Uzun gezilerde yanıma şambriyel almamın nedeni:Ola ki tubiless lastik ciddi şekilde patladı ve indi.Tamir etmen için mutlaka bir lastikçi bulman gerekli.Ama şambriyelli lastiği biraz bilgisi olan herkes tamir edebilir.Ya da tamirle uğraşmassın yedek yeni şambriyeli takar basar gidersin.Evet tubiless lastiğin içine şambriyel takabilirsin ve hiç bir sorun çıkarmaz.Daha önce Vespa Piaggio bir motorum vardı.Onda binlerce km. bu şekilde kullanmıştım.Uzun Türkiye seyahatimde motorun orjinal sakura lastikleri üzerindeydi.Hiç bir sorunum daolmadı.Dönünce arka lastik bayağı bir aşındığı için değiştirdim.Ben de senin gibi bayağı bir araştırdım.Sonunda lastik pazarlayan bir dostumun tavsiyesiyle ırc tubiles taktırdım.Şu an 5000 km civarında yol yaptım ve bir sorun yok.Ben özellikle uygun sibop bulmakta sıkıntı çektim ama onu da hallettim.Sakın jantının sibop deliğini tornacılarda büyüteyim falan deme.Uygun siboplar var.Buldunmu sorun yok.Kolay gelsin, saygılar.ya ben aslında üzerindeki lastiklerden memnunum. genelde yazın uzun yolda kullandım. bana bir sorun çıkarmadı. ama ne bileyim herkes sakuralara çok kötü, kayıyor diyince içim gıcıklandı. taktırmışken tubeless taktırayım diyorum . anlamadığım nokta yanıma şambiyel alıyorum demişsin. tubeless lastiğin içine iç lastik takılıyor mu? bide 4000 km lik gezinde hangi lastik vardı? son olarak forumlarda ybr nin jantı tubeless lastiğe uygun değil deniyor. çukurlara girince yanlardan hava kaçırma oluyo mu ? olmazsa ben irc taktırırım. sorular biraz fazla oldu ama yardımcı olursan sevinirim![]()
http://www.motosiklet.net/forum/mot...yesi-hakkinda-hersey-6.html#post817809Berkman sibobun fotoğrafını buradan görebilirsin.
Son düzenleme: