sizce çin malı motorsikletlerin göstergeleri hızı doğru gösterio mu?

Arkadaşlar sorun çin yada japon değilki..... tüm araç göstergeleri özellikle bizim gibi limitte gitmeyi seven milletler ve kişiler için biraz fazla gösterir.. bu nedendir? mesela trafik kanunlarına göre trafiğin koyduğu hızın %9 u yani &10 u kadar hata payı vardır. örneğin bir otobüs için hızlimiti şehirlerrarası 80 dir fakat tüm otobüsler 88 gider.. şimdi bu tam gösterse adam 90 da der 93 de der radara girer. ha ne yapılıyor belli km az gösteriliyor mesela fiat araçlarının tamamı %2 fazla gösterir. yani ibre 100 derken araç 98 kmyle gider amaç budur... ama çinlilerde dedğiniz kadar fark olmaması lazım... tahminim bu gösterge arızasıdır... yoksa 20-30 km fazla gösteren bir taşıt olamaz...

ya km saati bozuktur belki çamur atmayın bizim çan çin çon lara:mrgreen:

çin motorlarında hız göstergesinden çok ( fazla değil - affedilebilir ) kilometre sayacında sorun var . yaklaşık %50 fazla gösteriyorlar böylece az benzinle çok yol katetmiş olup az yakıt harcamış oldukları yanılgısına düşüyorlar .

valaa bende miondial 150 kn var..hundai marka bir araba ile km lerini karşılaştırdık 40 km reye 40 sona 60 km reye çıktık bire bir aynı
daha sonra kankam efendy isonun hoyo su ile karşılastırdık ben 100 km ile giderken onun digital göstergesi 110 km gösteriyodu... honda cbr ile karşılaştırdık 0-5 km lik ufak bir farklılık cıktı... eeeee şimdi yorum sizin bozuk mu km saatim yoksa degişik makinelerde hız farklılıkları normal mi bence gayet normal :)

ARKADAŞLAR BAZI MODELLERDE YOK ZİON ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ BİZİM EMMİOGLUNDE(MELOCAN)kt var bizim hondayla arasında 5-10 km fark var ama ben asyanın scoteriyle yarıstım benim motor 110 bile yapmadı o motor 140 yapmıs ben motora 5-6 direk fark attım gerisini siz dusunun sonra 100kh ile gene yarıstım ben 105i gecemedim o motor 130 yaptı onada 7-8 direk fark attım çin malı boyle bişey kesinlikle yanlıslık var bence markaya modele gore değişiyor fakat %10 ile %40 arası bir oynama var

30km cok abartı ben megane ile test etmıstım 7-8 km lık bı fazla gosterme vardı o kadar.

Kanunı de O da çin Buda Çın bunu unutmayın cogu dıger fabrıkanında burda fabrıkası var en azından Türk kazanıyo demek cok sacma sankı Asyanın mondıalın vs sahıplerı Turk degılmıs gıbı ne alaka arkadasım Kanunı sankı yerlı malı tovbe ya.

30km cok abartı ben megane ile test etmıstım 7-8 km lık bı fazla gosterme vardı o kadar.

Kanunı de O da çin Buda Çın bunu unutmayın cogu dıger fabrıkanında burda fabrıkası var en azından Türk kazanıyo demek cok sacma sankı Asyanın mondıalın vs sahıplerı Turk degılmıs gıbı ne alaka arkadasım Kanunı sankı yerlı malı tovbe ya.

arkadaşım asya'yı bilmioru ama mondialın %85i çinlilerin cebine gidio.. %15i ise türklerin cebinde... kanuni ise %20si çinlilerde... bazı parçaları çinden gelio.. ama geneli türk malı kanuninin.... anladın sen onu:p

Bende asya 125t var tam 15 km farkediyo gösterge 15 km fazla gösteriyo
çok ta önemli değil çünki çin malı olduğunu bilerek aldım ve bunun olmasını da
çok da yadırgamıyorum doğrusu ucuz etin yahnisi hesabı.Bana motosiklet
sevgisini tutkusunu aşıladı yaa gerisi boş 3-5 km tartışmasına girmeye gerek bile yok arkaadaşlarrrr.

bnce normal hızından daha yüksek gösteriyo çünkü 100le giderken bile bana çok yavaş gidiyomuşum gibi geliyo.tahminen bnm bindiğim motorda en az 10-15km/h lık bi oynama var.:farao:

çinden gelen motorlara duyduğuma göre 300 dolar civarı bir rakam ödüyor ithalatçı firmalar. vergisi filan hadi tutsun diyelim toplam 500 dolar.

şimdi neden türkiyede üretmeye çalışsınki adam zaten satarken çok iyi para kazanıyo parçadan katbe kat kazanıyo,arkadaşların dediği gibi yüzde yüz yerli motor benim bildiğim yok bu şartlarda olmasıda çok zor. haa olur ama bence o paraya alamayız

125t ile karşılaştırmamda motor 80km/s araba 68km/s

iki değişik araçla ölçtüm sonuç aynıydı,matematiği güçlü olan arkadaşlar yüzde hesabı yapabilir

aslında çoğu doğru gösteriyo bu çan çin çonların

çokda sorun olursa 40 ytl bi dijital saat tak kafanı dinle

Arkadaşlar bende 2 motor var.. Biri çinli diğeri japon.. İkisinide model olarak seviyorum..İkisinden de ayrı haz duyuyorum.. Tabi ortada bir gerçek var ki oda çin mallarının biraz kaliteden yoksun olması.. Ama şunuda unutmamak lazım ki arz talep meselesi...
Tartışma yaratmadan ve saygı ölçüleri içerisinde yorumlarımızı yazarsak daha bilgili ve daha kaliteli sonuçlara ulaşıp gerçeğin diğer arkadaşlar tarafından görülmesini sağlamış oluruz..
35 yaşında biri olarak sitede küçük yaşta olan kardeşlerime herzaman "PAŞAM,AĞAM,BABOCAN" diye söze başlıyorum diye küçük mü düşüyorum ki .. Asla aklımı böyle cahil düşüncelerle yormam..
......Saygılar...:rendeer:
.
Bu arada aramıza hoşgelmişsin Paşam..

ya gergerli hocam sen kıyak adamsın he :D valla urfaya gelmeyi düşünüyorum gelsem yanına uğrar bi çayını içmek isterim :D

arkadaşlar bi hondaya biniorum. inip bi de bi çinliye biniorum... daha çinli de kalkar kalkmaz ibre 50-60 a gelio? yani ortalama 30civarı falan gidiosun fakat 50-60 gösterio.. sizce de bu durum farklı diil mi? yani yarı yarıya bi fark olur u hiç... insanlar ne yapacağını şaşırmış yaa...

Naptın arkadaşım sen.30km hızla giderken 60 km hız gösteriyor diyorsun :farao: Senin bindiğin motorun göstergesi kesin arızalı o zaman.

ya km saati bozuktur belki çamur atmayın bizim çan çin çon lara:mrgreen:

::plus1:: ::plus1:: ::plus1::

Bende test ettim birçok motorsiklet ve otomobille.En fazla 5 aşağı yada yukarı oynuyor :cat:

merhaba
mondial im var .. farklı hızlarda Nissan micra ile karşılatırdım.. ben 70 le giderken micra 60 - 65 arası bir hızla gidiyordum..ben 90 na çıktım micra net 80 le gidiyordu..
arkadaşın presto nu aldım.. yine aynı micra ile test ettim.. ben presto ile 85 civarında giderken micra 70 le gidiyordu..
Kalın saalıcakla

büyüklerimize abilerimize saygılı olalım dimi?
he nerdenmi anladım yaşının küçük olduğunu? söylediğin sözlerden:)
küçüklüüğüne vermiş babaçi kardeşim, sende özür dilemesini bil..
eğer böle şeyler yazarsak b.ku çıkar buraların..
çinlilere gelince;
bende nefret ederim çinliden ama bak yaptığım testi yazdım
büyük ihtimal bütçe kısıtımdandolayı bi çinli bile alabilirim
am nefret ederim , kimseye tansiye etmem:mrgreen:

neyse arkadaslar olayı buyutmeye gerek yok herkes kendı bıldıgını yapsın
her ne kadar çin malları o kadar iyi olmasa da binenlerin çoğu mecburiyetten biniyorlar su soruya herkes cvp versın motor işi şans işi degılmı ?
fark ettinizmi çin malı motorlara binenlerin çoğu artık siteye girmiyorlar bakıyorum başka motor sitelerindeler tamamen japon motorları sitesi oluyor mt yavş yavaş nedeni nedir acaba bazılarınız şimdi bana diyorsunuz ki bu kadar buyutme olayı hayır buyutmuyorum sadece kalitesi biraz düşük olan çin malı motora bindiğim için içinde bulunduğumuz durumu belirtmek istiyorum

Son düzenleme:
ya gene başlıyo tartışmalar gene milletin işi yok çinlilerle uğraşıyo ama hata bizde. okuyup adam olamadık iyi bi motor alamadık ya da babamızın parasıyla 2008 model accent era alıp taksiye sürüp kendi borcunu ödetip ekmek yemek yerine gidip 2008 model bi 600f ya da R1 almadık... hata bende

sizden ricam ya da istek ne anlarsanız artık şu çinli motosiklet sahibi arkadaşlardan uzak durun. kim neye binerse binsin.bu kimseyi ilgilendirmez tamammı.ben şahsen sıkıldım artık bu çin muhabbetinden. önceki topikleri hortlatmak yerine yenisini açıyosunuz...

kim alırsa alır karışamazsınız

önemli olan kaç gösterdği değil güvenli olarak seyahat etmektir yoksa goldwing'le kaza yapıp ölen de vardır, mondialle motor parçalanıp sağ kalan da vardır neticede..onun için bırakın artık bu muhabbeti...

yaw çin min arkadasım ne olursa olsun valla kendi adıma konusuyorum eğer çinliler bu motorları sürmeselerdi türkiyeye ben daha 5-6 yıl daha motora binemezdim 2-3 milyara motora biniyoruz haaa tabiki arada sırada küçük sorunlar oluyor onuda kabulleniyorum çünkü bu fiyata anca bu kadarına binersin olm diyorum
çinliler olmasa böle bir motoru rüyamda görürdüm şimdilik:)

s6300849gt3.jpg

haa bu aradada normal hızımı gösteriyor denedim bir japonla:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar