ediyorum.
Polis görevini yapmış.Eğer seni affetmiş olsaydı sen yine aynı hatayı yapacaktın.Toplumumuzda görevini adil yapan polislere ihtiyacımız var.
Kanunlar insanlara doğruyu göstermek için konulmuştur. İnşallah sende bundan sonra hep doğru yaparsın canım kardeşim..

Mesela ben ilk defa motorla polise yakalandığımda ehliyetsizlikten ceza yemeseydim bu sıralar alacaktım ama yedikten sonra hemen ilk kurs başlangıcında girdim ehliyete:queen::queen:

Son düzenleme:
ne derler ? "Kendi düşen ağlamaz" tramvay yoluna, acık olduğu halde girmeyip paşa paşa yolundan giden (bütün o trafiği çekmek pahasına)tüm motosiklet süren arkadaşlara da selamlar bu vesileyle .

geçmiş olsun şansızlığın civarda polisin bulunmasıymış ama oda görevini yapmış. diyecek birşey bulamıyorum başka

Risk almışsın:queen:
Ama yaslar galip gelmiş.:cherry:
Bardağın boş ve dolu kısmından ayrı ayrı bakarsan olaya çok sonuçlar çıkabilir.:bounce:
1-Sen dobra birisin. Yaptığının suç olduğunu bildiğin halde delikanlı gibi anlatmışın olayı burda gelecek olumlu olumsuz eleştirileri göğüslemeyi göze almışın. Bu senin karakterinin sağlam olduğunu gösterir.:cat:
2-Milletin nabzını tutmaya çalışyorsun :cat: belki dersler çıkaracaksın.:queen:
3-içindeki basılma duygusunu açığa çıkararak adrenalinini test etmişsin.:queen:
4-Polis bey de çamur içinde inci bulmuş gibi sevinmiş yasayı uygulamış. o da hem yasanın hem senin hakkını vermiş.:queen:
5-Karşı yönden gelen otomobildeki
a---) kıl biriyse pis pis sırıtmıştır hatta arabayı üstüne sürme gibi bir tutumda olmuş yada olmak istemiştir. (içinden yada arabanın içinden Dolmuş şöförlerinden sık duyulan Dolmuş edebiyatının incilerinden bir kaçını sarf etmiş... :queen:
b---) Adam gibi biriyse üzülmüştür. Olaya senin gözünle bakarak ( içinden yada arbanın içinden Yaw genç' e bak buraların yabancısı heralde tersten girdi Dur şöle yana kaçılayımda çocuk motoruyla rahat geçsin demiştir.) :bounce:
6-Bence senin çıkardığın sonuç önemli. Herkesin başına bu ve buna benzer olaylar gelmiştir. Üzülmeye gerek yoktur. Sağlık ve de geçmiş olsun.

Playboy-77 kardeşimizin sözlerine de katılıyorum. Boş ver cezayı unut gitsin.
Ya karşıdan gelen adam acemi panik terörist beyinli biri olsaydı. Sonuç.........:bounce:

Tekrar geçmiş olsun Sağlıcakla kal kendine iyi bak.:rendeer:
galiba en iyi özetleyen sen oldun konuyu
şimdi öncelikle yorumunu belirten herkese teşekkür ederim. 2. olarak üstüne bi soğuk su iç diyen arkadaş için içebilirim suyu ancak cezayı ödemeyeceğim. Çünkü benim asıl derdim ayrımcılık yapılıyo olması...
Olayın ardından ordaki İSPARK görevlisi geldi işte geçmiş olsun falan dedi. Ben dedi burda günde kaç tane arabayla uğraşıorm 15-20 tane ters yönden araba girio buraya dedi. Canım çıkıyo onlara gel git demekten dedi. Cezanın miktarı ne olursa olsun ayrımcılık varsa ben bu cezayı ödemem. Tabi senin tercihin diyeceksiniz, daha önce de boğaz köprüsünde otobüsün yoluna girdim diye ceza yedim ben onu da ödemedim ve silindi (www.ivdb.gov.tr den bakabilirsiniz ceza ve vergilerinize) Çünkü orda da ayrımcılık vardı. Taksim Bostancı dolmuşlarının hepsi emniyetten gidiyo, birçok halk otobüsü emniyetten gidiyor ama hiçbirini kenara çekilirken görmedim. Öte yandan evet gerçekten yaptığım yanlış ama en azından ben hangi zamanda ters yöne girdiğimi biliyorum ve herhangi bir arabanın geçiş üstünlüğüne de saygı gösteriyorum. Yalnız sadece ilk msjıma cevap atan arkadaşların nasıl olur da hiç ters yönden gitmemiş olduğuna gerçekten şüpheyle yaklaşıorm (Kabul edenler ve ceza yemiş olan arkadaşlar hariç tabi ) Tekrar teşekkürler yorumlarınıza

Genelde motor üzerinde tam koruma gezerim.Yazın en sıcak günlerinde bile.Ve motorize memurların %90'ı küçük motor falan demeden direk selam veriyolar.Arada ters yön,emniyet şeridi e kaldırım kullandığımızdada çoğunlukla müsamaha gösteriyorlar.Senin şanssızlığın Kadıköy'ün göbeğinde tespit edilmen.Bide şöyle bakalım;bizi motorlu araçtan saydığını herkesede göstermiş oldu oradaki memur arkadaşımız.Ne diyelim? Geçmiş olsun.Devlete fazladan 55ytl vergi vermiş gibi kabul ediver.:cat:

Ters yöne giremenin sonucu olarak ceza yemen oldukça normal..

Ama cezayı yediğin yeri çok iyi biliyorum. Orada ters yön düz yön kavramı pek geçerli değil.. Herkes kafasına göre dalıyor oraya.. Bende girmişimdir kesin..

Muhtemeldir ki memurun canının sıkkın olduğu bi ana denk gelmişsin.. Yoksa takılmazlar orada ters yön olayına..

Ne diyeyim geçmiş olsun yinede..

merkezi yerlerde böyle bize garip gelecek ceza uygulamaları olabilir bir iki sene evvel taksimde kırmızı ışıkta geçen yayalara ceza yazıyorlardı :)

fazla yoruma gerek yok.
Gayet normal bir ceza. Ters yön motorsikletler için ara sokaklarda dahi
ölümcül olabilir. Normal seyirde bile zor farkedilirken ters yönde hiç affı olmaz.
Yapmayalım derim.
Saygılar

arkadaşım yapacağın en iyi şey cezanı 15 gün içinde ödemek %25 indirim alırsın gerçmiş olsun

Geçmiş olsun. Bende ara sıra ters yöne giriyorum. Sebebi ise gitmek istediğim yere varabilmem için 1-2 trafik ışığı ve 500-1000m yol kat etmem. Polis görevini yapmış, yapmayana söylenmek daha doğru olur. Yapılan ayrımcılıkta ise haklısın. Yanlış bir şey ve seni haklı duruma getirir. Kanun ne diyorsa o uygulanır. Cezanın silinmesi hakkında bir şey diyemem ama erken ödendiği zaman indirim yapılıyormuş bazı kişilerde belirtmiş zaten... Sağlıcakla kal.

arkadaşım 55 ytl yi 15 gün içinde ödersen 39 ytl seklinde ödüyorsun bende yazın sıcak diye kask takmıyordum 2 defa aynı cezayı yedim 10 günde sonra akıllandım bir daha kasksız motora binmedim ve cezaları ödedim neyse sende akıllanırsın inşallah bizde yapıyoruz yapmıyorum diyen yalan söyler

Motosikletin ters yöne girdiği için bi ufak çarpışmada suçlu duruma düştüğü örneğiyle bende karşılaştım, bi akrabam çarpmış böyle birşey beklemeden ilerlediği için... Doğru olanda bu maalesef. Öte yandan emniyet şeridinde giderken arkamdan polis arabaları ve motorize ekipler yol isteyip ceza kesmeden yanımdan geçip gittikleride oldu. Bostancı sahilde kaldırımdan geçip kayalıklara ulaşmaya çalışırkende polislere dert anlatmak zorunda kaldık. Aslında bunların hepsi suç. Ceza kesilse tamamen haklılar. Kaldırımda bir yayaya çarptığınızı ve o yayanın hayatını kaybettiğini bi düşünsenize. Allah korusun :pale:

Benimde başıma geldi böyle bir olay... Trafikte o kadar çok önemli suç işleniyor ve ceza yazılmıyorken, yolundan dibinden itinayla gidip trafiği engellemeyen bir motorsiklete ceza yazılması insanı üzüyor... Ama kanun işte, polis haklı :)

Not: İzmir Urla'da başıma geldi tek yönmüş, yol bitmeden u dönüşü yaptığım için tabelayı görmem mümkün değildi kahvenin kenarında oturan polis düdük çaldı, yanıma geldi, cezayı kesti ne olduğunu bile anlayamadım :( dediğim gibi o kadar çok tehlikeli suçlar işleniyor ceza kesmek için polis denk gelmiyor! böyle basit işlere ceza kesildimi insan üzülüyor...

Hakkında Ceza tutanağı düzenlenmesi idari bir işlem olarak gayet normal.
Memur'un öğretici olmak amacıyla sana tolerans göstermemesi gayet insafsızca.
Bu cezayı süresi içinde %25 eksiğiyle ya da taksite bağlayarak ödemen gayet ekonomik.
Çok fazla risk içermeyen ve trafik akışının gayet yavaş olduğu bir yerde bu davranış gayet makul bir fırsatı değerlendirmek olarak düşünülebilir...

amaa....

Trafik güvenlği bakımından riski yüksek bir yerde bu hareketi yapmış olsaydın zarar da versen zarar da görmüş olsan sonuç şu olacaktı:(Allah göstermesin diyelim)

KARAR
--------
Tutulan kaza raporuna göre asli kusurlu olan motosiklet kullanıcısının kazaya karışan mağdur x'e ait maddi ve manevi zararı tazmin etmesine hükmedildi.

Ben derim ki motorcuyuz, ne yapalım yapalım bir kazaya karışmamaya, karışsak ta "asli kusurlu taraf olmamaya" gayret edelim.
selam, sevgi, muhabbet...

Şahsen motorla ters yöne girdiğim çok sık olmasa da nadiren oluyor, bunun haricinde trafik kurallarının çoğunu da çiğniyorum (birçoğumuz gibi). Örnek verecek olursak; hız limitini aşmak, arabaların arasından şerit ihlali yaparak geçmek, u dönüşü yapılmaz yerlerden dönmek, kaldırımda motosiklet sürmek, park edilmez yerlere park etmek gibi..

Şanssızmışsın hocam, her genç motorcunun başına gelebilir. Motorcuların imajını düşünüp hareket etmek gibi bir misyonum şahsen hiç olmadı. Kim ne düşünürse düşünsün motorcular hakkında, değiştirmek gibi bir derdim yok. Ayrıca imaj düşünüp ters yola girmemek vs. gibi örnek adamcık sendromum da malesef yok. Tekrar geçmiş olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar