İzmir'de motosiklet kazası II

Merhabalar,

Konu sıkıcı hale gelmiş olabilir ama, dikkatleri güvenliğimize ve yaptığımız "haltın" ne kadar ciddi olduğuna çekmeye devam ediyorum bugün de...

3-4 gün önce haftada birkaç motosiklet kazasının yalnızca bizim Buca Devlet Hastanesi acil servisine getirildiğini belirtmiştim. Bugün de bir yaşlı adam motosiklet çarpması sonucu yoğun bakımımızda vefat etti. Polisten aldığım bilgiye göre kasksız bir scooter sürücüsü (buralarda hava 1 haftadır sağanak yağışlı -ve ben maalesef hanımın kafesiyle işe gidiyorum- e be adam yağmur için tak bari şu kaskı!) oldukça süratli iken motoru kaydırmış ve kayan motor kaldırımdaki amcaya patlamış. Amcayı kurtaramadık dediğim gibi.

Polislerle biraz sohbet ettim de.. Affetmeyin dedim kasksız gezenleri, ehliyetsizleri, plakasızları.. Buca'da 2 ay önce bir bombalama olayı olmuştu hatırlarsanız, motosiklete yüklenmiş bomba patlamıştı hani, işte o olaydan sonra 3000'den fazla motoru bağlamışlar, ehliyet ve ruhsat olmadığı için. 3000 küsür sadece Buca'da.. Toplanan motorlarda hastanenin tam arkasındaki trafik parkında, rengarenk bir hurdalık. Toplum polislerine de kasksızları durdurma ve ehliyet kontrolu yetkisi verilmiş.

Televizyonda Bodrum'u sel götürüyor haberini izliyorum. Orada da sağanak yağmur ve egzoslara kadar yükselmiş çamur içinde vatandaş kasksız scooter sürüyor, hem de bir tane değil, 3 kişi saydım kısacık haber fragmanında.

Acilci olduğum günlerde odamda oturup, kahvemi içerken motosiklet.net'e yazı yazmak istiyorum. Kaskı olmadığı için kafayı gözü dağıtanları toplamaktan bıktım. Bu tamiratlar için motosiklet servislerinde aldıkları gibi işçilik ücreti de almıyoruz, bedavaya, hem de tüm riski bizim üstümüze yığılmış olarak. Bunlar yüzünden, hastanedeki diğer 7-8 motorcu doktor arkadaşım gibi ben de, 4 tekerleği tercih eden doktor ve hemşirelerin "ya deli misiniz, tüm bu herifleri görüp te hala nası biniyosunuz o şeytan icadına?" sorularına muhattap olmak istemiyorum.

Birkaç gün sonra yeni bir İzmir'de motosiklet kazasında buluşmak üzere... (Bu seri çok uzun soluklu olacak korkarım...)

sizin yazılarınızı okurken kendimi bilim kurgu romanı okur gibi hissediyorum, ne yazıkki bunlar roman değil gerçek :pale:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Kontrollu surenleri hic bir zaman dikkate almadan, motosikletin seytan icadi oldugunu iddia ederler. Mantiksiz gelir insanlara, cunku zihinlerine hep sinirlari zorlayan, kurallari cigneyen motorcu profili kazinmis.

Kontrollu surenleri hic bir zaman dikkate almadan, motosikletin seytan icadi oldugunu iddia ederler. Mantiksiz gelir insanlara, cunku zihinlerine hep sinirlari zorlayan, kurallari cigneyen motorcu profili kazinmis.

Ama doğru değil mi? Bu imajı yaratıyoruz biz. Ana sayfada alt alta iki konu var, motorunuz kaç yapıyor, kaç beygir filan diye.. Hepimiz yazmışız: 130, 320, 340, 180, 248.... En fazla katılım olan başlıklar haline geldiler. Ben bile yazdım. Gururla: 248 yaptım diye.. Tüh suratıma tüküriym.. Aşağılık bir herifim ben... Motosikletler için hız sınırı 70 km olduğunu bile bile...
Ya da yarın birisi yine bir video koyar. Bilmemnerde arkadaşının güneş gözlüğüyle 299 yazdırdığı videoyu izleriz yine..

Bu motosiklet hadisesini biz bile bu düzeyde ele alıyorsak zavallı halkın bu şeytan icadı hakkındaki fikirleri tabii ki parlak olmayacaktır.

İmajımızı değiştirmeye çalışalım. Yavaş sürelim, korumalarımızı takalım, trafikte saygılı ve nazik olalım.

Bakkalda ehliyet satıldığı sürece sizin tamirhanede işler iyi gidecektir emin olun..

emin_arikoğlu; birazdaha gazlarsan önüne çıkacak ilk virajda azrai seni kaybeder ha gayret....:queen::queen::queen:

Son düzenleme:
Ama doğru değil mi? Bu imajı yaratıyoruz biz. Ana sayfada alt alta iki konu var, motorunuz kaç yapıyor, kaç beygir filan diye.. Hepimiz yazmışız: 130, 320, 340, 180, 248.... En fazla katılım olan başlıklar haline geldiler. Ben bile yazdım. Gururla: 248 yaptım diye.. Tüh suratıma tüküriym.. Aşağılık bir herifim ben... Motosikletler için hız sınırı 70 km olduğunu bile bile...
Ya da yarın birisi yine bir video koyar. Bilmemnerde arkadaşının güneş gözlüğüyle 299 yazdırdığı videoyu izleriz yine..

Bu motosiklet hadisesini biz bile bu düzeyde ele alıyorsak zavallı halkın bu şeytan icadı hakkındaki fikirleri tabii ki parlak olmayacaktır.

İmajımızı değiştirmeye çalışalım. Yavaş sürelim, korumalarımızı takalım, trafikte saygılı ve nazik olalım.

tamamen katılıyorum, turkiyede bilinç çok çok az bu konuda, kendi arkadaş çevremde bile. Benim yaşım 17, özel okulda okuyorum, çevremin durumu iyi, ve benimde hafif etkimle çevremdekiler scootermı alsam falan demeye başladı yaz için, diyorum ehliet nolcak kaskı nolcak ne gerek var sürekli bu cevaplar, sinir olmak bi yana ikna da edemiyorum.
Bana gelince, çok rahat bu konuda kendimi överim (ki normalde yapmam), motor haziran ayında alınacak ben Nolan n84 full-face kask ve Clover eldiven aldım bile, full koruma gorunce özeniyorum işin motor alıp hava atma bölümünde değil kültüründe tekniğindeyim vb. Ama malesef çevrem böyle değil, sadece aileden izin almam 2 sene aldı. İnşallah ilerde Türk halkına bi yararım dokunur motosiklet konusunda (eğitmen olmak fibi düşüncelerim var :)).

"CroneR" Berkay

rigel sen sonuna kadar haklısın kardeşim bence yazmaya devam et :cat:eğer bir kişi dahi kurtarabilirsen yada bir kişiye daha kask taktırabilirsen bizim için kardır :pale:fakat elinde sanıyorum imkan var,biz İZMİR MT olarak sana bir miktar kask bırakalım sen kaskları gelen motorcuların kafasına ÇAK uzun bir süre çıkmasın :p ( şaka bir yana allah kolaylık versin ) sadece çay içmek için seninle tanışmak isterim :rendeer:toplantılarımızada bekleriz, ama tanışmayalım,görüşmeyelim,sana işimiz düşmesin :queen: ( anladın sen onu )

Tabii, ben de sizinle tanışmak oturup sohbet etmek isterim, Cengiz Bey. Hastaneye de beklerim, tabii çay ısmarlamak için :)

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Hocam sizin yazılara bayılıyorum, insanın okuyunca bir tur patlayıp sedyeyle sizi ziyaret edesi geliyor:queen:

Diğer başlığınızda yazmıştım ya hani, bana yemek getiren çocuk kasksız gelmişti, o ne hal armut musun sen diye çıkışmıştım.

Bugün pembeA2 forumundan bir arkadaş(aynı semtte oturuyoruz) işyerimin civarında scooter kullanan bir lokanta elemanının kaza geçirip öldüğünü kafasının parçalanmış olduğunu felan söyledi, umarım kask konusundaki aşalayıcı uyarımı idrak etmiştir yani bizim armut değildir...:pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar