MT-ATÖLYE İşi olmayan giremez!!!!

Kömür ve yaya baktınız mı ?

Yay esnekliğini kaybetti ise dişli yerine geçmez...

Bir de dişli sıyırmış olabilir...

Merhabalar..
Benim derdim şu..
Ben motorumun birkaç yerini boyamak istiyorum. Boyacıya sordum 2 tane jant için 50 ytl istedi.. Çok geldi tabi..
JANT-ŞANZIMAN KAPAĞI-ÖN/ARKA AMORTİSÖR BOYAMA
Benim motorun jantları SAÇ. Diğer yerlerin ne olduğunu bilmiyorum. Ama onlar da metal galiba..
Ben bu jantları lastikten bi güzel söküp sprey boya ile püskürte püskürte boyasam olur mu?
http://www.spreyboya.com/ adresinde Jant boyaları var.. Ama istedigim renk yok. Hatta hiç renk yok. Tek renk var.
GRENAJ BOYAMA
Grenaj boyarken de yine http://www.spreyboya.com/ adresinde OTO TAMPON BOYALARI var.. Ama ondada malesef 2 tanecik renk var istedigim renk yok.. Onunla bu işlem yapılabilir mi??

Zımpara filan gerektirir mi bu sprey boyalar?? Ya da 1-2 yıkamadan sonra atar mı??
Nolur bi yardım edin!! Bu işi mininum masraf ile bitirmek istiyorum..

abi jantları boyamak için lastikleri sökmene gerek yok lastikleri indirdikten sonra araya gazete sıkıştırıp işi minimum zaman kaybıyla halledebilirsin

merhaba dostlar;

benim bazı sorunlarım var yardımcı olursanız çok sevinirim. benim zzrnin granajalrı şu anda boyanıyor ve onu taktırmak istiyorum sadece buda değil motosikletimin elektrik aksamınında bakılması lazım göstergeler çalışmıyor vede lambalar tabii ki. en son sorunda makina soğuyunca marş alıyor bunu sebebi ne olabilir acaba.
Bana bütün bu konularda ayrdımcı olacak biri varsa sevinirim veya ankaraya gidcem bu hafta sonu ankarada bildiğiniz iyi bir servis varmı dostlar.

Şimdiden teşekkürler, herkese kolay gelsin.

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay sonra yan granajları olmayan bir motor alacağım ve kapatmaya müsait olduğu için kapatacağım.Aksesuarları arasında böyle bir ürün bulunmuyor.Bu granajı nereye yaptırabilirim?Şu anda mersindeyim ve aracımı buradan alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim.Selametle.

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba dostlar;
Bana bütün bu konularda ayrdımcı olacak biri varsa sevinirim veya ankaraya gidcem bu hafta sonu ankarada bildiğiniz iyi bir servis varmı dostlar.
Şimdiden teşekkürler, herkese kolay gelsin.

Şu anda mersindeyim ve aracımı buradan alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim.Selametle.

Gereken cevapları alamazsanız il grupları bölümünden yardım isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
tebrikler. 1 ayda 150 sayfa olur artk

herkese faydalı bilgiler.. ::thanks:

ben 03/2007 de açıldığını görmedim pardon..paylaşımları takip edeceğim

Son düzenleme:
Merhabalar:

İhtiyar dostum önerin için teşekkür ederim. birde oradan bilgi edinmeye çalışayım.

Koşay gelsin.

Arkadaşlar, kimyasal açıklaması hakkında en ufak bir fikrim yok ancak acaip bir yapıştırıcı icat ettik ve tamamen tesadüf. Uzun süre denendi ve gerçekten etkili olduğunu anlayınca yazayım dedim. Şu Japon Yapıştırıcıları fazla akışkandır ve heryerde kullanamayız. Dolgu yapma özelliğide yoktur. Şimdi, bir miktar Sigara Külünü yapştıracağımız yere dolduruyoruz, Japonu üzerine sıkıyoruz, acele etmemiz gerekir hemen sertleşiyor, grenaj gibi plastik kökenli malzemelerde çok etkili. Oluşan yapıştırma gücü inanılmaz, kül aradaki boşluğuda dolduruyor, anca gevrek ve çok sert bir şey çıkıyor ortaya. Şaane:cat:

evet dediğin doğru sigara külü ile japon yapıştırıcısı gerçekten iyi yapıştırıyor özellikle plastikleri boşluk doldurmak için birebir:cat:

Muzaffer abi ; bu tekniği servisler ve grenajcılar yıllardır uygular. Çok sağlam olmasına rağmen grenajı bazen tutamayabiliyor... Uygularken çok dikkatli olun japon yapıştırıcısını grenaja akıtmayın yoksa beyaz beyaz izler kalır çıkaramazsınız...! Paylaştığın için teşekkürler :)

japon yapıştırıcısı ile bildiğiniz karbonatıda kullanabilirsiniz benim mz'in bloğunda kırık parça vardı orayı doldurmuştum hatta bide zımparaladıktan sonra dümdüz kalıyo bide boyarsanız orjinali gibi kalır.

Muzaffer abi ; bu tekniği servisler ve grenajcılar yıllardır uygular. Çok sağlam olmasına rağmen grenajı bazen tutamayabiliyor... Uygularken çok dikkatli olun japon yapıştırıcısını grenaja akıtmayın yoksa beyaz beyaz izler kalır çıkaramazsınız...! Paylaştığın için teşekkürler :)

Huuhh:silent: Bende bizim icadımızdır diye efeleniyordum:mrgreen: Arkadaşımız arabasının dikiz aynası çok sert bağlantılara sahipti ve ayar yapayım derken camdan yapıştırıldığı yerden kopuyordu, japon falan kar etmemişti ve bu yöntemi uygulamıştık:mrgreen: Sonuç süperdi. Haydi Atölye, durmak yok:cat:

arkadaşlar bi soru da ben sormak istiyorum majesty 400 maxi scooter kullanıyorum ön fren balatalarını kendim değiştirebilirmiyim acaba servis 5 dakika bile uğraşmadan değiştiriyo ve 20 ytl alıyor acaba becerebilirmiyim deneyen varmı bunu

yokmu cevap verebilecek birileri arkadaşlar kimse balata değiştirmedimi

diskli frenlerde balata deişmek çok kolay senin kaliperleri bilmiyorum ama genelde hepsi aynı sistem.
kaliperlerin hareketli kısmında bir vida vardır genelde 12 anahtar olur onu söküyosun ve kaliperleri yukarı veya aşşaı douru çekince balatalar kaliper tutacagaında yani amortisöre bağlanan yerde kalıyolar ve çok rahat ordan çıkarıp yenilerini koyduktan sonra sağalam bir tornavida yardımıila kaliper basınc pistonlarını geri itiyosun yoksam yerine takamassın ama itince kaliperi yerine çevirip vidasını sıkıyosun ve freni birkaç defa basıp brakıyon ve herşey tamam.
umarım yardımcı olmuşumdur.ama istersen avcılara yakınsan buralara gel sana göstereyim ve nekadar basit olduğunu görürsün.:cat:

diskli frenlerde balata deişmek çok kolay senin kaliperleri bilmiyorum ama genelde hepsi aynı sistem.
kaliperlerin hareketli kısmında bir vida vardır genelde 12 anahtar olur onu söküyosun ve kaliperleri yukarı veya aşşaı douru çekince balatalar kaliper tutacagaında yani amortisöre bağlanan yerde kalıyolar ve çok rahat ordan çıkarıp yenilerini koyduktan sonra sağalam bir tornavida yardımıila kaliper basınc pistonlarını geri itiyosun yoksam yerine takamassın ama itince kaliperi yerine çevirip vidasını sıkıyosun ve freni birkaç defa basıp brakıyon ve herşey tamam.
umarım yardımcı olmuşumdur.ama istersen avcılara yakınsan buralara gel sana göstereyim ve nekadar basit olduğunu görürsün.:cat:

çok teşekkür ederim yardımın için en kısa zamanda denicem bu arada avcılara malesef çok uzağım :cat:

arkadaşlar merhaba. benim scooter'de yan plastik kısımlardan birinde derince bir çizik var. onu nasıl kapatabilirim? benim aklıma pastayla boşluğu doldurup, sprey boyayla tekrar boyamak geldi. bu şekilde sorun çözülebilir mi? buna alternatif bir yöntem var mı?

Motosikleti
Dl650vstorm
benim scooter da da çizikler vardı aynı renkte OJE evet bildipin oje yle kapattım sonuç mükemmele yakın

pasta cilayı süngerle değil üstüpi ile gölgede yap.pasta cila yapacağın yeri önce tozdan arındır.süngerle pasta cila yapılmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar