Racinglerin ortalama motor ömürleri nedir ?

Memleket cebinde parası olupta bir ara motora heves etmiş.hiç düşünmeden almış,hiç düşünmeden kullanmış, ne zamanki motosiklet gidemez hale gelmiş o zaman servise götürüp masrafı nedir diyen bilinçsiz ..... adam dolu.Geçmişinde böyle bir adam varsa ikide bir masraf edersin.Harbi biniciyse ve hala aktif kullanıyorsa biraz daha güvenebilrsin.Zaten racing tarzı makinalar belli kimseler tarafından bilinir ve geçmişini öğrenebilirsin.Sen makinanın sahibini öğren yerini yurdunu öğren kendisine geçmişini sor.Ondan sonra öğendiklerini git tanıdığın motorculara tamircilere sor.Bak altlarından neler neler çıkar..Sana şans diliyorum:rendeer:

niye yorgun olsun 40.000 km de motor .. benim makine 2000 model 40.135 km .. canavar gibi ve tornavida degmedi motora ((((:)

40.000 km yapmış motorda bakım da yapılmamış anlaşılan tornavida değmemişse.

Çünkü bu güne kadar subap ayarları yapılmamış.Kullanım kitapçığı yanında ise 40.000 km de yapılması gerekenleri bi kontrol et.

Çünkü bu güne kadar subap ayarları yapılmamış.Kullanım kitapçığı yanında ise 40.000 km de yapılması gerekenleri bi kontrol et.

belki tornavida yerıne bıcak kullanıolardır :D :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Hocam ağzımdan almışsın lafı.:)
Bunun bir bakım periyodu var arkadaşlar.
Nasıl tornavida değmemiş?:silent:

madem konu rektefiyeye kadar geldi benimde bir sorum olucak. geçenlerde bir ilanda gördüm motoru yeni yaptırmış fakat zamanla alışması gerekiyor demişti. rolantide ses yapıyormuş sadece. (97 zx6 bu arada)
yeni motor yapılmış eski makina çok sorun yaratır mı peki?

isteyen ziyaretime gelebilir buyrun (((:):cat: yagı bile degişmedi daha

Son düzenleme:
isteyen ziyaretime gelebilir buyrun (((:):cat: yagı bile degişmedi daha

hocam şaka yapıyorsun değilmi :silent:yok yok şaka yapıyorsun :cherry: ben şimdi sazan gibi atlamayayım:mrgreen:

ayrıca patriote konuyu süper anlatmış :cat: teşekkürler

Son düzenleme:
arkadaşlar hepiniz bakımdan falan bahsediyorsdunuz ama şunu da unutmamak gerekir motorcu bakımlarını zamanında yaptırmak istese bile yaptıramaz çünkü türkiyede düzgün bakım yapabilecek servis falan yok.
yani bakım falan hikaye motoru kullanan motordan anlıyorsa düzgün kullandıysa sorun yoktur bence.

yani bakım falan hikaye motoru kullanan motordan anlıyorsa düzgün kullandıysa sorun yoktur bence.

Bence sorun vardır.
Hem de büyük sorun vardır
Bakım hikaye değidir.
Acısı genellikle ikinci ya da üçüncü kullanıcıdan çıkar.
Düzgün kullanmak nasıl oluyor?
Belirli bir tanımı varsa biz de öğrenelim.
Bakım hikayesi dışında tabiii.

türkiyede atıyorum 1000 racing motor var 900 binici herkes motoru birbirine alıp satıyor sonucda ustalar işin sahtekarlıgına kacıyor işi bilen motorun canını alıp satıyor bu döngeç böyle devam ediyor herkes aklınca cin olmuş onun için en iyisi sıfır alıp binmek oda güç meselesi

slm arkadaşlar yorumlara şöle bi baktım da..zaten bu sorunuun cevabını tek bir çümlelik çatı altında toplayamasınız..toparlamaya çalışırsanızda böle her taraftan karman çorman fikirler cıkarr..bir kere şuna inanıyorum kulanann kişye tutunda kulanıldıgı yola gelene kadar bir çok sebep bunu tetikler.ciden farklı bi açıdan bakıyorum da o yurt dışında güzelim bakılan alet leri iiyii hoş örnek veriyosunuzda adamaların yoları da yol be kardeşim..bu sadece en ufak bi sebebi vs vs motosiklet cok sadık bir dostur sen ona ii baktıgın sürece o kolay kolay seni üzerinden atmaz

Bakım hikaye değidir.

Isparta gibi bi yerdeysen hikayedir.:cherry:Motoru bakıma götürdüm 5-10 milyonluk dandik bi yağ kattılar.Zincir, hava filtresi temizliği, zaten düzgün olan debriyaj ayarı...tamam.Kitapçığında subap ayarı yapılır yazıyodu adam yapılmaz dedi yapmadı.Parasında pulunda değilim isterse 50 ytl alsın adam gibi yapsın.Şimdi ben bakımını yaptırmıyorum ama Isparta'daki biçok ybr den daha iyi durumda bi motorum var.Tanıdığım bi usta var ona götürdüm.Yağın en kalitelisiyle alıp değiştiriyorum.Subap ayarı yaptırdım, bujisini değiştirdim.Çok da iyi oldu.Sizin oralar öyledir ama burda servisten daha iyi bakan insanlar var.Servisler berbat olduğu için.:cat:

Isparta gibi bi yerdeysen hikayedir.:cherry:Motoru bakıma götürdüm 5-10 milyonluk dandik bi yağ kattılar.Zincir, hava filtresi temizliği, zaten düzgün olan debriyaj ayarı...tamam.Kitapçığında subap ayarı yapılır yazıyodu adam yapılmaz dedi yapmadı.Parasında pulunda değilim isterse 50 ytl alsın adam gibi yapsın.Şimdi ben bakımını yaptırmıyorum ama Isparta'daki biçok ybr den daha iyi durumda bi motorum var.Tanıdığım bi usta var ona götürdüm.Yağın en kalitelisiyle alıp değiştiriyorum.Subap ayarı yaptırdım, bujisini değiştirdim.Çok da iyi oldu.Sizin oralar öyledir ama burda servisten daha iyi bakan insanlar var.Servisler berbat olduğu için.:cat:

EEEeee?

Bakım yaptırmışsın işte.
Bakım illa serviste mi yapılır?
Bakım hikaye değilmiş demekki.:)

Servis konusuna gelince.
Neden dandik bir yağ katmalarına izin verdin.
Eğer motorunu bakıma götürüyorsan, kitapta yazılana uygun bakım istemek hakkın.
Eğer yapmıyorlarsa, servisi şikayet et.
Bak bir daha yapabiliyorlar mı öyle üçkağıt.

Herhangi bir servisin yanlışı, doğruları öldürmez.
Burada amaç, sen haklısın-ben haklıyım muhabbeti yapıp üste çıkmak değil.
İşin doğrusunu anlatmak.
Hangi aracı alırsak alalım, bakımları zamanında ve doğru yapılmış aracı tercih etmek durumundayız.
Bunun göstergesi de aracın bakım karnesidir.
Satıcının,
"valla billa en kral yağı kullandım"
muhabbeti ne kadar inandırıcı gelir ki size?

Burada ele alınan kıstaslar genel kıstaslarsır.
Örneğin ben 20 yıl kadar önce (belki daha fazla) bir arkadaşımın motorunu aldım.
Ama bütün bakımını beraber yapmıştık.
Hatta motoru da beraber almıştık.
En az arkadaşım kadar kullandığım bir motordu.
Bu nedenle böyle detayları sorgulamadım bile.
Fakat bunlar uç örneklerdir.
Yani zaten ne olduğunu bildiğiniz bir motosiklet bu değerlendirmelere tabii değildir.

Genelde sen haklısın tabi.Ben burdaki durumu anlatmaya çalıştım.Ben çiçeği burnunda öğrenciyim.:)Servisle filan uğraşamam.Adam zaten pek iyi davranmıyodu.Neyse bakım tabi hikaye değilde.Servisin bastığı kaşe pek de önemli değil( bazı yerlerde).Ama büyük, performanslı bir motor alacak olsam tabiki ilk olarak dediklerinize bakarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar