Kaza Anında Üzerimizdeki Malzemelerin Bize Vereceği Zararlar

cevap versek bi türlüü...vermesekk...ee Geyikci olursan sonunda bu olur...konu dışında geyik yapınız beyler...:cherry:ben ciddi bir üyeyim...:p

emin sende senetle asya alsana...:p

erdoş puro fena bişey ya...ağır kokuyo...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
cevap versek bi türlüü...vermesekk...ee Geyikci olursan sonunda bu olur...konu dışında geyik yapınız beyler...:cherry:ben ciddi bir üyeyim...:p

emin sende senetle asya alsana...:p

erdoş puro fena bişey ya...ağır kokuyo...

Burnunu tıka sende....:queen::queen::queen:

Yan cepteki ufak cep telefonu

Cep telefonumu dizim ile aynı hizadaki cebimde taşıyordum. Yağmurlu bir havada motoru yatırınca telefonun olduğu dizimin üzerine düştüm. Çok şükür bi yerim kırılmadı. Ancak dizimde zedelenme oldu. 3 aydır dizimi kırarak oturamıyorum.

Cep telefonumu dizim ile aynı hizadaki cebimde taşıyordum. Yağmurlu bir havada motoru yatırınca telefonun olduğu dizimin üzerine düştüm. Çok şükür bi yerim kırılmadı. Ancak dizimde zedelenme oldu. 3 aydır dizimi kırarak oturamıyorum.

Bence telefonda taşıma bellimi olur puro hikayesine döner oda :p:p:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Biz nanayı yedik o zaman... Kesin bilo oluruz.... Sırt çantamda devamlı olta taşıyorum....... Daha dolap alamadık....:queen::queen:

geçmiş olsun birader...

ulan adamın canı yanmış kaza yapmış...halen makara yani...ayıp valla...sizde kaza yapın canınız yansın birileride sizle dalga geçsin...:farao:

bende geçen ç.tesi kaza yaptım sağ tarafımın üzerine düştüm sağ bilekte birşey yok ama nedense sol bileğim ağrıyordu bende diyorum alla alla ne alaka sağ tarafa düş sol bileğin ağrısın demek kaşla göz arasında sol bileği çarptım yere saatimde sağolsun felç etti bileğimi

Görünmez Tehlike..1 : Sırt çantası

Motosiklet sürerken yüksek süratlere çıkılmadığı sürece sırt çantası çoğumuzun severek kullandığı pek faideli bir nesnedir.

Lakin sırt çantanız içerisinde motosiklet kilidi, sert metal ve plastik nesneler hatta yedek vizör bile taşıyorsanız -Allah korusun- bir kaza durumunda omurga kemiğinizi kırabilir!

Omurga koruyucu bile kullanıyor olsanız düşmenin o korkunç şoku ile sırtınızdaki çantadaki yedek vizör bile kalın ve yuvarlak olduğu için dikey direnç gösterecek ve kırılana kadar omurganızda tırpanla biçilmiş gibi korkunç bir sonuç doğuracaktır.

Darbe anı öyle birşeydir ki ha yolda yürürken arkanızdan birisi omurga kemiğinize çekiçle vurmuş, ha bir sert nesnenin üzerine omurganızı vurmuşsunuz tamamen aynı etkidir.

Bu yüzden içinde sırt çantanızda sert nesneler taşıyorsanız güvenliğiniz için vücudunuzdan ayrı yere koymanızı, ahtapotla taşımanızı vs. öneririm. (Spor makinalarda kuyruğa çok iyi bağlanmamış çantaların yüksek süratlerde uçup gidebileceğini de unutmadan)

Bu gibi yükleri illa ki sırtımda taşıyacağım diyenler de kaza anında düşerken çantanın sırttan fırlayıp gidebilmesini olabildiğince sağlamak için sırt çantalarının kayışlarını olabildiğince bollaştırırlarsa kendi menfaatlerine olur.

Asla pratiğini yaşamamamız dileği ile hepimize kazasız sürüşler arkadaşlar.

Görünmez tehlike 2: Kol saatlerimiz!

Kolumuzdaki saatler ister iri olsun ister küçük, kaza anında kolumuzu yere çarptığında bileğimize çekiçle vurulmuş etkisi yapacaktır, en hafifinden bileğinizde morarma, incinme, kanama ve en kötüsü kırıklara sebep olabilir.

Motosiklet kullanırken kol saati takmamaya çalışmak lehimizedir. Gereksiz yaralanmalara gerek yok bence.

İlla ki kol saati takacağım diyenlere ise yolculuk süresince kol saatlerini darbe alma ihtimalinin bileğin üst kısmına göre biraz daha düşük olabileceğini zannettiğim (yalnızca zannettiğim) iç kısma çevirmelerini öneririm.

Görünmez tehlike 3: Bel çantaları ve pantalon ceplerimiz !

Belimizde taşıdığımız içinde sert nesneler olan ev yumuşak olmayan bel çantaları kaza durumunda leğen kemiğimizi kırmaya çalışır.

Pantalon ön ceplerinde taşıdığımız metal anahtarlar vesaire bile bacağımızın üst kısmını berbat eder. Kot pantalonun ön cebinde tek bir adet anahtar bile taşıyor olsanız yuvarlanmalı kazalarda bacağınızın o noktasının mosmor olduğunu göreceksiniz!

Hele ki belinde silah taşıyanlar için tehlike daha da büyük. Silahların koltuk altında taşınması riski nispeten azaltır (kaburga kemikleri hala tehlikede!)

Ufak tefek ama sert nesneleri taşımak için motorunuzda yer yoksa (topcase filan gibi), ufak bir depo çantası edinmenizi öneririm. Mıknatıslı olanlarından kullanırsanız heran yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz.

Saygılar...

Alıntıdır... yazar : Mete Koldaşoğulları

linkini de verem mi?:bounce:

Kesin sen bi zamanlar puro içiyordun o zaman.... Fürek boşuna olmadın.... Tecrübe konuşuyor baksana....:cat:

o nereden bulup da puro içecek?
asıl suçlu, patronun dolmakalemleri... :queen:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Alıntıdır... yazar : Mete Koldaşoğulları

linkini de verem mi?:bounce:

o nereden bulup da puro içecek?
asıl suçlu, patronun dolmakalemleri... :queen:

İçmemişki...Başka şeylerde kullanmış baksana............:queen::queen::queen:

Abi gırgıra alıyosunuz ama dedikleri doğru.Ben de bi kere virajda kaydım.Cebimdeki telefonun üstüne düştüm.Bacağımda telefon şeklinde morluk oldu vallahi.Hatta belli belirsiz tuş izleri bile vardı.:cherry:Ciddiyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar