benzin 3 ytl yi aşdı sizceister istemez motosiklet kullanımı artarmı :D

1000 lik SS 1.4 benzinli araclardan daha cok yakar hele ki şehir içinde....
temele sormuşlar benzine zam gelmiş.Napcaksın?
benim için farketmez ben 5 Ytl lik alıyorum demiş :)

Ö.Z.€.R;866579' Alıntı:
Sanırım 600cc ye geçiş planlarını bir süre erteleyeceğiz :) Yada tüp'mü taksak :p

abijim tüp derken Nos tüpü mü :) daha fazla yakmaz mı ozaman
gene de ben derim ki lovato sıralı sistem taktır...biraz cekişten düşer ama :)

Son düzenleme:
sen şöyle 600 lük SS ya da 1000'lik touring alda göreyim ben seni o zaman. Benzin 3 lirayı aştı diye 1400cc araba mı alıyon görürüz o zaman :)

modaretör abim belki inanmassınız ama ben ve çılgın arkadaşım 50 cc lik bi kastinoyu biknik tüpüyle karbüretöre gaz vererek çalıştırmış adamız gerekirse 1000 cc dede deneriz bunu (tabi bu sefer parçalarımızı cımbızla toplamaları gerekir :queen:

GKN

Kanımca daha çok dizel araç satışları patlar, yada otogaz dönüşüm cihazı satışları, v.b. ürünler...

Nedense benzin 3 ytl yi aşında motora daha az biner oldum:mrgreen:

motora bile binilmicek bu gidişle.

:cat::cat::cat:
motosikler bi tutkudur..
bu tutkuya kapılmayan insanların arabasından vazgeçmesi zor..
benzin yaz başındada 3 lirayı geçmişti bi ara ama kimseye dokunmadı
gene dokunmazda..
kaç kişi gördünüz arabam çok yaktığı için sattım motor aldım, benzin çok pahalı ucuzlayana kadar garajda saklicam diyen?!
mesela; geçen siyah beyaz bi 954 rr gören ve motor düşmanı olan babam 'beni her ana bi 954 ün üstünde deri kıyafetlerle görebilirsin demeye başladı:)
dediğim gibi
tutku..:cat:

250cc den yukarsı arabadan hemen hemen az yakmıyomuş ,ancak tabiki motosiklet genel anlam da avantaj ulaşımın en zevkli(dikkat ediilirse)hali:cat:

bence etkilemez motosiklete zaten sevmeyen binmez bu ayrı bir tutku içinde varsa belki alır ama benzin fiyatı arttığı için değil

değişen bişey olmazzz. toplumda. arabayı bırakıp motor alan kişilere.. gülerek karşılık veriolarr. bu kanı değişmediği sürece benzine ne kadar zam geliirse gelsin otomobillerin az yakması için çözüm bulunur ama motorsikletin en ii çözüm olduğu kimsenin aklına gelmezz.
saygılarr.

3 tfciler deyince dusunmek lazım aynen katılıyorum kardesım

asm

Hiç sanmıyorum :)

Belli bir yaşın üstündekiler bu melete hayatta geçmez.

Misal babam,hayatta yanından bile geçmez. Bedava çalışıyor dense,üstüne sana parada veriliyor dense gene binmez :)

Bazı şeylere talep maddi kaygılar ile artmaz diye düşünüyorum.

Arabası 2 kat benzin yaktığı halde balık istifi bir şekilde otobüslerle,metro ile gitmek istemeyen o kadar insan var ki...

Herkesin katlanamadığı şeyler var.

Kimisi motor az yaksa bile motor kullanmaz,kimiside otobüse,metroya binmek istemez...(kalabalık olaylarından bende nefret ediyorum)

valla ben tarzla yakıt tasarrufunu aynı anda yaşıyım diye cbr 125 aldım mübarek lpg li şahinle aynı yakıyo..... ben bu işten bişey anlamadım...

konunun özüne dönersek insanımızda dört tekeri yere basmayan tek şey (!) hariç her şeye antipati var.... motorada şeytanın makinası diyolar... hatta bizim apartmandaki hacı bi amca motoru gördü göreli selam bile vermiyo aklından "bu iyicene sirseri olmuştur " diye geçiriyo anlaşılan.. kısacası motor ne kadar az yaksada motorcu toplumumuzda serseri, hayatını düşünmeyen akıllı bi adam değil mantığı olduğundan satışa etkisi olmaz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
almanya'da bir dönem toplu taşıma fiyatlarına gelir artırma amaçlı yapılan zamma halk hiç bir toplu taşıma aracını kullanmayarak tepki göstermiş ve olay fiyat artışının gelir azalışı ile ve nihayetinde zammın geri alınması ile sonuçlanmış. ben kendi adıma 1 aydan uzun zamandır arabamı kullanmayarak (bir kez kullanmak durumunda kaldım, ki bu normal kullanımımın 100 de 1 i oluyor) birşeyler yapmaya çalışıyorum. ilgilenenlere duyurulur. lütfen bizde olmaz böyle şeyler gibi yaklaşımlarda bulunmayın. yapmaya başlarsanız olur.

benzin isterse 5ytl olsun.insanlarda motosikletlere öyle bir görüş varki kime söylesem "sakat iş napıcaksın motoru al araba rahat rahat git" şeklinde cevaplar alıyorum.bu kesin görüş değişmediği sürece motosiklet kullanımı artmaz.insanın içinde olucak.

almanya'da bir dönem toplu taşıma fiyatlarına gelir artırma amaçlı yapılan zamma halk hiç bir toplu taşıma aracını kullanmayarak tepki göstermiş ve olay fiyat artışının gelir azalışı ile ve nihayetinde zammın geri alınması ile sonuçlanmış. ben kendi adıma 1 aydan uzun zamandır arabamı kullanmayarak (bir kez kullanmak durumunda kaldım, ki bu normal kullanımımın 100 de 1 i oluyor) birşeyler yapmaya çalışıyorum. ilgilenenlere duyurulur. lütfen bizde olmaz böyle şeyler gibi yaklaşımlarda bulunmayın. yapmaya başlarsanız olur.
Evet aynen bende kendimce protesto ediyorum hükümeti mesala bi kaç haftadır evden dışarı çıkmıyorum böylece motorda sürmüyorum :)

benzin isterse 5ytl olsun.insanlarda motosikletlere öyle bir görüş varki kime söylesem "sakat iş napıcaksın motoru al araba rahat rahat git" şeklinde cevaplar alıyorum.bu kesin görüş değişmediği sürece motosiklet kullanımı artmaz.insanın içinde olucak.

arkadaşa tamamen katılıyorum aslında böylesi daha güzel benzin yüzünden motor alıp bilinçsizlikleri yüzünden kendilerine ve etraflarına zarar vererek adımızı iyice lekelerler bence böyle kalması daha güzel biz bize yeteriz :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işin aslına bakarsanız motorlarda hele scooterler motor hacimlerine göre o kadarda ekenomik deill

Bence benzinin 3 ytl olması trafiği rahatlatmıyor. Motosikletlere köprü bedava olmadıktan sonra bu sorun çözülmez.

asm

işin aslına bakarsanız motorlarda hele scooterler motor hacimlerine göre o kadarda ekenomik deill

Aslında biraz öyle

Soruyorlar scooterın ne kadar yakıyor diye. 80 bin lira falan yakıyor diyorum.

Benim lpg'li arabada 130 bin yakıyor diyor(lar).

4 kişiyi taşıma ve soğuktan korunma namına aradaki 50 bin liraya değer ama sıkışık trafik,dağ bayır mevzularındada o 50 bin ile ilerlesinler hadi :)

benim scooter 140 bin yakıyor lpgli arabalar daha ucuza gidiyor benden eniştem 30 ytl lpg ile istanbuldan çanakkaleye geliyor benim motor 40 ytl falan yakıyor ama hep basmaca

sorma yahu 30 ytl lik benzinle 200 km falan yol yapıyorum servisede getiremedim kullanıyoruz öyle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar