Yağmurlu Hava da Kaskın Ön Camı

Özel cam cilaları bulunuyor. Ben denemedim ama oto kaporta cilalatı da aynı işi görür ama vizörü çok az da olsa çizebilir o yüzden eski bir kask üzerinde denemek lazım kaporta cilasını... eğer çizmiyorsa rahatlıkla uygulanır ve uzun süre de etkili olur.

kimse yazdımı bilmiyorum ama msj ların hepsini okumadım bildiğimiz sıvı yağ wrya onu sür kaskın camına su tutmaz böyle rhat edebilirsin

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
aYe

Kaskına uygun Anti Fog lu vizör olmalı, çünkü bilinen markalarda sonradan alınabiliyor bu vizörler. (Gerçi dünya paraya satıyorlar)

Ayrıyetten vizörün iç tarafına yapıştırılan şeffaf bir malzeme var, buda buğu tutmayı engelliyor ama ömürlük çözüm değil. Her yazdan sonra işlevini ya yitiriyor yada tam anlamıyla işe yaramıyor. Yenilemek lazım.

En güzeli Buğu tutmayan bir vizör, yada bğu tutmayan vizörlü bir kask almak.

Benimde kullandığım marushin kasklar asla buğu yapmıyor (orj vizör ile)

Hatta bi tane satılık var elimde satarım :p

Bende deri eldivenlerimi giyip yola cıkıyorum..Hem ellerim ıslanmıyo hem de vizore dokundugum yer fabrika cıkısındaki gibi tertemiz oluyo.. Bi nevi silecek görevi görüyor yani.. Kendim denediğimden biliyorum :cherry:

Yaa gidin bi buğu yapmayan vizör alın ne uğraşıyosunuz..
Ama dışına bi cila gerekir yağmur damlalarını tutmaması için..

Çünkü ben görüş açımı kısıtladığı için vizörü açıyorum yağmurda, vizörün iç kısmı ıslandığındada buğu yapmayan zımbırtıda kabarcıklar oluyo kalkıyo... :(

bugun 80km yagmurda yol yapmış olarak bana da en uygun yol su kaydırıcı gibi geliyor.bazı kask firmaları kaskın yanında veriyor bende bu sekilde var. temiz bir bez yada pamukla uygulanıyor.sadece eğer surekli biniyorsanız bocek vs gibi seylerden vizoru cok sık sildiğiniz icin ozelliğini yitiriyor.

asm

Bizde kaska 350 ytl verdik ama buğu ise buğu,rüzgar ise rüzgar alma, maşallah!

Bir boyunluk(tam adını bilmiyorum) taktığımda kask buğulanıyor hemen

Buğu giderici ve yapmur kaydırı almayı düşünüyorum.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
aYe

Kaskına uygun Anti Fog lu vizör olmalı, çünkü bilinen markalarda sonradan alınabiliyor bu vizörler. (Gerçi dünya paraya satıyorlar)

Ayrıyetten vizörün iç tarafına yapıştırılan şeffaf bir malzeme var, buda buğu tutmayı engelliyor ama ömürlük çözüm değil. Her yazdan sonra işlevini ya yitiriyor yada tam anlamıyla işe yaramıyor. Yenilemek lazım.

En güzeli Buğu tutmayan bir vizör, yada bğu tutmayan vizörlü bir kask almak.

Benimde kullandığım marushin kasklar asla buğu yapmıyor (orj vizör ile)

Hatta bi tane satılık var elimde satarım :p

Pazar günü izmitten döndükten sonra feci şekilde hastalandım, daha yeni yeni kendime geliyorum.

Kışın motosiklet kullanmıycam, bünyem kaldırmıyor, bu netlik kazandı, o yüzden almıyorum marushini.:p

Sadece kask alan kişilere faydası olsun diye söylüyorum ARAI felan hikaye, buğu, ses, rüzgar, her türlü dandiklik mevcut.:pr:

Haybeye tomarla para bayılmayın.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Bir not : Buğu giderici sipreyler pek bir işe yaramıyorlar.

Yani yarıyorlar ama tam hayal ettiğiniz gibi buğu olmasını engellemiyorlar. Sadece oluşan buğu nun hızlı biçimde kaybolmasını sağlıyorlar.

Yani her hohladığınızda (hoh :p) buğu olup gidiyor. Ama tamamen engel değil.

Buğu yapmayan vizörler ise tamamen buğuya karşı, hiç olmuyor yani.

Bu arada eğer kaskınızın vizör havalandırması iyi ise, hani ağız yada yüze denk gelen havalandırma değil tam vizörün altından alttan yukarı doğru vizöre gelen hava nın akışı iyi ise yolda giderken burdan gelen hava vizördeki buğuyu çözüyor zaten.

Ama sıkışık trafikte ve yağmurda olmuyor maalesef.

asm

Benim vizördede sıkışık trafikte buğulanma oluyor,demek ki çok şey beklememek lazım :)

Suomy alın keyfinize bakın arkadaşlar...
Ne gürültü ne buğu arai mış peehhh :queen:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bu arada eğer kaskınızın vizör havalandırması iyi ise, hani ağız yada yüze denk gelen havalandırma değil tam vizörün altından alttan yukarı doğru vizöre gelen hava nın akışı iyi ise yolda giderken burdan gelen hava vizördeki buğuyu çözüyor zaten.

Ah abi ahh işte o bahsettiğin hava beni öyle bir çözdüki bütün gece wc de uyumak zorunda kaldım.:pr:

Kışın motosiklet kullanmıycam, bünyem kaldırmıyor, bu netlik kazandı, o yüzden almıyorum marushini.:p

Al bi enduro bak keyfine :p Tatlı su motorcusu seniiiii :queen: Tüüüü sanaa :queen:

Olllcaaaaaaayyyyyyyyy ; sana bi önce ki sayfa da bi soru sordum dostum :p O zımbırtıyı ben kendim diksem olur mu eldivenimeeeee.:cherry:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
olmaz su alır eldiven ...

Kask için en uygun:patates veya Elma
İkiye bölün ve kesik kısmını vizörün yüzeyinde gezdirin, su damlaları hiç kalmayacaktır.Ama bu işlem yaparken vizörün kuru olmasına dikkat edin.
içeri sürerseniz buğu yapmaz.

olmaz su alır eldiven ...

Hııı :silent: Nasıl yani :silent:
Ya sen demedin mi bi zımbırtı oluyo parmakta onla siliyorsun, işte ben de neyse ondan alayim dikeyim diyorum.. Suyu neden alıyo ki.. :silent:

Motosiklet enduro olunca kask su nem toz hava almıyo mu.:silent:

Motorun enduro olması yetmez, ruhunda endurocu olacak ollluuummm :queen::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla benım kaskımın ön camı yok...öle bı sorunumda yoook....
:p:p
genede bınıom yanı....nede olsa hastasıyım....:bounce:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Yahu dikiş yapınca su alır dikiş yerinden.

Su geçirmez kıyafetler özel bir ip ve özel teknikle dikilir su almasın diye, oda tamamen su geçirmez değildir suya dayanıklıdır sadece.

Saatlerce sağnak altında kalınca en kıral su geçirmez denilen kıyafet bile dikişinde içeri su alır, ha rahatsız etmez o ayrı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar