Merhabalar..
Benim derdim şu..
Ben motorumun birkaç yerini boyamak istiyorum. Boyacıya sordum 2 tane jant için 50 ytl istedi.. Çok geldi tabi..
JANT-ŞANZIMAN KAPAĞI-ÖN/ARKA AMORTİSÖR BOYAMA
Benim motorun jantları SAÇ. Diğer yerlerin ne olduğunu bilmiyorum. Ama onlar da metal galiba..
Ben bu jantları lastikten bi güzel söküp sprey boya ile püskürte püskürte boyasam olur mu?
http://www.spreyboya.com/ adresinde Jant boyaları var.. Ama istedigim renk yok. Hatta hiç renk yok. Tek renk var.
GRENAJ BOYAMA
Grenaj boyarken de yine http://www.spreyboya.com/ adresinde OTO TAMPON BOYALARI var.. Ama ondada malesef 2 tanecik renk var istedigim renk yok.. Onunla bu işlem yapılabilir mi??
Zımpara filan gerektirir mi bu sprey boyalar?? Ya da 1-2 yıkamadan sonra atar mı??
Nolur bi yardım edin!! Bu işi mininum masraf ile bitirmek istiyorum..
merhaba dostlar;
Bana bütün bu konularda ayrdımcı olacak biri varsa sevinirim veya ankaraya gidcem bu hafta sonu ankarada bildiğiniz iyi bir servis varmı dostlar.
Şimdiden teşekkürler, herkese kolay gelsin.
Şu anda mersindeyim ve aracımı buradan alacağım.Yardımcı olursanız sevinirim.Selametle.
Muzaffer abi ; bu tekniği servisler ve grenajcılar yıllardır uygular. Çok sağlam olmasına rağmen grenajı bazen tutamayabiliyor... Uygularken çok dikkatli olun japon yapıştırıcısını grenaja akıtmayın yoksa beyaz beyaz izler kalır çıkaramazsınız...! Paylaştığın için teşekkürler![]()
diskli frenlerde balata deişmek çok kolay senin kaliperleri bilmiyorum ama genelde hepsi aynı sistem.
kaliperlerin hareketli kısmında bir vida vardır genelde 12 anahtar olur onu söküyosun ve kaliperleri yukarı veya aşşaı douru çekince balatalar kaliper tutacagaında yani amortisöre bağlanan yerde kalıyolar ve çok rahat ordan çıkarıp yenilerini koyduktan sonra sağalam bir tornavida yardımıila kaliper basınc pistonlarını geri itiyosun yoksam yerine takamassın ama itince kaliperi yerine çevirip vidasını sıkıyosun ve freni birkaç defa basıp brakıyon ve herşey tamam.
umarım yardımcı olmuşumdur.ama istersen avcılara yakınsan buralara gel sana göstereyim ve nekadar basit olduğunu görürsün.:cat:
benim scooter da da çizikler vardı aynı renkte OJE evet bildipin oje yle kapattım sonuç mükemmele yakın
süper fikir:cat: