Merak Ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar affınıza sığınarak açıyorum bu başlığı merak ettiğim bi şey war yamaha, honda gibi büyük firmaların yurt dışındaki motor fiyatları inceledeğim kadarıyla ülkemizdeki fiyatların vergiler dolayısıla şişmesinden ötürü ortalama 3 te biri oranda , merak ettiğim konu şudur ki diyelim yurt dışındayız gittik motorumuzu aldık türkiyeye sokabilir miyiz motoru plaka yı orda çıkarmak zorundamıyız tabi orda çıkarmak zorundaysak motoru aldığımız ülkede plaka çıkarma imkanımız war mıdır?

3 yıl dışarda kalıp araba veya motosikletini vergisiz getirebilirsin sadece
ama alıp direk getirirsen gene vergi alırlar yani daha pahalıya patlar

Motoru Türkiye'ye alırken ödeyeceğin parayla kafa kafaya gelir..

Evet girişte odeyecegın gumruk vergısı + bınerek geldıgını sayarsak yaktıgın yakıt türkiyedeki ile aynı paraya gelır.

gümrük wergisi 3ooo ytl kadar war mıdır? 250 cc lik bir motor için mesela?

Paşam bu konuda bence en tecrübelilerden biri İHTİYAR nickli kardeşimiz..Sürekli dış ülkeler seyahat ediyor..Hatta şu sıralar çekilişte eğer kazanırsa bir Harley'imemleketimize kazandıracak.Tabi çıkarsa..Bakalım,bekliyoruz..İnşallah çıkar..:)

Murat abi belki şuan yeri değil fakat sana bişeyy sormak istiyorum benim çalıştıgım işyerinde engelli arkadasım var omurgasından rahatsız.. bana motosiklet almak istediğini söyledi ve bende engelli kişilere sanırım motor vermezler dedim çünkü engelli kişilere arabayı bile özel yapımlar sonucu veriolar örn.el gazı koldan vites gibi bu konu hakkında yanlış mı düşünmüş ve söylemişim? yoksa motosiklet te veriyolar mı?

Murat abi belki şuan yeri değil fakat sana bişeyy sormak istiyorum benim çalıştıgım işyerinde engelli arkadasım var omurgasından rahatsız.. bana motosiklet almak istediğini söyledi ve bende engelli kişilere sanırım motor vermezler dedim çünkü engelli kişilere arabayı bile özel yapımlar sonucu veriolar örn.el gazı koldan vites gibi bu konu hakkında yanlış mı düşünmüş ve söylemişim? yoksa motosiklet te veriyolar mı?
Paşam sorunun muhatabı ben miyim yoksa başka Muratlar mı..:silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL

Eğer engelliyse ve kurul tarafından onaylanmışsa kendine yurt dışından araç getirtebilir... Hiç bir vergi yok o araçlara.... Ama sadece kendisi kullanabilir....:cat::cat:

gümrükteki werginin ne kadar olucağı konusunda kimesnin bi fikri yokmudur acaba araç fiyatının yüzde 50 sini geçebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar