zenon..!!

Xzenon..!!

ya arkadaşlar bugün bi hevesle sanayiye çıktım motoruma (kanuni storm) zenon far almak için , aldım zenonları (4 lük) götürüm bi ustaya taktırmak için .. olmazmış benm motora zenon... :(
aküm büyükmüş (12 w) yakarmış ..
doğrumudur?
stormu olan arkadaşlardan takan varmı ?

Son düzenleme:
ya adam başından savmış büyük ihtimal seni elektrikte yakar diye bişey yoktur ki en azından bir iki parçayla bilemedin 20 ytl lik parçayla dengelersin onu git yarın bi o ustaya sana takıyım bu zenonları de bakalım ne dicek?

bende motoruma taktırmak ıstıorum ama bende okudum bı kac ksı ole yazmış yanr falan dıe ama ben zannetmıorum mutlaka uygunu vardır...kardes sorması ayıp ne kadara aldın farları

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Xenon farlar flamanlı apmülden daha az güç tüketir.

Örnek olarak far ampülleri ortalama 55-60 watt dır.

Xenon ampülü ise 35 watt dır (genelde piayasada ki hemen her xenon)

Takılır yani :)

ıımıs kardes hayırlı olsun ıns usta takarda yolun aydınlanır....guselde gorunur motor ne renk...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ala ala ilginç akü buyuk dıye zenonmu takılmıcak

fakat merakettım dostum h kac aldın? h1-h4-h7 ? bırde kaca aldın bende bakınıyorumda pıyasaya alıcam

15 mlyona aldım ben :D.....

nası yanı anlamadım 15 mılyon ?

hazır yerı gelmısken arkadaşlar varmı zenon bıldıgınız motor ıcın satan yerler yada tanıdıklarınız fln :)

Son düzenleme:
ya böyle kenar mahalle ustaları çok var
hiç bi öğrenimi yok hurafe bilgiler dağıtıyo adamlar
kardeş sana diyim 1 kalem pilden bile 220 voltdan fazla elektrik çıkıyor ki bu nasıl olmasın tamam belki akün zayıfsa hemen bitebilir ama patlatır diye bişey olmaz öyle bişey olsaydı motorun lambaları da patlar,ilk çalıştırmada bujiler de patlar,motor da patlar,akü de patlar ama bak yanlız git o adama de ben motora kamyon lastiği takacam diye hemen takar

ıımıs kardes hayırlı olsun ıns usta takarda yolun aydınlanır....guselde gorunur motor ne renk...

MAT SİYAH :).. . . . . . .

ala ala ilginç akü buyuk dıye zenonmu takılmıcak

fakat merakettım dostum h kac aldın? h1-h4-h7 ? bırde kaca aldın bende bakınıyorumda pıyasaya alıcam

nası yanı anlamadım 15 mılyon ?

hazır yerı gelmısken arkadaşlar varmı zenon bıldıgınız motor ıcın satan yerler yada tanıdıklarınız fln :)

H4 ABİ BENMKİ.
. . . .

USTA BANA ZENONLAR YANAR DEMEDİ..
DÜĞME YANAR DEDİ ...
banada çok saçma geldi ama neyse yarın başka bi yere götürcemm..
zenon olmazsa olmaz :d:D:d

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, Bu xenon dediğiniz nedir? Bizim bildiğimiz flamanlı ama mavi filtrelenmiş, sonucunda beyaz ışık veren ampül mü ? Yoksa 2000 3000 volt civarında çalışan takmak için özel bir elektronik devre gerekli fiyatı 200 300milyon olan mı?

1.5 voltluk pilden 220 volt alamazsınız. Youtube da izlediğiniz video tamamiyle sahtedir( televizyon çalıştırıyordu). Birisi Soğana taktığı kabloyla ipod şarj ediyordu. Bir digeride muma kablo sokup motor çalıştırdı. Bunların hiç bir fiziksel açıklaması yok isteyen deneyip görebilir.. Saygılar

ahuzauheuh usta amma kafaymış ha düğme nasıl yanıyo ya zahueauheau düşünesen basıyon sigaralık gibi çıkıyo
güzel olur:cherry:

Bu sizin zenon'un bildiğimiz xenon la pek ilgisi yok.Sizinki sadece ampul değiştirmek.Xenon kitini 300 doların altına almanız pek mümkün değil.Maviyi filan boşverin.Güzel beyaz ışık alın takın.Harika gözüküyor.

Merhaba arkadaşlar, Bu xenon dediğiniz nedir? Bizim bildiğimiz flamanlı ama mavi filtrelenmiş, sonucunda beyaz ışık veren ampül mü ? Yoksa 2000 3000 volt civarında çalışan takmak için özel bir elektronik devre gerekli fiyatı 200 300milyon olan mı?

1.5 voltluk pilden 220 volt alamazsınız. Youtube da izlediğiniz video tamamiyle sahtedir( televizyon çalıştırıyordu). Birisi Soğana taktığı kabloyla ipod şarj ediyordu. Bir digeride muma kablo sokup motor çalıştırdı. Bunların hiç bir fiziksel açıklaması yok isteyen deneyip görebilir.. Saygılar
dex tesla nedir bilir misin?
elektriğin sınırı yoktur sana izah ediyim elektriğin çok hızlı ilerlediğini biliyosun
bunun mantığı nedir bir pilden yüzlerce ayrı yönde akım çekersin ve hepsini bir yerde birleştirirsin elektronik öğrencisiyim ben.Youtube a bak tesla coil var.
Bu sayede bir pilden 220 volt akım alabilirsin ama fazla dayanmaz gene de 220 verir ama.İyi izle onları 220 volttan havada akacak kadar güçlü şimşek çıkartıyorlar.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Orda durun bir, arkadaş zenon (xenon) demiş ama değil.

Bahsettiği beyaz yada mavi yanan normal far ampülü (15 YTL ye almış)

Yani usta doğru söylüyor..

Senin far ampülün normalde 35 watt yada daha düşük bir değerde çalışıyor.

Aldığın ampül ise 55-60 watt (uzun kısa)

Motorunun elektrik tesisatı ve far anahtarı 35 Watt ampüle göre dizayn edildi ise bu aldığın ampül daha fazla akım çekeceği için Kablo Soket yada Düğmede deforme (yanma - bozulma) yapar.

Yapmayadabilir ama bunu denemeden bilemezsiniz.

Sorunu röle takarak aşabilirsiniz, fakat yinede fazla güç tüketen bu ampül motorun elektrik sistemini yorabilir - şarj sisteminde arıza yapabilir.

Motorunuzun kaç watt elektirk ürettiğini öğrenmelisiniz (kitapcıkdan) sinyal stop park ve bezneri harcamaları toplayıp üzerinede bu yeni aldığınız ampülün gücünü (55 watt) ekleyip bu değeri aşıp aşmadığına bakın.

Yada en güzeli motorunuzun orjinal ampülünün değerinde bir ampül satın alın...

dex tesla nedir bilir misin?
elektriğin sınırı yoktur sana izah ediyim elektriğin çok hızlı ilerlediğini biliyosun
bunun mantığı nedir bir pilden yüzlerce ayrı yönde akım çekersin ve hepsini bir yerde birleştirirsin elektronik öğrencisiyim ben.Youtube a bak tesla coil var.
Bu sayede bir pilden 220 volt akım alabilirsin ama fazla dayanmaz gene de 220 verir ama.İyi izle onları 220 volttan havada akacak kadar güçlü şimşek çıkartıyorlar.

Bende elektronik mühendisliği 4. sınıfta okuyorum. Tesla coil yaptım, indiksiyon fırını yaptım.. İstersen sana başından sonuna kadar anlatırım. Biraz bahsedeyim istersen.

Teslanın bobinin gerilimi 220 volt değil yani girişe 220 volt uygulamıyorsun. Verdiğin kare dalga yada sinuzoidal gerilim indüklenerek 50.000 volt civarına çıkıyor. Elektriğin havayı iyonlaştırarak iletken haline getirmesi için yani ark yapıp atlayabilmesi için, milimetre başına 2000 civarı gerilim düşüyor.( somut olması için yıldırımı düşünebilirsiniz, Kaç milyar volttur sizce?)

Yarı iletken ve normal yoldan çalışan tesla bobinleri var. Normal yolla yani senin dediğin gibi 220 volt değilde girişine 15000 volt civarı gerilim, 30 mA akım uyguluyorlar ( Neon trafosu)

9 volt pille çalışan tesla bobinleri var, onların sekonder bobininden verdiği verilim yaklaşık 3000 4000 volt civarında ve havada oluşturduğu ark 2- 3 cm. Ama amperi düşük( miliamper civarında). O yüzden sadece iğne batması gibi hissediyorsun..

Bir pilden hiçbirşey uygulamayıp 220 volt gerilim alırsan bunun patentini alabilirsin ve zengin olursun. Yada bana bir örnek göster sana inanayım arkadaşım. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Saygılar

Son düzenleme:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

1.5volt'luk pilden 50000volt'a da çıkabilirsiniz.

Boost tip smps devreleriyle bu mümkündür.

Pil çabuk biter orası ayrı.

Varsayımları kesinmiş gibi sunarak, yanlış bilgilendirme yapmamaya özen gösterelim lütfen.

Anlaşılan arkadaşın aldını xenon degil sadece beyaz ampul.Bu beyaz ampuller hiç önerilmiyor. Performansının sarı ampullerden bile düşük oldugu söyleniyor.

Arkadaşım ya sarı ışık veren kaliteli bir ampul al yada xenon al. Senin aldıgın beyaz ampuller ancak caddelerde millete hava atmaya yarar yagmurlu ve sisli havalarda görüş mesefen çok düşer. Ayrıca karşıdan araç gelirken senin farın ışıgıda kayboluyor( kullanıcı yorumları!)

Bu bayaz ampulleri kullananların yorumlarından bazıları...

alıntı:http://forum.donanimhaber.com/m_11861886/mpage_1/key_//tm.htm#12012541
biz aldık daha yeni beyaz ampul arkadaşa philips beyaz, orj gibi aydınlatmıyor yanlız ozellıkle yolda ısık varsa sızınkı kayboluyo karanlık yollardada orj.leri gibi değil performans düşüklüğü yaşanıyo yanı farlarda.
valla ben gecen gun aldım dısardan bakıldıgında cok guzel duruyor ama aydınlatma olarak orjınel sarı lambalara yaklasamaz

sehır ıcı ıcın ıdeal uzun yolda ve yagmurlu havalarde etkısını ıyıce kaybettıgınden sis lambalarından yardım alarak ılerleyebıldıgım lambalardır
Bir kere çalışma frekanslarından çalışma şeklinden herşeyi ile üstündür zenonlar. Bunu tartışmam bile ama arkadaş sorduğu için cvp veriyorum. Halojen farla yağmurlu ve sisli bir havada yola çıktın mı hiç? ve o şekilde çıktıktan sonra zenonlarla denedin mi? O zaman bakalım ve görelim. Senin gözünü alan zenonlar merceksiz olan zenonlardır. Zaten Türkiye'de merceksiz zenonlar yasaklandı ama kimse pek tınlamıyor. Ben her 2sinide kullanan biri olarak kesinlikle halojeni tavsiye etmem . Yağmurde görüş mesafesi sıfır diyebilirim. Zenon adeta yağmuru ve sisi yarıp geçiyor.
Bu kadar denk gelir .. 1 buçuk saat önce söktürdüm beyaz ampülleri... tavsiye etmiyorum... Dün bir işim için İzmir'deki meşhur bi aksesuarcıya gittim. Sahibi bi Philips beyaz ampüller var bi dene istersen dedi. arabam da siyah olduğu için dış görünüş gerçekten çok şık durdu. ama arabayı sürmeye başlayınca işler değişti . Bir kere kesinlikle gözlerimi yordu ... Ayrıca sarı ışığa göre bu beyaz lambalar çok daha az aydınlatıyor. Bugün işk işim sarı lambalarımı geri almak oldu. Zevk sizin karar sizin ama benim yaşadığım bunlar...

vs.. vs... vs....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar