scooter alıcam yardım lütfen

arkadaşlar uzun zamandır bir scooter almayı düşünüyorum bu ilk motosikletim olacak pederi biraz zorlarsak şöyle 2.500 ytl ye kadar çıkarım mondialin sitesinden 151 rs ve 150 zc yi beğendim fiyatlarıda uygun eğer bunlardan birini alan arkadaşlar varsa nasıl olduğu hakkında ve kaç km hız yaptığı hakkında bilgi verirse sevinirim veya çin malı alma diyen arkadaşlar varsa hangi scooterları öneriyorlar bekliyorum
Mondial 151 RS
1151240866.jpg

Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 151 cm³
Silindir Çapı ve Strok : 57,3 x 58,5
Sıkıstırma Oranı : 7,89:1
Maksimum Tork : 9 NM / 5300
Soğutma : Fan Soğutma
Çalıştırma : Elden Ve Ayaktan Marşlı
Ön fren : Disk
Arka fren : Disk
Yağlama Tipi : Yağ Pompası
Ateşleme : Elektronik CDI
Ön Süspansiyon : Hidrolik Ön Maşa
Arka Süspansiyon : Hidrolik Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 6,3 Lt.
Ön Lastik : 130 / 60 – 13
Arka Lastik : 130 / 60 – 13
Ağırlık : 117 kg
Boyutlar U-G-Y mm : 1950 x 700 x 1090
Şanzıman : Otomatik
1,875 kdv ve Ötv dahil

Mondial 150 ZC
1151176083.jpg

Motor : Tek Silindir, 4 Zamanlı
Silindir Hacmi : 149,6 cm³
Silindir Çapı ve Strok : 57,4 x 57,8
Sıkıstırma Oranı : 9,2:1
Maksimum Tork : 9,2 NM / 5500 d/dak
Soğutma : Fan Soğutma
Çalıştırma : Elden Ve Ayaktan Marşlı
Ön fren : Disk
Arka fren : Disk
Yağlama Tipi : Yağ Pompası
Ateşleme : Elektronik CDI
Ön Süspansiyon : Hidrolik Ön Maşa
Arka Süspansiyon : Hidrolik Amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 5,8 L
Ön Lastik : 130 / 60 – 13
Arka Lastik : 130 / 60 – 13
Ağırlık : 116 kg
Boyutlar U-G-Y mm : 2065 x 665 x 1175
Şanzıman : Otomatik
1.950,00 YTL kdv ve ötv dahil

Son düzenleme:
ben 150 zat kullanıyorum şu anda 15000 km ye yaklaştı ve beni hiç üzmedi iki kişi binecekseniz tavsiye ederim 2. elleri baya uygun temiz bişiy bulursan kaçırma derim. Parça sıkıntısı yok Çinlilerin arasında bence en iyilerinden. Şehir içi kullanımı çok keyifli ve rahat.

zat lar güzel ama ikinci el motorla uğraşma 150 zcyi öneririm büyük motorun yola tutunması iyi ve yüksek süratlerde savrulmaz 151 rs tipi olanlara ben bindiğim zaman korkuyorum dik oturduğun için rahatlık arama virajlarda çok çabuk kayabiliyorlar zc daha rahattır kanımca süratleri 100km bunun üstüne çıkamazlar zcler 80 de falan kalıyor herhalde sitede bir arkadaş vardı zc kullanan sana yardımcı olabilir

yok kardeşim 2 kişi değil yani zevk için birazda motordan zevk almak istiyorum hız falan zaten 3-4 sene sonra vitesliye geçmek istiyorum yani birazda dayanıklı olacak bu 150 zat kaça kadar çıkıyo ya arkadaşlar bide bu 2 zamanlı yada 4 zamanlı ne biraz açıklarsanız sevinirim

bence önce ehliyet ve korumalarını tamamla motor almak en kolayı.acemilik atıcaksan 2.el temiz bişey al 0 alırsan zarar edersin

bencede sanırım 2. el den başlamalıyım

Son düzenleme:
kanuni popcorn yada hussar düşünebilirsin.hussarlar hem çok seri ve çok hesaplı.parça sıkıntısıda çekmezsin.iki kişi 120-140 gören arkadaşım var.youtubeda da böyle videolar var zaten.vitesliye geçeceğin zaman mondial 125 agk önerebilirim. 0 km si 1.500 ytl. onda da 3. viteste 100 km gören arkadaşım var.baya seri bi makine.neyse bundan sonra karar senin.:wiinkk:

usta kanuni hussar 2,544 ytl ve max hız 87km yazıo sitesinde popcornları beğenmiyorum sanırım 0 bir mondial 150 zc yada 2,el bulabilirsem yamaha bws alıcam

bence sıfır makineye bulaşma zarar edersin. 3 - 4 sene sonra değiştiririm diyorsun ama göreceksin 2 ay geçmeden daha güçlü bir makine istiyeceksin. 150 zat 2 kişi yaklaşık 150 kg ile zorlandığını hissetmiyorsun. uzat bacaklarını yayıl üzerine keyfine bak. 2000 ytl ye çok güzel bişiy bulursun. ama bws de süper bişiy adamlar o sıcakta iki kişi alanya kalesine yabeni keçi gibi tırmanıyorlar. ben kursta kullandım rampa yukarı tek teker yapacak nerdeyse.

emreal aradaşım bende bi rs 151 kullanıcısıyım ilk 3 ay beni hiç üzmedi ama 2 senedir kabir azabı çektiriyo bana aman diim mondialden uzak dur he yok benim bütçem buna yetiyo diyosan zat al dedikleri gibi en dayanıklısı en hızlısı zattır saygılarımla mrsago

Çin malı alma yamahadan hondadan şaşma sana önerim dostum Beat olabilir(Honda) yada Yamaha BWS bak beni dinle benim gibi pişman olma...Motor kadar para ödersin ufak bi kazanda hayatına mal olabilir dediğim motorlar güvenilir...

Bendede çin malı var

emreal aradaşım bende bi rs 151 kullanıcısıyım ilk 3 ay beni hiç üzmedi ama 2 senedir kabir azabı çektiriyo bana aman diim mondialden uzak dur he yok benim bütçem buna yetiyo diyosan zat al dedikleri gibi en dayanıklısı en hızlısı zattır saygılarımla mrsago

151 rs kullanan iki arkadaşım var düz yolda biraz sıkıştırdık ve açık zat daha sürratli ayrıca işçilik olarak kıyaslanamaz bence yan yana gelince herşey gözüküyor. eğer hızılı ve rs tarzında bişiy bakıyorsan 180 SP tavsiye ederim kalkışlarda spor arabaları bile tokatlarsın :queen: 2 zamanlı biraz fazla yakar ama gerçekten hakını veriyor. sesini duyan yol veriyor. :cat::cat::cat:

151 rs kullanan iki arkadaşım var düz yolda biraz sıkıştırdık ve açık zat daha sürratli ayrıca işçilik olarak kıyaslanamaz bence yan yana gelince herşey gözüküyor. eğer hızılı ve rs tarzında bişiy bakıyorsan 180 SP tavsiye ederim kalkışlarda spor arabaları bile tokatlarsın :queen: 2 zamanlı biraz fazla yakar ama gerçekten hakını veriyor. sesini duyan yol veriyor. :cat::cat::cat:

arkadaşa tamamen katılıyorum özellikle iki motor arasındaki fark konusunda motoru ilk aldığım gün bile herangi bi zatı geçtiğim görülmemiştir ve nerdeyse mondial servisinde yatıp kalkıcak durumdayım 10 tane rs geliyosa 1 tane zat geliyodu oda aksesuar almak için :queen:

arkadaşa tamamen katılıyorum özellikle iki motor arasındaki fark konusunda motoru ilk aldığım gün bile herangi bi zatı geçtiğim görülmemiştir ve nerdeyse mondial servisinde yatıp kalkıcak durumdayım 10 tane rs geliyosa 1 tane zat geliyodu oda aksesuar almak için :queen:

yaa bak üzüldüm şimdi. :p şaka bir yana Allah beni motosikletimden ayırmasın çok severim kara şoparımı :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kanui hussar gercekten guzel makıne bence 0 alma degmez sahıbınden.com da 2 el temız hussar lar var bır mılyara cok rahat bulursun illa sıfır alcam dersen japondan şaşma:cat:

arkadaşlar tabikide yamaha nın ve honda nın mondial karşısında adı yeter
size bikaçtane sorum war
1.yamaha bws sanırım artık üretilmiyor ve 2. eli bulunurmu fiyatları ne gibi
2.Gilera Runner 180 Sp türkiyede 0 ı veya 2.eli bulunurmu onun fiyatlar ne gibi
3.2 zamanlı ile 4 zamanlı arasındaki yakıt farkı çok mu. performası kıyaslandığında bu yakıt parası sizce değermi
4. Keeway Matrix 150 sizce nasıl zat'la boy ölçüşebilirmi

2 zamanlı almayın hem çevreye daha çok zarar veriyorsunuz.
Hemde tüketilen yakıtın miktarının çokluğu nedeniyle insanın gezecek hali kalmıyo .

Bence Mondial 151rs alın .

Keeway matrix 150'de çok karizma motor ama 151rs'den birazcık kısa

ben kanuni hussar tavsiye ederim piyasada gezen bir çok 150 lik lere toz yutturuyo..

2 zamanlı almayın hem çevreye daha çok zarar veriyorsunuz.
Hemde tüketilen yakıtın miktarının çokluğu nedeniyle insanın gezecek hali kalmıyo .

Bence Mondial 151rs alın .

Keeway matrix 150'de çok karizma motor ama 151rs'den birazcık kısa

arkadaşım sen bugüne kadar istisnalar hariç hangi rs kullanıcısından olumlu bi tepki aldın sorarım sana :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar