..::[İstanbul-MT]::. Hadi Bayramlaşmaya 23.12.2007 Pazar Tophane Buluşması Saat 19.30

valla evde oturmak en güzeli...sigara içilmeyen bir ortam bulun garahtersizim gelicem..oda zor tabi..demekki gelemicem yine...:p

aslında mevzu kapalı ortamda sigara beni bozuyor..normalde bende içiyom...ama üstüme sinerse valla boğuluyorum...:pale:

sizi izlemekde güzel...

Pin RR ve Aye ve ekürisi Magma varsa ben yokum...:ptuçi varsa olabilirdim ama PınaRR beni sinir ediyor..bak sen tek olsan olurdu...ama işte eyle...:p

abi çamlıcada yoktu sigara hatta için arkadaşlarda senn tophane iin verdigin tepkiyi verdiler oraya gelirsin artık:cat:

hay abin öpsün seni...ne abisi len...ben 78 liyim...sen belki benden büyüksün...IQ olarak değil yaş olarak yani...:queen:

abi o menengiç nekine...:pale:küfürediyosan darılırım bah...:p

Evet abi senden büyüğüm ancak seni sevdiğimden, saydığımdan kaynaklanıyor kanımca..:)

menengiç

bok böceği renginde (fosforlu, koyu yeşil) minik meyveler veren, makimsi bir ağaççıktır. koyu, macun kıvamındaki kahvesi kavanozlarda satılır. cezveye bir kaşık koymadan önce güzelce karıştırmak gerekir bunu, çünkü üzerinde bir parmak yağ birikmiş olur.

terebinthina chia diye bilinen bitkidir.dahilen idrar ve solunum yollari antiseptigi* olarak kullanılır.

adana taraflarinda melengic diye de bilinen bitki.

ahmet kayanın rinna rinnan nay isimli şarkısında, dalına cıfte ıspınoz konan bıtkı

diyarbakır taraflarında, kahvenin tohum vaziyette olanları tuz ve az yağla kavrulmak suretiyle kıtır kıtır yenir. ben sevmem.

menecük. kıtır kıtır yediğim, beni bitiren lezzâfet birşey.
dipnot: diyarbakır taraflarında yağsız kavrulur, o üzerindeki bütünüyle kendi yağıdır.

leziz bir içecek olmasına rağmen yanılmıyorsam saatlerdir süren miğde bulantımın sebebi.

tohumlarından yapılan muhteşem lezzetli kahvesi kadıköy (bkz: çiya)da içilebilecek olan bir tür şamfıstığı agacı

eskiden zencefil'de de menengiç kahvesi yaparlardı. severek içerdik bizler de...

üzerine antep fıstığı aşılanan bitki

meyvesinin kabuğu ham iken kırmızı renkte olduğu halde olgunlaştıkça yeşile dönen nadir bitkilerdendir.

bazi koylu vatandaslarimizin menenjit hastaligina verdikleri hos isim.

türk kahvesi formatında servis edilen, fincanın kenarlarında tadı pek güzel bir tortu bırakan değişik kahvemsi içecek, dibinde de posa gibi minik çekirdekler kalır.

menengiç kahvesi, çedene kahvesi olarak da bilinir. elazığ ve antep yörelerinde fazla tüketilen bir içecektir. istanbul da çok az yerde, genellikle yöresel yemek yapan yerlerde bulunur.
koyu kıvamlı bir kahvedir, mangal ateşinde yavaştan pişirilerek yoğunca bir kahve haline gelir.
tek içimde fondip yapılır..
çarpar..

tophane'de bulunabilecek ve tüketilebilecek bir tür kahve. fazla yağlı ve şekerli bana göre. sevende tiryakilik yapabiliyor gördüğüm kadarıyla.

not: tophane'nin her tarafında mı yoksa sadece arkadaşımın beni soktuğu yerde mi bulunduğunu tam olarak bilmiyorum. arkadaşım beni nereye sokmuştu onu da bilmiyorum netekim.

2. dünya savaşı sıralarında türkiyede yaşanan kahve kıtlığından ötürü antep yöresinde yaşayan ileri derece kahve tiryakisi keyif insanları yeni bir çözüm aramaya girişince, akıllarına ilk gelen o yörede dağlarda yetişen menengiç bitkisi olmuştur. antep fıstığı ailesinden geldiği bu bitkiden yapılan kahvede derinden gelen bir fıstık tadı mevcuttur.

gerçek tiryakileri pek fazla kesmesede hoş ve keyif verici bir içecektir kanımca

Kaynak ekşisözlük..:)

Tamam burak buluşmamıza sende gelebilirsin:mrgreen:
yazmışsınız beni zati ordayım o zamn bende:cat:
yalnız buluşma sahibi pınar ve benim kusura bakma sen orda yenisin:):)

iyi ozman çayları sen ısmarlarsın iyi oldu kafenin kökünü aldın galiba oranın eskisi pınar bikere sen nerden çıktın onu anlamadım:queen:

mustafa abi naaptın sen yaa son 2aydır okudugum en uzun yazıydı:queen::queen:

sen benden önce git ben daha sonra gelirim o zaman :p

ben düşünemedim valla abi helal olsun...elini öperim...sen benden akıllısın...:p

Evet abi senden büyüğüm ancak seni sevdiğimden, saydığımdan kaynaklanıyor kanımca..:)

menengiç

bok böceği renginde (fosforlu, koyu yeşil) minik meyveler veren, makimsi bir ağaççıktır. koyu, macun kıvamındaki kahvesi kavanozlarda satılır. cezveye bir kaşık koymadan önce güzelce karıştırmak gerekir bunu, çünkü üzerinde bir parmak yağ birikmiş olur.

terebinthina chia diye bilinen bitkidir.dahilen idrar ve solunum yollari antiseptigi* olarak kullanılır.

adana taraflarinda melengic diye de bilinen bitki.

ahmet kayanın rinna rinnan nay isimli şarkısında, dalına cıfte ıspınoz konan bıtkı

diyarbakır taraflarında, kahvenin tohum vaziyette olanları tuz ve az yağla kavrulmak suretiyle kıtır kıtır yenir. ben sevmem.

menecük. kıtır kıtır yediğim, beni bitiren lezzâfet birşey.
dipnot: diyarbakır taraflarında yağsız kavrulur, o üzerindeki bütünüyle kendi yağıdır.

leziz bir içecek olmasına rağmen yanılmıyorsam saatlerdir süren miğde bulantımın sebebi.

tohumlarından yapılan muhteşem lezzetli kahvesi kadıköy (bkz: çiya)da içilebilecek olan bir tür şamfıstığı agacı

eskiden zencefil'de de menengiç kahvesi yaparlardı. severek içerdik bizler de...

üzerine antep fıstığı aşılanan bitki

meyvesinin kabuğu ham iken kırmızı renkte olduğu halde olgunlaştıkça yeşile dönen nadir bitkilerdendir.

bazi koylu vatandaslarimizin menenjit hastaligina verdikleri hos isim.

türk kahvesi formatında servis edilen, fincanın kenarlarında tadı pek güzel bir tortu bırakan değişik kahvemsi içecek, dibinde de posa gibi minik çekirdekler kalır.

menengiç kahvesi, çedene kahvesi olarak da bilinir. elazığ ve antep yörelerinde fazla tüketilen bir içecektir. istanbul da çok az yerde, genellikle yöresel yemek yapan yerlerde bulunur.
koyu kıvamlı bir kahvedir, mangal ateşinde yavaştan pişirilerek yoğunca bir kahve haline gelir.
tek içimde fondip yapılır..
çarpar..

tophane'de bulunabilecek ve tüketilebilecek bir tür kahve. fazla yağlı ve şekerli bana göre. sevende tiryakilik yapabiliyor gördüğüm kadarıyla.

not: tophane'nin her tarafında mı yoksa sadece arkadaşımın beni soktuğu yerde mi bulunduğunu tam olarak bilmiyorum. arkadaşım beni nereye sokmuştu onu da bilmiyorum netekim.

2. dünya savaşı sıralarında türkiyede yaşanan kahve kıtlığından ötürü antep yöresinde yaşayan ileri derece kahve tiryakisi keyif insanları yeni bir çözüm aramaya girişince, akıllarına ilk gelen o yörede dağlarda yetişen menengiç bitkisi olmuştur. antep fıstığı ailesinden geldiği bu bitkiden yapılan kahvede derinden gelen bir fıstık tadı mevcuttur.

gerçek tiryakileri pek fazla kesmesede hoş ve keyif verici bir içecektir kanımca

Kaynak ekşisözlük..:)

girdğin çıktığın yeri bilmiyonki abi...ben senne çalışmam arkadaş..çık dışarı (aziz yıldırım ambiansı):p

pek övdün...kesin melmeketinin dalga motoru...oranın şeysi...arkadaşım bölgecelik yapma bölücülük yapma...her ağaç bu vatanın...o yörenin bu yörenin dersen senne çalışmam ben...:pya Allah bismillah Allahuekberr...1000 RR ölmezzz...vatan bölünmez zzz...:p

abi çamlıcada yoktu sigara hatta için arkadaşlarda senn tophane iin verdigin tepkiyi verdiler oraya gelirsin artık:cat:

vallamı...abi müziksiz sigarasız ...hatta nefes alıanamayan oksijensiz de olsa dadından yinmez...ne güzel Mormon tarikati gibi aynı anda ölürüz...:p

gel mete bana hatırlatda SANA çay ısmarlayayım ne elimi öpüyon tabi bayramya haçlık isteyecen uyanık bide bana sen benden akıllısın diyorsun
vay vay gizli uyanık :queen::queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kaçta bu buluşma arklar ? :cherry:

aşk olsun oldumu şimdi ama :mrgreen: soruyoruz işte :queen:

aşk olsun oldumu şimdi ama :mrgreen: soruyoruz işte :queen:

abi sen şimdi dersin belki ben içmeye filen giderim diye ondan dedim :queen:
ne bileyim ne zaman yazsan ben meyhaneye gidicem arkadaşlara sözüm var diyorsun oldan şe etmiştim:queen: demiştim:queen::queen::queen:
ama gelirsen sanırım büüyük bir spriz olur herkeze :cat:

:queen:gece tamamdır arkadaşlar verdim ayarı gelecek hemende geldi gaza :p
gelir tabi nede olsa mtcu :queen:

Son düzenleme:
ehuehuehu okurken koptum vala yazını :mrgreen:

surprız yapmayı severım ben :queen: bırde saat kacta olucağını sölesen çok şey olacak :queen::queen:

bu arada meyhanede işim olmaz benim yaff :cherry:

surprız yapmayı severım ben :queen: bırde saat kacta olucağını sölesen çok şey olacak :queen::queen:

saat 19:00 19:30 gibi aralara belicez sen zati bi gel hele
hemende kurban keseriz :queen:

abi yazıyorum adnı gel özledik saat:19.30 abi:cat:

tamam kardeşlerim büyük ihtimalle gelicem :cherry:

siz nede olsa geç saate kadar orda olursunuz sanırım :queen:

kurban işi fena olmaz hani :mrgreen:

ıstburak yaz hele kardeşim :cat:

Tamam burak buluşmamıza sende gelebilirsin:mrgreen:
yazmışsınız beni zati ordayım o zamn bende:cat:
yalnız buluşma sahibi pınar ve benim kusura bakma sen orda yenisin:):)

iyi ozman çayları sen ısmarlarsın iyi oldu kafenin kökünü aldın galiba oranın eskisi pınar bikere sen nerden çıktın onu anlamadım:queen:

iyide onun yanında hep ben vardım o zaman sormak lazım sen ne ayaksın:queen::rendeer: sil beni gelmiıorum ben hıııh

Ben yazacaktım, ömrü benden uzun olsun tuğçe yazdı, en son tophanede ayak üstü iki dakka laflayabildik mete_han abiyle...

Eğer gelirsen sana menengiç ısmarlıcam abi.:)

benim kafa biraz erken işliyo herkese verilen özellikler farklı sanırsam hihihi, görüşşürüz tophanede belkim:):cherry:

Son düzenleme:
iyide onun yanında hep ben vardım o zaman sormak lazım sen ne ayaksın:queen::rendeer: sil beni gelmiıorum ben hıııh

benim kafa biraz erken işliyo herkese verilen özellikler farklı sanırsam hihihi, görüşşürüz tophanede belkim:):cherry:

40 ayağım ben gıcık gelme valla herkesi senin eve getiririm ozaman görürsün gıcık deli etme len adamı
:rendeer::queen:
yazdım buarada gecce abi listeye:cat:

Son düzenleme:
arkadaşlarım hepinizin bayramını kutlar küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öperim gelemezsem hepinizi mete öpsün yerime :):)

kıllıtarkan senınde bu arada.

ıstburak gecce değil GeCe__ gözünü seveyim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar