47-c maddesinden ceza yedim...

Merhabalar arkadaşlar, motorcuyu en iyi motorcular anlar diyerekten dün başıma gelen bir olayı anlatacağım. İstanbul Kadıköyde oturanlar için olay yerini tarif edeyim. Akmar pasajının yan sokağı şu anki Alkım kitabenin önü. Dün akmar pasajına giderken o sokağın tek ve bana ters yön olduğunu bilmeme rağmen girdim ve karşımdan bir araba geldiğinden yol vermek için kenara çekildim. Derken yanımda bir polis motoru belirdi. Çek kenara dedi , sora evraklarımı istedi (Allahtan evraklarım tamdı ehliyet,sigorta cart-curt) Velhasıl birkaç kelime ettim abi öğrenciyim yapma etme falan dinlemedi memur. Ve cezayı yazdı 55 YTL. Suçum kırmızı renkli uyarıcı tabelalara uymamak. Bunu kendimi haklı çıkarmak ya da destek toplamak için değil yorumlarınızı merak ettiğim için yazıyorum.. Evet kadıköyün ortasında ters yöne girdiğim için bir motor kullanıcısı olarak ceza yedim...

Merhabalar arkadaşlar, motorcuyu en iyi motorcular anlar diyerekten dün başıma gelen bir olayı anlatacağım. İstanbul Kadıköyde oturanlar için olay yerini tarif edeyim. Akmar pasajının yan sokağı şu anki Alkım kitabenin önü. Dün akmar pasajına giderken o sokağın tek ve bana ters yön olduğunu bilmeme rağmen girdim ve karşımdan bir araba geldiğinden yol vermek için kenara çekildim. Derken yanımda bir polis motoru belirdi. Çek kenara dedi , sora evraklarımı istedi (Allahtan evraklarım tamdı ehliyet,sigorta cart-curt) Velhasıl birkaç kelime ettim abi öğrenciyim yapma etme falan dinlemedi memur. Ve cezayı yazdı 55 YTL. Suçum kırmızı renkli uyarıcı tabelalara uymamak. Bunu kendimi haklı çıkarmak ya da destek toplamak için değil yorumlarınızı merak ettiğim için yazıyorum.. Evet kadıköyün ortasında ters yöne girdiğim için bir motor kullanıcısı olarak ceza yedim...

sendede hata var ama bız motora bınerken baslı basına suç işliyoruz

geçmiş olsun. ama bence tadında bi ceza olmuş. hak ettiğimiz saygıyı görebilmek için altımızdakinin motorlu taşıt olup tüm bu kurallara tabi olduğumuzu unutmamamız lazım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biri arabayla ters yöne girse adama bak ters yöne girmiş derler
biri motorla ters yöne girince motorcular hep ters yöne giriyor, şöyle yapıyor böyle yapıyor serseri bunlar diyorlar, o nedenle yapmamalı

ters yönde sığacak yer varsa herkes giriyor
tek sorun sığmak değil kullanıcılar nasılsa tek yön diye ters tarrafı kontrol etmiyor
bu da tehlikeli....

55 YTL'yi erken ödersen bir miktar indirim var...

senin için geçmiş olsun.fakat polisde yerine göre görevini yapmalı yoksa hergün kaza haberlerinden gına gelir.bilinçsiz sürücü çok bu ülkede

Nadiren ben de giriyorum tek yönlere. Aslında du bakıym... Her sabah evden çıktığımda 30 metrelik bir yolda ters yönde gidiyorum. Öyle alıştım ki buna artık kabahat gibi gelmiyor. Üzüldüm 55 lirana. Bir küçük su alıp içseydin binmeden önce..

Şehir içindeki küçük tek yön sokaklara girmeye hakikaten bence birşey denmemeli motorlar için. Ama şehrin ana arterlerinde ters yönde gitmek gibi bir angutluk ta tolere edilemez tabii..

Geçmiş olsun.

ınsanlar gozunde motorcular olarak garıp ama kotu bı ımajımız var...ben elımden geldıgınce uymaya calısıorum bu kurallara kı ınsanlarımızın agzına laf vermeyeyım dıe...onun ıcın kusura bakma ama haklı bı ceza...ters yone gırdıgınde adam sana kıl olup ustune de surebılırdı bence paradan cok bunları dusunmek daha mantıklı ceza ısın bı tarafı dıger taraftada canımız var...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmıs olsun arkadasım... =))

bende bi defa ceza yemiştim ters yönden.bilmediğim bi ilçeydi dedim bi defadan bişey olmaz gireyim.Girdiğim sokakta da emniyet müdürlüğü varmış:mrgreen: tabi ceza kaçınılmaz.Ama polisin durumuna çok gülmüştüm koşa koşa geldi kontağı kapattı anaharı aldı:pr: sanki kaçacam:pr:

yani şimdi ne gibi bir yorum yapsam bilmiyorum arkadaşım ceza hakllı ama belki töleransa gösterilebilirdi oda ne için yani yolun akışını tıkamıyosun sonuçta bu biirazda polis amcanın insiyatifinde.

sen öle diyosun geçenlerde virajı alırken ( tek şeritli bir viraj yol çok kötü malum hem yatırıp hem hızlı dönmek çok zor) yavaş yavaş oda ne arabanın biri öle bir girmişki yanıma koruma demirime değdi degecek ben kırdım direksiyosunu o hızla kaçtı ama ben durdum artık yüreğim agzıma geldi. adamı yakaladım ışklarda ne yaptığını sanıyorsun falan derken adam ne dese iiii****

sen arabamısın ki o kadar yolu kaplıyosun ben hönnkkkk oldum kaldım orda biraz laflşaştıktan sonra gittiii ben o şokla kaldım öle

polis abi bizim motorlu taşıt olduğumuzu biliyoo ama ya başkalarııı

Yolun akışını engellemiyor ama, karşıdan gelen sürücü birilerinin ters yöne motorla girdiğini hesap etmeden gelmiş ve arkadaşa çarpmış olsa, vah vah deriz. İyi olmuş bi daha ters yöne girmezsin :)

Kurallar bizleri korumak için, cezalandırmak için değil.

yok siz kendinizi bi memurun yerine koyun:silent:
ceza yazmazsa kendi suç işlemiş olur, rüşvet almaktan bi farkı olmaz
ayrıca ceza yemeyen yiyene kadar yapar aynı hareketi bu böyle:cat:

geçmiş olsun şansızlığın civarda polisin bulunmasıymış ama oda görevini yapmış. diyecek birşey bulamıyorum başka

Risk almışsın:queen:
Ama yaslar galip gelmiş.:cherry:
Bardağın boş ve dolu kısmından ayrı ayrı bakarsan olaya çok sonuçlar çıkabilir.:bounce:
1-Sen dobra birisin. Yaptığının suç olduğunu bildiğin halde delikanlı gibi anlatmışın olayı burda gelecek olumlu olumsuz eleştirileri göğüslemeyi göze almışın. Bu senin karakterinin sağlam olduğunu gösterir.:cat:
2-Milletin nabzını tutmaya çalışyorsun :cat: belki dersler çıkaracaksın.:queen:
3-içindeki basılma duygusunu açığa çıkararak adrenalinini test etmişsin.:queen:
4-Polis bey de çamur içinde inci bulmuş gibi sevinmiş yasayı uygulamış. o da hem yasanın hem senin hakkını vermiş.:queen:
5-Karşı yönden gelen otomobildeki
a---) kıl biriyse pis pis sırıtmıştır hatta arabayı üstüne sürme gibi bir tutumda olmuş yada olmak istemiştir. (içinden yada arabanın içinden Dolmuş şöförlerinden sık duyulan Dolmuş edebiyatının incilerinden bir kaçını sarf etmiş... :queen:
b---) Adam gibi biriyse üzülmüştür. Olaya senin gözünle bakarak ( içinden yada arbanın içinden Yaw genç' e bak buraların yabancısı heralde tersten girdi Dur şöle yana kaçılayımda çocuk motoruyla rahat geçsin demiştir.) :bounce:
6-Bence senin çıkardığın sonuç önemli. Herkesin başına bu ve buna benzer olaylar gelmiştir. Üzülmeye gerek yoktur. Sağlık ve de geçmiş olsun.

Playboy-77 kardeşimizin sözlerine de katılıyorum. Boş ver cezayı unut gitsin.
Ya karşıdan gelen adam acemi panik terörist beyinli biri olsaydı. Sonuç.........:bounce:

Tekrar geçmiş olsun Sağlıcakla kal kendine iyi bak.:rendeer:

3-4 yıl önce ben araba ile ters yöne girmiştim beklerken gelip biri çarptı.şimdi suçlu kim?ters yönde olduğum için o çarpmış olsada suçlu duruma düştük.ters yöne girmek yasaksa yediğiz ceza da gayet normal

Geçmiş olsun...Haklı bir ceza olmuş benimde başıma böyle bir durum gelse üzülürdüm fakat ses çıkarmazdım...Adam ne dese haklı...Ayrıca bi laf vardır;Polis her zaman bir eksiğini bulur:mrgreen:Allah'tan başka şeylerden daha büyük ceza yememişsin:wiinkk:

ceza tölere edilebilirdi yazanlara hayretim şaştı vallaha,polis doğru vede yerinde bi karar vermiş,sende bundan sonra girmezsinn geçmiş olsun

asm

Bence ters girilen yere göre değişir ceza yeme durumu(bizim buralarda bazı geniş sokaklar çift yönlü,bazı dar sokaklar ise tek yönlü! Abartmıyorum,tek yöne açık geniş sokaktan girmezsenin çift yöne açık dar sokaktan dolaşmalısınız ki bunu benim mantığım almıyor!)

Bazen bende ters yönden giriyorum. Evet giriyorum ama ters yönden girmezsem riskli ve uzun bir trafik beni bekliyor.

Motoru stop edip elimde götüyorum bazen ters gireceksem.

Geçmiş olsun @erhanvural. İstanbul polisi bu tarz şeylerden bıkıtğı için müsamaha göstermiyor olabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Haketmişin yemişsin..Zaten kendinde olumlu karşılamışsın....:cat:
Vatan sağolsun...55 ytl devletimiz kazandı...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar