selam arkadaşlar.2 senedir siteye üye ve 151rs kullanıcısıyım ve motorumdan çok memnunum.Yeni alacak bazı arkadaşları görüyorum şüpeyle yaklaşıyorlar bu motora.Ben motorumu Motorinn(bu konuyu başlatan) abinin burda verdiği bilgiler ve tartışmalarından kaptığım bilgiler doğrultusunda almaya karar verdim.Ve iyikide almışım.Motorinn abime burdan saygılarımı sunuyorum.
Sizlere bir kaç tavsiyem olacak.Amacım nasihat vermek değil gerçek bir kaç şeyi aktarmak
Birincisi mal kıymeti
Motorumu aldığımdan bu yana benden başka daha 2 inci bir şahıs dreksiyona geçmedi diyebilirim.Kimse senin malını senin gibi kullanmaz.Motorunuza mümkün olduğu kadar 2 kişi ve 3 kişi bindirmeyim bunu herzaman söylüyorum.Bu motorun 1 günde 2 haftalık ömrünü alır.Mümkün olduğu kadar aynı petrolden benzin alın.Kalkışlarda birden son gaz motora yüklenmeyin.En uygun olan 3 bin 4 bin devir arası.Aksi halde motorunuzun birçok parçasına zarar verebilirsiniz.
İkinci olarak işçilik
Eğer motora binmeyi biliyorsanız bakmayıda bilin.Bu "aman ben servise götüreyim yağı bitince tekrar bakıma götüreyim"demek değildir.Boş bir zamanınızda 10 dakkanızı bile almayacak bir kaç işlemden bahsediyorum.Küçük bir örnek olarak 10-12 ,14-15 anahtar ve yıldız tornavidayla motorunuzun görünen plastik parçalarını,eksoz vidalarını,çamurluk vs.. peryodik olarak sıkınve kontrol edin.(2-3 haftada bir vs..).Bu basit örnek sizi stablize bir yolda giderken kafanıza takılan langırtıdan kurtaracaktır.
Hava filitrenizi sürekli temiz tutun.Bunu çevrenizde bulunan bir otoyıkamacıdaki basınçlı hava ile 2 dakika da halledebilirsiniz.Yakıttada tasarufunuz olur.Motorunuz hantal kalmaz.
Özelikle yeni alan arkadaşlar ve henüz 1500 km yi yeni geçmiş arkadaşlara önceki mesajlarımda yazdıklarımı okumalarını tavsiye ederim.
23 bin km deki 151 rs em
portatif eksoz ve teyp
kalın sağlıcakla...