iki resim arasındaki farkı bulun lütfen

ben gelemeyecem kardeşim. gelsem kimselere yar etmezdim seni ama malesef bora öpecek seni bu sefer :queen:
imkan varsa samsuna gel bi el ense çekelim sana biz çekemezsek çekecek birilerini buluruz :cherry:

İSTANBUL
ile
SAMSUN
arasındaki mesafe
737 Km

paşam zor be...imkansız ötesi...artık Boruya vekalet verirsin o gereğini yapar...:p

ula bora nerelerdesin...msn açsana mırro...

Son düzenleme:
İSTANBUL
ile
SAMSUN
arasındaki mesafe
737 Km

paşam zor be...imkansız ötesi...artık Boruya vekalet verirsin o gereğini yapar...:p

ula bora nerelerdesin...msn açsana mırro...

ö.m de mesaj attım geceleri giremememin nedenini herneyse

olum sizin emitasyon baodyciyi yazdıklarınızdan bir an arnold sandım adamda hat yok bişi yok büyülttünüzde büyülttünüz bizim salonda onun gibiler çok ama biz onlara hormonlu deriz :p herşeyden önce body buildin sadeceşişmek değildir bu sporun ana amacı define bir vücuttur adamdaki beli farketmediniz herhal bide elinle kapatmış anlaşılmasın diye yermi anadolu çocuğu ne yazsanızda burada elemanınızı ne kdar şişirsenizde gerçekler ortada

bizim sporda vücudu gösteren 3 ana bölge vardır göğüs kafesi (çatıda denir camiada) kollar ve bel arka plandada sırt sırtdan yana bir proglemi yok eywallah ama göğüs ve bel konusunda sorunu var o her ne kadar göğüs var desede göğüs çok ufak haa anatomiden derse anlarım ama bende arnold göğsü var derse bizim salondan bi arkadaş gördü bi tarafıyla güldü :queen:

ayrıca bel dediğinde ince olacak mümkünse bakla bakla olacak hadi sizin bodyci bunlarada itiraz etsinde göreyim bunlar bizim sporun olmazsa olmazlarıdır

bu arada aklıma geldi arkadaş omuzlar küçük dediğimde bilmiş bilmiş deltoid onun adı dedi iyide omuz deltoids kasındanmı oluşuyor aslında orada bilsizliği ortaya çıktı ama bu konuya eğilmemiştim bu konuyada açıklık getireyim madem omuz 4 kas grubundan oluşur fakat her kasın ismi farklıdır omuzun en büyük kasına deltoids denildiği için arkadaşda öyle bir yanılgıya düştü sanırım
benim bahsettiğim kas pectoralis major olarak geçer ama bizim burada salonlarda rotarikof kasıda denir halk arasında böyle bilinir gelelim bu kas nerede bu kas kolun şeklini tamamlayan ön kas grubudur hat hattı ve estetiği ortaya çıkarır göğüs anteramanına girmeden mesela genelde bench press le başlandığı için biz rotarikofu ısıtırız bathuda bilir göğüs press hareketlerinde bar yada dumbell genelde ön omuz sakatlanır işte o sakatlanan kas bahsettiğim kasdır

burada sayfalar dolusu yazsam nolcak havaya tartışma... işin ilmine girilirse söylenecek çok şey var ama yazsamda siz okuyacak ve anlamıyacaksınız gerçi ben bathu kardeşimiz bu konuda bilgilensin eksikliğinin ne olduğunu anlasın diye yazdım

büyülttünüzde büyülttünüz bizim salonda onun gibiler çok ama biz onlara hormonlu deriz :p herşeyden önce body buildin sadeceşişmek değildir bu sporun ana amacı define bir vücuttur adamdaki beli farketmediniz herhal bide elinle kapatmış anlaşılmasın diye yermi anadolu çocuğu ne yazsanızda burada elemanınızı ne kdar şişirsenizde gerçekler ortada

yahu artık susuyorum salonda öğrendiklerini bana gelip anlatıyorsun ağbicim daha öncede demiştim aynı yeni yetmeler gibisin yapma gözünü seveyimgittin yarım yamalak araştırsın beni salondaki hocana gösterdin onun söylediklerini burda yazıyorsun yanlışsın

daha sen fitness'ı bilmiyorsun body'i bilmiyorsun en üst tü body building'i bilmiyorsun bunlarıda öğren naylon bodycilik yapma
bak body building daha yazılışını bilmiyorsun g harfinide koy oraya ağbicim neyse senin dediğin gibi body buildin sadeceşişmek değildir bu sporun ana amacı define bir vücuttur eminmisin o fitness yada sadece body olmasın :) öğreteyim haddime düşmeden body building güçtür hat önemli değildir bak karıştırma fitnessle yada body sporuyla. ne diyordum güç irilik mümkün mertebede en yüksek kütle elde ederek en güçlü insan olmaktır sonrada güç yarışmalarına girmek bak vucud yarışmalarına değil karıştırma benden sana bukadar dahada ağzımı açmıyorum kimin bilgisiz olduğunu anlaşılıyor

durunda bi şovumuda yapayım kankalarımaa size yok he he:queen::queen::queen::queen::queen:

:queen::queen::queen::queen::queen:

building güçtür hat önemli değildir bak karıştırma fitnessle yada body sporuyla. ne diyordum güç irilik mümkün mertebede en yüksek kütle elde ederek en güçlü insan olmaktır

o zaman yarışmalar yanlış yapılıyor estetiğe önem vermeseler en iri her zaman kazanırdı değilmi bu sporun ana amacı en iri ve en sistematik define vücuda sahip olmak değilmidir o halde her ilaç çakan en iyi vücuda sahibim der (sözüm meclisden dışarı) sana değil yani senin dediğin gibi olsaydı marcus rulh her sene mr. olimpiada bütün madalyaları toplardı neden hep ronnie coleman aldı neyse seni Powerlifting felsefenle başbaşa bırakıyorum

Bu spor hakkında hiçbirşey bilmediğinden senin dediğinle salonda duyduğunla hareket ettiğinden başkalarından duyduklarını kendince özetleyip buraya yazdığından seninle artık vücut geliştirme tartışması yapmayacağım

bu konuda son yazım bence mantığını değiştir aksi halde aşşağıdaki arkadaşlar gibi olacak irilik herşey değildir ....

[YT]bUSHzJfH86E[/YT]

metoooo ö.m yi okuyunca başlığı aç artık bekliyoruzzz... sumu koyuyorsun yoksa :silent:

Son düzenleme:
bak yine anlamamışsın sana ne dedim vücud yarıştırmalarıyla ağırlık güç yarışmalarını karıştırtın dedim okadarda vurguladım. body building sporunda hat önemli değildir güç, kuvvet önemlidir. body ayrı body building ayrı dallardır ama kime diyoruz ki neysee sen bildiğini oku
bak fitness ayrı bir spor dalıdır, body ayrıdır body yapanlar vücud yarışmalarına katılırlar. body building yapanlar hayvan gibi yer beslenir kuvvetlenmeye çalışıp güç yarışmalarına katılırlar bukadar basit :) coleman,rulh bu şahıslar body yapıyorlar vücud yarışmalarına katılıp en iyi şekilli kas için boy gösterip para kazanıyorlar body buildig yapmıyorlar
bak bişey bilmediğin şu cümlenle ortada
body buildin sadeceşişmek değildir bu sporun ana amacı define bir vücuttur
tamamen yanlış bilgin ortada ağbicim ben sana bunu açıklamaya çalışıyorum sen ayrı telden öğrendiklerini okuyorsun bağri düzgün tam öğren. heralde daha da açıklayıcı olmuşumdur. benden bukadar çokta tın yani zaten bu sporda zart diye herşeyi öğrenemiyorsun yavaş yavaş bende ilk zamanlar senin gibiydim.bilgilendikçe daha iyi anlarsın ben pes diyorum artık :p çünkü beni dinlemiyorsun yanlış şeyler söylüyorsun düzeltmemi istemiyorsun.

body ayrı body building ayrı dallardır

bunu bana ispat et tamam diyeceğim sen benden bilgilisin ama böyle birşey yok uydurup yazıyorsun body diye bir spor dalı olduğunu ilk defa senden duyuyorum :queen: body building dersen tamam ama body de ne olaki

body building sporunda hat önemli değildir güç, kuvvet önemlidir. ama kime diyoruz ki neysee sen bildiğini oku

ben eminimki mtehanduros benchde 60-70 kiloyu yardımsız 5-6 tekrar yapar o zaman bu onunda daha ilk günden parmakla gösterilir bir sporcu olduğunumu gösterir

coleman,rulh bu şahıslar body yapıyorlar

valla bunu başka kimsenin yanında söyleme bi taraflarıyla gülerler ben sana tek şey söylüyorum madem body ayrı bir dal ve coleman,jay,rulh,kevin v.b bu işin duayeni sporcular bahsettiğin body sporunu yapıyorlar ispat et hatta onu geçtim body diye bir dal olduğunu ispat et ama ben aksini googleyi şu anda açsam sana ispat ederim ama gerek yok sen gene biraz sallayarak bildiğini okumaya devam edeceksin

güç yarışmalarını karıştırtın dedim okadarda vurguladım.
bak fitness ayrı bir spor dalıdır, body ayrıdır body yapanlar vücud yarışmalarına katılırlar. body building yapanlar hayvan gibi yer beslenir kuvvetlenmeye çalışıp güç yarışmalarına katılırlar bukadar basit :) vücud yarışmalarına katılıp en iyi şekilli kas için boy gösterip para kazanıyorlar body buildig yapmıyorlar
bak bişey bilmediğin şu cümlenle ortada

peki madem öyle sen doğruyu biliyorsun ben şimdi yazacaklarımı sadece forum ortamında bu yazıları okuyupda yanlış bilgilenilmesin diye yazacağım

1. grup power lifters bu grup maximum güç isteyen sporu yapan grupdur özel turnuva ve yarışmaları vardır büyük kamyon tekerleklerini taşımak 40'ar kiloluk gülleleri en yükseğe yada en uzağa atmak tren vb. çekmek gibi bu kişilerde diyet yoktur beslenebildiğinin en yüksek düzeyinde beslenirler daha çok güç verici karbonidratlar ana besinleridir...

2.grup bathunun dediği ve bizim yaptığımız body builderler bu grupda ana besin protein ve yapı taşları olan bcca 'lardır genelde besin takviyesi olarak supplament alırız supplementlerin içinde en kalitelisi ise whey proteindir sonrasında amino acit ve creatine gelir kısacası adele ve kütle yapmak ilk hedefdir ama bunun yanısıra vücut hatlarının ortaya çıkmasıda bu sporun olmazsa olmazıdır aslında bahtuda bunu biliyoramaburada yazamıyor sıkıştığı için :p genelde sporcular bulk dönemler yaşarlar for ex. bathunun şu anki hali gibi fakat yapılan fdiyet ve kürlerle bu dönem aşılarak define vücut oluşur şahsen ben yılın 4 ayı bulk 8 ayı define geçiririm bunu yapmazsan hacimalamazsın irileşeceksin fakat sadece kasdan alacaksın temel amaç budur yoksa bizim salonda şu anda 140kg ağırlığında kolları 54 gelen ve benchde 170 basan bir arkadaş var amacın öyleyse ewvalla bişey diyememama bu sporun amacına ters birşey sen daha 87 kiloolduğunu söylüyorsun ve bulksın ilerde nolacaksın tahmin bile edemiyorum

3.grup fitness sporcuları bu grup ise adaleyi büyültmeden yağsız define bir vücut isteyen grupdur genelde sağlık için yaparlar onların besin menusu bizimki kadar önemli değildir ama yinede tum sporcular gibi karbonidrat yağ dengesine dikkat ederler (çevremde fitness yapan az olduğu için fazla bilmiyorum)

bende ilk zamanlar senin gibiydim.

ben 2001 senesinden beri bu sporun içerisindeyim bir dönem ara vermeme rağmen son 1 yıldır tekrar başladım madem yeni başladım şunu sorarım sana yeni başlayan biri için kollar define bir şekilde 46 gelirmi yada bel bu kadar ince olurmu falan filan bu arada hayatımda hiç kür yapmadım bunun nedeniise yeni başladığım yıllarda kür yapan birisinin(anapolon+sustanon +deca+winstrol) karaciğerini kaybetmesiydi şuanda kür yapanlara karışmıyorum 1 kere diyerek yapan ve psikolojisinden kurtulamayarak devam eden onlarca arkadaşım oldu

sonuç 6 yıllık bodyciyim seninde 3-4 yıllık olduğunu tahmin ediyorum kürden uzak dur burada bu sidik yarışıda bitsin istiyorum spor hayatında başarılar..

[

Son düzenleme:
püüüff çok uzun yazıonuz bee okurken canım sıkılıo konu saptı iyice. batu 1 gol daha attı 2 oldu. 1 fotoda çok iyi çıkmışın kanka varmı başka foto:queen::queen::queen:

kanka galiba iyice madara oldun...biz pek anlamıyoz ama bathu daha çok biliyo gibi geliyo...:p

yahu artık susuyorum salonda öğrendiklerini bana gelip anlatıyorsun ağbicim daha öncede demiştim aynı yeni yetmeler gibisin yapma gözünü seveyimgittin yarım yamalak araştırsın beni salondaki hocana gösterdin onun söylediklerini burda yazıyorsun yanlışsın

daha sen fitness'ı bilmiyorsun body'i bilmiyorsun en üst tü body building'i bilmiyorsun bunlarıda öğren naylon bodycilik yapma
bak body building daha yazılışını bilmiyorsun g harfinide koy oraya ağbicim neyse senin dediğin gibi body buildin sadeceşişmek değildir bu sporun ana amacı define bir vücuttur eminmisin o fitness yada sadece body olmasın :) öğreteyim haddime düşmeden body building güçtür hat önemli değildir bak karıştırma fitnessle yada body sporuyla. ne diyordum güç irilik mümkün mertebede en yüksek kütle elde ederek en güçlü insan olmaktır sonrada güç yarışmalarına girmek bak vucud yarışmalarına değil karıştırma benden sana bukadar dahada ağzımı açmıyorum kimin bilgisiz olduğunu anlaşılıyor

durunda bi şovumuda yapayım kankalarımaa size yok he he:queen::queen::queen::queen::queen:

:queen::queen::queen::queen::queen:

helal olsun yediğin mamalar sana...:cat:

helal be bathu,bi savas ancak boyle eze eze kazanilir.nete fazla ugrayamadigin su gunlerde bunlarin basina azrail olmusun.
tek kelime ile helal olsun

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ağalar biz anlamaz badi bulding ten.
şekerli makarnayı yoğurdu balı yumurtayı bol yiyip sipor yapacan.
makarna ihtiyacımız olan enerjiyi verir. yapısı karbonhidrattır. karbonhidrat bir glikoz polimeridir. parçalanıp glikoza dönüşür ve glikozun sentezinde iyi enerji alırız.
bal komple besin, ihtiyaç olanın hepsi burda (yağ hariç).
yumurta protein ve b vitamini açısından zengindir. özellikle b vitamini kuvvet açısından gerekli. kaslarda enerji yakmak için bu katalizöre ihtiyaç var.
yoğurt protein deposu ama en önemli özelliği kaslarda laktik asit fermantasyonuna yol açar ve fazla efor sarfetmeden yorgunluk hissi verir. bundan sonra yapılacak çalışma vicıdı kuvvetlendirir. çok gelişmiş şekil bi vücut olmaz ama zehir gibi olursun.
atalarımız atlarına yoğurt yedirip suda koştururlarmış, öyle duydum bi tarihçi arkadaştan.
bu arada bana nasıl böyle atletik olduğumu sorarsanız :p bol bol yüzerim
en ideal vücut yüzücüde olur.

ağalar biz anlamaz badi bulding ten.
şekerli makarnayı yoğurdu balı yumurtayı bol yiyip sipor yapacan.
makarna ihtiyacımız olan enerjiyi verir. yapısı karbonhidrattır. karbonhidrat bir glikoz polimeridir. parçalanıp glikoza dönüşür ve glikozun sentezinde iyi enerji alırız.
bal komple besin, ihtiyaç olanın hepsi burda (yağ hariç).
yumurta protein ve b vitamini açısından zengindir. özellikle b vitamini kuvvet açısından gerekli. kaslarda enerji yakmak için bu katalizöre ihtiyaç var.
yoğurt protein deposu ama en önemli özelliği kaslarda laktik asit fermantasyonuna yol açar ve fazla efor sarfetmeden yorgunluk hissi verir. bundan sonra yapılacak çalışma vicıdı kuvvetlendirir. çok gelişmiş şekil bi vücut olmaz ama zehir gibi olursun.
atalarımız atlarına yoğurt yedirip suda koştururlarmış, öyle duydum bi tarihçi arkadaştan.
bu arada bana nasıl böyle atletik olduğumu sorarsanız :p bol bol yüzerim
en ideal vücut yüzücüde olur.

vayy herşeyi güzelce özetlemişsin bide buna tavukda eklersek al işte bizim temel besin maddelerimiz çıkıyor idmandan önce pilav yada makarna idmandan sonra üzerine kaynatılmış ve dilimlenmiş yumurtanın beyazı olan tavuk :cat:

tokyo drifti izlemişsindir orada filimin başında bi kapışma sahnesi var viper arabası olan motorun gücünü torkunu felan söyleyip dalga geçerken madara oluyor hani esas oğlan şunu söylüyor arabanın braşürünü iyi ezberlemişsin diyor sende birazdaha iyi ezberle :) hep aynı salona gitme gez internet ortamlarında bilgileneceğine yarışmalara git sporcularla konuş daha faydalı olur :wiinkk:
ben bu sporu 19 ağustos izmit-gölcük depreminden sonra kafa dağıtmak için başlamıştım 2000 senesinde kocaeli kendimizi geliştirdik bi izmit bi istanbul mekik dokuduk yarışmalarda dublörlük bile yaptım bana nezamandan beri yaptığının hikayesini okuma senin geçtiğin yollardan ben döndüm çayımı kahvemi içiyorum artık :)
@sato8 kankaa dier fotoları koyarsam forumdan atılırız ağbi :cherry: müstescem olabilir he he bu arada çakalaz yaşıyormu bilen varmı görünmüyor çocuk motor aldı üstündenmi inmiyor çakooooooooo nerdesin :)
kayıp balık nemo misali oda kayıp :)

tokyo drifti izlemişsindir orada filimin başında bi kapışma sahnesi var viper arabası olan motorun gücünü torkunu felan söyleyip dalga geçerken madara oluyor hani esas oğlan şunu söylüyor arabanın braşürünü iyi ezberlemişsin diyor sende birazdaha iyi ezberle :) hep aynı salona gitme gez internet ortamlarında bilgileneceğine yarışmalara git sporcularla konuş daha faydalı olur :wiinkk:
ben bu sporu 19 ağustos izmit-gölcük depreminden sonra kafa dağıtmak için başlamıştım 2000 senesinde kocaeli kendimizi geliştirdik bi izmit bi istanbul mekik dokuduk yarışmalarda dublörlük bile yaptım bana nezamandan beri yaptığının hikayesini okuma senin geçtiğin yollardan ben döndüm çayımı kahvemi içiyorum artık :)
@sato8 kankaa dier fotoları koyarsam forumdan atılırız ağbi :cherry: müstescem olabilir he he bu arada çakalaz yaşıyormu bilen varmı görünmüyor çocuk motor aldı üstündenmi inmiyor çakooooooooo nerdesin :)

son bitirici vuruş çok ağır oldu...artık bu lafların altından kalkamaz...:cat:bunlar salon badicisi dostum...yani tıraş makinası...anca ses çıkarırlar...bızzzzzzzzzzzz....diye...:p

yırtık dondan çıkarmış gibi konuya atlıcam bathu body ve body building ayrı dallardır dedin ya ben orda koptum ztn olaydan.

cidden hiçbirşey bilmiosun bu spor fitness ve bodybuilding die ikiye ayrılır ama body buildingtede hayvan gibi olmak önemli değildir define ve parçalı kas önemlidir.yani define şekilde ne kdr iri olursan o derece başarılı olursun..bbaday'in resimlerini gördüm yanında kaan vardı sırf o adamla aynı ortamda bulunup antreman yaptığı için bile saygı duymalısın senin mantığına göre yüzde 30 yağ oranıyla mr.olympia olunması lazım cdden saçmalamşsn

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
la sen kendine baksana keko. beyaz donlu fotoğraflarını koydurtma buraya :p
daha felsefi bir soru soralım ozaman
neden body boulding :cherry:

kanka Sen boŞ kOy. qİmSeİ takmIorz tamm varSa rİnGe çIkmak iSteyen çIkarIz. çako msn yede gİrdmİo hayIrdIr ne oLdu aCaba. ben ööle badi bulding feLan anLamam sIrtIma aLdImmI 50 kg yİ 5. kata kOşa koŞa çIkıOm. bükemedİn biLeğİ öpmİcekSin keSicekSin...:cat::cat::cat:

vay ekürim hoşgeldin...:rendeer:
hosbulduk abi,ogrendigime gore pro'ya kusunduruk olmusun :)
yaww, hakkatten cako yok piyasada , filmide guzel olurdu Kayip motorcu Cako :queen:
kanka Sen boŞ kOy. qİmSeİ takmIorz tamm varSa rİnGe çIkmak iSteyen çIkarIz. çako msn yede gİrdmİo hayIrdIr ne oLdu aCaba. ben ööle badi bulding feLan anLamam sIrtIma aLdImmI 50 kg yİ 5. kata kOşa koŞa çIkıOm. bükemedİn biLeğİ öpmİcekSin keSicekSin...:cat::cat::cat:
sato,sen bana ozelden cako'nun ve senin,ayrica bathu okursa kendi msn'lerini ozelden yazsana
Bbaday ve taygir, mumkunse sizde yazin :)

smırnocuk salla Proyu onuda öyle kabul ettik artık...Mod olmasa inan yanında bir kişi bulamazsın...yapısı itibariyle biraz asi ve herşeyi bildiğini sanıyor ...ama saygılı çocuk bak...verdiği cevaplar kalitesini gösteriyor...birazda çok bilmüş hükela olmasa dadından yinmez...bu dağları o yarattı...

msn diyalolaro forumdaki paylaşımları hazzı azaltır...tatmin olmazsınız sonra sitedeki geyikten söylemedi demeyin...:p

smırnocuk salla Proyu onuda öyle kabul ettik artık...Mod olmasa inan yanında bir kişi bulamazsın...yapısı itibariyle biraz asi ve herşeyi bildiğini sanıyor ...ama saygılı çocuk bak...verdiği cevaplar kalitesini gösteriyor...birazda çok bilmüş hükela olmasa dadından yinmez...bu dağları o yarattı...

msn diyalolaro forumdaki paylaşımları hazzı azaltır...tatmin olmazsınız sonra sitedeki geyikten söylemedi demeyin...:p

Pro'yu bende yuzyuze tanidim,gercekten agirbasli,bu konuda bisey deyemem.
Abi be,geyiktede her muhabbeti yapamiyozki,istersen yapmaya kalk,CIzzzzzzzzzzzzz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar