öncelikle selam
aslında bu konu hiç tarzım değil sebebi ise motorsiklet hakkında hiç bir bilgisi olmayan bir insanın ne motor almalıyım diye başlayan cümlesidir,,
motorsiklete en az 15 yıldır biniyorum bunun 10 yılı ise tam tekmil bilinçli olarak
bende hobi motor olarak racele başladım ama ozaman kimse bize böyle topic açtırıp tartışma ortamı yaratmamasından dolayıydı :farao:
buraya asıl yazmaktaki sebebim ise reklam değildir ama ahu örünün ben olduğunu belirtmek içindir kesinlikle kamera v,b hiç bir şeye ihtiyaç yoktur
TMF(türkiye motorsiklet federasyonu) bakıldığında adım ve enduro yaarışçısı olarak puanım çıkacaktır
katıldığım tek yarışlar ise türkiye resmi yarışları değildir(malum sponsorsuzluk)
birçok mahalli yarışlarada katılıyorum
enduro diyince hangi motor aklınıza gelir bilmemde
eşimin motoru olan yamaha wr 250 (king star)
ve benim ikitekerli kullandığım full special drz 400 üm ( eğer sizce enduroysa) mevcut
yani hem crosa hem naked hemmaxi scooter hemde enduro atv motora rahatlıkla binebiliyorum ,
burgman 400 ü satıncada bmw 1200 gs sahibiolmak istiyorum deneme sürüşünü yaptım 25 km olarak hem tırtık hem yoğun trafik hemde hafif stabilize yolda eğitimimi de bu motor için tamamlayınca sahibi olacağım
yani sadece todaye bayanlar olarak binmiyoruz
ayşegül hanım benim fikrim ise sizin konunuzda ilk önce ehliyetinizi ve korumalı kıyafetlerinizi tamamlayınız
daha sonrasında herhangi doğru eğitim şekliyle trafiği vede motoru tam anlamıyla öğreniniz sonrası yani en kolay konu hangi tarza yöneleceğiniz kendiliğinden belirecektir
en zor ve en son iş ise motor modeli seçmektir
şimdiden kolay gelsin önünüzde uzun bir yol var
birde son olarak tecrübe dediğiniz olay hayatın sonuna kadar hiç son bulmuyor
her yol ve her farklı bir sürüş farklı bir tecrübe edinmenize sebep oluyor