zenon..!!

1.5volt'luk pilden 50000volt'a da çıkabilirsiniz.

Boost tip smps devreleriyle bu mümkündür.

Pil çabuk biter orası ayrı.

Varsayımları kesinmiş gibi sunarak, yanlış bilgilendirme yapmamaya özen gösterelim lütfen.

Örnek varsa lütfen gösteriniz. Yeni bir bilgi öğrenmiş oluruz. Arkadaşın dediği biraz karışık geldi bana, pilden istediğimiz yönde voltaj çekmek ve bunları bir yerde birleştirmenin mantığını ben anlamadım. Boost tip devreler anahtarlama yöntemiyle çalışır, 4.5 volttan 30 volt elde etmek mümkündür. Ama üzerinden 50000 volt geçiren bir entegre dayanmaz, hiç bir transistör kaldırmaz gibi geldi bana. Biraz daha açıklarmısınız?

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Elektronik 4. sınıfta okuyorsun, ar-ge'nin araştırma kısmını yapmaya başla bakalım, şimdi çıkıyorum geldiğimde dersini kontrol edicem.:p

Sana bir de ipucu Texas Instruments'in application note'larından faydalanabilirsin.:bounce:

dex kendi söylediğinle çelişiyorsun ben sana yorum yapmıyorum bir pilden bile 220 volt alabilirsin diyorum kendin 9 voltluktan 4000 volt alabilirsin diyorsun ama kalem pilden 220 volt alamazsın diyorsun anlamadım seni

Elektronik 4. sınıfta okuyorsun, ar-ge'nin araştırma kısmını yapmaya başla bakalım, şimdi çıkıyorum geldiğimde dersini kontrol edicem.:p

Sana bir de ipucu Texas Instruments'in application note'larından faydalanabilirsin.:bounce:

Et bakalım:p Ben 50000 volt 1.5 luk kalem pilden nanosaniyeler süresince elde edileceğine hala pek inanmıyorum. Kaldı ki televizyon çalıştıralım. Piyasada smps devreleriyle kurulmuş araba amfileri mevcut 1000Watt ve daha fazlası var. Ama araştıracağım, eğer yeni bir bilgiyse teşekkürlerimi sunacağım. :cat:

dex kendi söylediğinle çelişiyorsun ben sana yorum yapmıyorum bir pilden bile 220 volt alabilirsin diyorum kendin 9 voltluktan 4000 volt alabilirsin diyorsun ama kalem pilden 220 volt alamazsın diyorsun anlamadım seni

Bakınız, ben nasıl alınacağını anlattım. Tesla bobini kurarak alabilirsiniz. Ama iki kablo bağlayıp Tv izlemek akıllara zarar.

Lütfen kimse söylediklerim yüzünden kendisini kötü hissetmesin. Kimsenin bilgisini eleştirdiğim yok zaten ne haddime. Aklıma takılan soruları yönelttim. Saygılar.

Son düzenleme:
H4%20FKBP005.jpg

Halogeen H4- 12v 60/55w Met E-keur (helder wit/blauw) prijs is per set van 2 stuks (birisi tercüme ederse çok süper olacak..)
arkadaşlar aldığıum ampüller birebir bunun aynısıdır...

Son düzenleme:
Aklıma geldi paylaşmak istedim, bundan 2 sene önce arkadaşımın firması araba amfi yarışmalarına katılmıştı. Zırhlı araca monte ettiler ve 183 desibel ses şiddeti elde ettiler. Toplam güç 15000 watt idi. Kullandıkları 5 tane araba aküsüyle sistemi yaklaşık 10 saniye çalıştırdılar sonra aküler boşaldı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o zaman nıye xenon dıyorsun ?

ben tahmin etmiştim zatende hadı neyse

Valla o motora kı bende Asya sı var bırak 2 farı tekını Osram ın 55W ampullerınden taktım ve Aku 1 haftada sızlere ömür oldu hıc tavsıye etmem

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
HARBIMI hadıya geçmiş olsun :) nasıl pekı guzel gösterıyormuydu

bence xenon deil o! bilidiğimiz sanai de satılan beyaz ampul.normal sarı ampulden daha az aydınlatmaktadır!:pale:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Et bakalım:p Ben 50000 volt 1.5 luk kalem pilden nanosaniyeler süresince elde edileceğine hala pek inanmıyorum. Kaldı ki televizyon çalıştıralım. Piyasada smps devreleriyle kurulmuş araba amfileri mevcut 1000Watt ve daha fazlası var. Ama araştıracağım, eğer yeni bir bilgiyse teşekkürlerimi sunacağım. :cat:

Nano saniyeyle ne işin var? 220'den kastın AC 220V ise, her sıfır geçiş arası 10ms gibi bir süre, yani 1nano saniyenin 10milyon katı, devasa bir süre.

En basit kullanım yeri olarak katalitik sobaların pilli manyetolarına bakabilirsin, 1.5 voltluk kalem pil ile çalışırlar, 5000V'un hayli üstünde bir voltaja dönüştürürler.

Otur yerine sıfır.:p

Nano saniyeyle ne işin var? 220'den kastın AC 220V ise, her sıfır geçiş arası 10ms gibi bir süre, yani 1nano saniyenin 10milyon katı, devasa bir süre.

En basit kullanım yeri olarak katalitik sobaların pilli manyetolarına bakabilirsin, 1.5 voltluk kalem pil ile çalışırlar, 5000V'un hayli üstünde bir voltaja dönüştürürler.

Otur yerine sıfır.:p

okadar kolay pes etmek yook :mrgreen: Çoğumuzun bildiği gibi şimdi yasaklanmış olan elektrik çarpan bir alet vardı eskiden. 9 volt pil ile çalışır, içinde kare dalga üreten bir yarı iletken, yüksek voltaj elde etmek için bir trafo ve kondansatör tankları vardır. Trafo, 9 volt ve frekansı belli olan kare dalga ile indüklenir. 10000 volt çıkış alırsınız ki amperi düşüktür ama bir hayli çarpar, amperden kaybedersiniz ama voltajdan kazanırsınız.. Pilin ömrüde fazla uzun değildir. Açıp incelemedim ama sobaların manyetolarıda böyle çalışıyordur herhalde.

Sizin dediğiniz nanosaniye ise, şehir şebekesi 220 volt AC dir. 50 Hz lik bir frekansta çalışır. Yani saniyede 50 kere sinuzoidal - den + ya yön değiştirir. Ben şöyle düşündüm, eğer 1.5 volt ile sistem kurup veya kurmadan 50000 volt elde edebilirsek ve bunu bir aleti çalıştırmakta kullanırsak, pilin dayanma süresi nanosaniyeler civarında olurdu. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.

Bilim teknik dergisinde okumuştum yanılmıyorsam, eğer yıldırımı(milyarlarca volt) depo edebilseydik bir ampülü yakacak kadar güç üretmezdi demişlerdi. 1.5 Voltluk kalem pil ile 220 volt 50 Hz lik bir gerilim elde edip, tv izlemek yada bunu ev eşyaları için kullanmak ise imkansızdır. ( imkansız demeyeyim yapar bizim insanımız :mrgreen: ) Saygılar.

Son düzenleme:
arkadaşlar bu motorlarda farı değiştireceksen yada sis farı falan ekleyeceksen ilk önce güzel bi role sistemi olması gerekiyor

aksi takdirde akü ölüyo , lambalar patlıyor , farları açan düğme fazla ısınmadan dolayı içten erime yapıp yanıyor kullanılmaz hale geliyor ya ayrı ufak bi düğme ekleyeceksin yada role yapacaksın

normal bi role bobini 10--15 ytl kablosu tesisatı falan 20 ytl ye iş biter ve güzel bi sistem olur......

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Sizin dediğiniz nanosaniye ise, şehir şebekesi 220 volt AC dir. 50 Hz lik bir frekansta çalışır. Yani saniyede 50 kere sinuzoidal - den + ya yön değiştirir. Ben şöyle düşündüm, eğer 1.5 volt ile sistem kurup veya kurmadan 50000 volt elde edebilirsek ve bunu bir aleti çalıştırmakta kullanırsak, pilin dayanma süresi nanosaniyeler civarında olurdu. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.

Bilim teknik dergisinde okumuştum yanılmıyorsam, eğer yıldırımı(milyarlarca volt) depo edebilseydik bir ampülü yakacak kadar güç üretmezdi demişlerdi. 1.5 Voltluk kalem pil ile 220 volt 50 Hz lik bir gerilim elde edip, tv izlemek yada bunu ev eşyaları için kullanmak ise imkansızdır. ( imkansız demeyeyim yapar bizim insanımız :mrgreen: ) Saygılar.

Çakma mühendis konuyu da hiç ettin, sıfır geçiş nedir neden 10ms yazdım bunları düşünceğine gelmiş ben 50hz'den bahsediyorum diyosun, ayıp bişiy.:p

Mezun olunca bana sakın CV yollama. :queen::queen::queen:

Hatta konuyu www.picproje.org 'da aç şöyle derinlemesine tartışalım, burda biraz ağır kaçıyor, kullanıcı adım orda da aynı.

Çakma mühendis konuyu da hiç ettin, sıfır geçiş nedir neden 10ms yazdım bunları düşünceğine gelmiş ben 50hz'den bahsediyorum diyosun, ayıp bişiy.:p

Mezun olunca bana sakın CV yollama. :queen::queen::queen:

Hatta konuyu www.picproje.org 'da aç şöyle derinlemesine tartışalım, burda biraz ağır kaçıyor, kullanıcı adım orda da aynı.

Hitap şeklinize biraz daha dikkat etmenizi öneririm. Yaşça büyük olabilirsiniz ama bu tanımadığınız bir insanı yargılamanız için bir sebep olamaz.

Yanlış bilgiye sahip olabiliriz bunları güzel bir biçimde, karşımızdakininde düşüncelerini önemseyerek cevap vermek en doğrusu olacaktır. 10 msin sebebini açıklarmısınız? Fikirlerinizi biraz daha genişleyerek açarsanız daha verimli sonuçlar elde ederiz. Konu burada açıldı, burada kalsın bilmeyen arkadaşlarımız öğrensin. Saygılar.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çakmayı mühendislik açısından söylemiştim, konu burda kalır, mühendisliğinizde burda kalır, bana değil hocalarınıza isyan edin.

GKN

bu beyaz ampüllerin 35 volt ta çalışanı yokmu
yani takanlar nasıl takıyo, bilenler bi bilgi verebilirmi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar