akü şarj problemi

ya şimdi baba diyecem kızacan abla diyecem kızacan cidden cinsiyet ne ya inan kafam karıştı.....
http://www.motosiklet.net/forum/tanisma/38312-selam-herkese.html
Tanışma başlığımdır. Resimdeki de benimdir. Tamam sen baba demeye devam et :p Kızmam:p

Bak yine kafa karıştırıyosun :)
Boşuna uğraşma hocam hoca olmuşsunuz ama kafa karıştırmayı beceremiyorsunuz :queen::queen:
Biraz gerçek hayatla yüzleşin o kimya biyoloji XY falan öyle ıvır zıvırlar bi işimize yaramıyo :)
Önemli olan aşkımız bu hayatta :queen::queen::queen:

Senin kafan karışmaya müsaitse ben napiyim :queen:
Aşk meşk boş iş bunlar arkadaşım :bounce:

Senin kafan karışmaya müsaitse ben napiyim :queen:
Aşk meşk boş iş bunlar arkadaşım :bounce:

Olmaz boş iş değil..
bizim ustamızın lafıdır bu herşeyin içinden sıyrılmak için önemli olan aşkımız der çeker gider :)
Bir topiğin daha içine etmiş bulunuyoruz arkadaşlar bakalım sıradaki hangisi olacak :)
Ama olsun neymiş efendim???
Önemli olan aşkımız... :queen::queen:

akü şarj probleminin birden aşk problemine dönüşeceğini hiç tahmin etmemiştim. :queen::queen::queen::queen:

ExTReMa abi sen bu işte ustasın anladığım kadarıyla. bu motoruda(spitfayt tu) biliyorsundur.

Motorum 2002 model ve ben 6 ay önce ikinci el aldım. aldığım şahısta 2 el almış. ilk aldığımda 1 hafta sonra akü tamamen bitmişti. tamirciye götürdüm meğer buna başka bir motorun bobinini uydurmuşlar. oda aküye enerji vermiyormuş. kabloları, jakı farklıydı belliydi başka bobin olduğu. tamircide kullanılmış, orjinal bobin vardı. taktı. aküye enerji gelmeye başladı ve 6 ay sorunsuz kullandım. motoru aldığım şahısa olayı anlatınca, bana satmadan önce aynı durumla karşılaşıp akü sorunlu diye aküsünü değiştirdiğini, bobini ilk aldığı şahısın tamir ettirmiş olduğunu söyledi yani o da bilmiyormuş meğer.. neyse olayı baya bir karıştırdım.

Bu motorun 2 farı var bi uzun bi kısa. kısa olanında mercek var. yani bir anda sadece biri yanıyor. millete anlatana kadar baya bi yoruluyorum "abi bu model böyle ikisi birden yanmaz" şeklinde. şimdi benim bir diğer sıkıntım farı çok az aydınlatıyor. hatta far yanıyormu yanmıyormu bazen belli bile olmuyor neredeyse. tamircilerde benim derdimden anlamıyorlar o yüzden tamirciye gitmeyi istemiyorum. yada usta bir tamirci bulamadım henüz. tamirci 60watt lık h4 takıyor sonuç yine aynı. "abi 60watt ı kaldırmaz bu diyorum" "kaldırır kaldırır bu 2 zamanlı güçlü olur" falan diyorlar. şimdi ben buna xenon takmak istiyorum.

1)Kısa fardaki mercek işimi görürmü.

2)farlara enerji volan dan gittiğinden xenonu çalıştırırmı. çalışmazsa aküden direk bağlasam nasıl olur. bu durumda akü ille de 4 amper süper mf(90-100 lira) serisi mi olmalı yoksa 5 amper yumicron sulu akü(50 lira) yeterli olurmu.

3) yurtdışından çin malı xenon getirtebilirim. bu işimi görürmü (olay maddiyat pahalıya kaçmak istemiyorum mecbur kalmadıkça)

saygılar.

Son düzenleme:
akü şarj probleminin birden aşk problemine dönüşeceğini hiç tahmin etmemiştim. :queen::queen::queen::queen:

ExTReMa abi sen bu işte ustasın anladığım kadarıyla. bu motoruda(spitfayt tu) biliyorsundur.

Motorum 2002 model ve ben 6 ay önce ikinci el aldım. aldığım şahısta 2 el almış. ilk aldığımda 1 hafta sonra akü tamamen bitmişti. tamirciye götürdüm meğer buna başka bir motorun bobinini uydurmuşlar. oda aküye enerji vermiyormuş. kabloları, jakı farklıydı belliydi başka bobin olduğu. tamircide kullanılmış, orjinal bobin vardı. taktı. aküye enerji gelmeye başladı ve 6 ay sorunsuz kullandım. motoru aldığım şahısa olayı anlatınca, bana satmadan önce aynı durumla karşılaşıp akü sorunlu diye aküsünü değiştirdiğini, bobini ilk aldığı şahısın tamir ettirmiş olduğunu söyledi yani o da bilmiyormuş meğer.. neyse olayı baya bir karıştırdım.

Bu motorun 2 farı var bi uzun bi kısa. kısa olanında mercek var. yani bir anda sadece biri yanıyor. millete anlatana kadar baya bi yoruluyorum "abi bu model böyle ikisi birden yanmaz" şeklinde. şimdi benim bir diğer sıkıntım farı çok az aydınlatıyor. hatta far yanıyormu yanmıyormu bazen belli bile olmuyor neredeyse. tamircilerde benim derdimden anlamıyorlar o yüzden tamirciye gitmeyi istemiyorum. yada usta bir tamirci bulamadım henüz. tamirci 60watt lık h4 takıyor sonuç yine aynı. "abi 60watt ı kaldırmaz bu diyorum" "kaldırır kaldırır bu 2 zamanlı güçlü olur" falan diyorlar. şimdi ben buna xenon takmak istiyorum.

1)Kısa fardaki mercek işimi görürmü.

2)farlara enerji volan dan gittiğinden xenonu çalıştırırmı. çalışmazsa aküden direk bağlasam nasıl olur. bu durumda akü ille de 4 amper süper mf(90-100 lira) serisi mi olmalı yoksa 5 amper yumicron sulu akü(50 lira) yeterli olurmu.

3) yurtdışından çin malı xenon getirtebilirim. bu işimi görürmü (olay maddiyat pahalıya kaçmak istemiyorum mecbur kalmadıkça)

saygılar.

Arkadaşım bence sen bobin elektrik çıkşlarını ölçtür ilk önce alt sargılardan elektrik geliyo mu onu öğren.
Tahminimce gelmesi gerekir sonra konjektörü ölçtür o da sağlamdır tahminimce.
En son akü senin tercihine kalmış istediğini al kullan ama ben olsam amperı yuksek olan bir aku tercıh ederdim.
Xenona gelınce bence taktırma git 30 watt h4 al veya h7 de işini görür ama duyları farklıdır uydurman gerekir.

Merhaba,
Peugeot Speedfight2 scooter ım var. son 2 haftadır genelde akşamları akünün zayır olmasından dolayı motor çalışmıyor. adaptör ile şarj ettikten sonra çalıştırıyorum. ertesi sabah ta çalışıyor. iş yerine getiriyor beni. akşama kadar park halinde duruyor. Akşam iş çıkışı gene akünün zayırlamış olduğundan marş çalıştırmaya yeterli olmuyor.(ayak marjının dişlisi kırık olduğundan ancak adaptör yardımıma yetişiyor)
Şimdi herkezin aklına akünün ömrünün bittiği gelebilir ama ben yeni bir akü almadan önce sorunun tam olarak kaynağının akü olup olmadığını netleştirmek istiyorum.
1)Acaba sargıdan yada kablolarda bir problem olabilirmi?
2)Motor çalışırken aküye şarj için kaç volt ve amper enerji vermelidir. Dijital avometre ile nasıl ölçerim?
3)Akü almam gerekiyorsa ne alsam iyi olur. üzerinde çin malı 5amper 12volt kuru akü var.(jel mi oluyor). onun yerine ne alayım. birde xenon far takmayı düşünüyorum. 35watt aküye extra yük demek mi oluyor.
50 ylt civarı YUASA YB5L-B 12 V 5 ah YUMİCRON var. bu sulu akü yeterlimidir yoksa YUASA YTX5L- BS 12 V 4 ah Süper MF 90 ylt cıvarında, bunumu almalıyırm.
Saygılar.
SLM DOSTUM BEN MOTOR SERVİSİYİM MOTORUN AKÜSÜ ZAYIFSA BASMAZ ARKADAŞLARIN DEDİKLERİ GİBİ AKÜNÜN EKSİ KUTUP BAŞINI SÖK VE ÖLÇÜ ALETİNLE ÖLÇ FAKAT VOLTAJ 11 14 VOLT ARASINDA OYNAR GAZ VERİNCE 14 FALAN OLMASI LAZIM.ŞAYET GÖSTERMİYORSA O VOLTAJI KONJÖKTÖRÜNDE PROBLEM VARDIR SERVİSİNDE DEĞİŞTİRSİNLER BİRDE MOTOR ÇALIŞIRKEN KUTUP BAŞINI SÖKSENDE ÇALIŞIR AMA KORNA ZAYİF ÖTER VE FARLAR ZAYIF YANAR TİTRER AYRICA ŞARJ EDİYOR GÖSTERİYORSA AKÜ BOZUKTUR AKÜYÜ DEĞİŞTİR

:)slm Dostum Ben Motor Servisiyim Motorun Aküsü Zayifsa Basmaz Arkadaşlarin Dedikleri Gibi Akünün Eksi Kutup Başini Sök Ve ölçü Aletinle ölç Fakat Voltaj 11 14 Volt Arasinda Oynar Gaz Verince 14 Falan Olmasi Lazim.şayet Göstermiyorsa O Voltaji Konjöktöründe Problem Vardir Servisinde Değiştirsinler Birde Motor çalişirken Kutup Başini Söksende çalişir Ama Korna Zayif öter Ve Farlar Zayif Yanar Titrer Ayrica şarj Ediyor Gösteriyorsa Akü Bozuktur Aküyü Değiştir

Son düzenleme:
SLM DOSTUM BEN MOTOR SERVİSİYİM MOTORUN AKÜSÜ ZAYIFSA BASMAZ ARKADAŞLARIN DEDİKLERİ GİBİ AKÜNÜN EKSİ KUTUP BAŞINI SÖK VE ÖLÇÜ ALETİNLE ÖLÇ FAKAT VOLTAJ 11 14 VOLT ARASINDA OYNAR GAZ VERİNCE 14 FALAN OLMASI LAZIM.ŞAYET GÖSTERMİYORSA O VOLTAJI KONJÖKTÖRÜNDE PROBLEM VARDIR SERVİSİNDE DEĞİŞTİRSİNLER BİRDE MOTOR ÇALIŞIRKEN KUTUP BAŞINI SÖKSENDE ÇALIŞIR AMA KORNA ZAYİF ÖTER VE FARLAR ZAYIF YANAR TİTRER AYRICA ŞARJ EDİYOR GÖSTERİYORSA AKÜ BOZUKTUR AKÜYÜ DEĞİŞTİR

:)slm Dostum Ben Motor Servisiyim Motorun Aküsü Zayifsa Basmaz Arkadaşlarin Dedikleri Gibi Akünün Eksi Kutup Başini Sök Ve ölçü Aletinle ölç Fakat Voltaj 11 14 Volt Arasinda Oynar Gaz Verince 14 Falan Olmasi Lazim.şayet Göstermiyorsa O Voltaji Konjöktöründe Problem Vardir Servisinde Değiştirsinler Birde Motor çalişirken Kutup Başini Söksende çalişir Ama Korna Zayif öter Ve Farlar Zayif Yanar Titrer Ayrica şarj Ediyor Gösteriyorsa Akü Bozuktur Aküyü Değiştir

siz bir servis elemanı olark bir sorum olucaktı? müsaitseniz...
skygo kros marka motosikletin elektrik aksamı olarak birebir hangi markayla aynıdır muadil olabilir yada bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim..
mesela skygoyu lifanın yaptığını duydum doğrumudur parçaları birbirine uyaremı yada zealsun veya songshine filan...
selamlar saygılar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar