body ayrı body building ayrı dallardır
bunu bana ispat et tamam diyeceğim sen benden bilgilisin ama böyle birşey yok uydurup yazıyorsun body diye bir spor dalı olduğunu ilk defa senden duyuyorum :queen: body building dersen tamam ama
body de ne olaki
body building sporunda hat önemli değildir güç, kuvvet önemlidir. ama kime diyoruz ki neysee sen bildiğini oku
ben eminimki mtehanduros benchde 60-70 kiloyu yardımsız 5-6 tekrar yapar o zaman bu onunda daha ilk günden parmakla gösterilir bir sporcu olduğunumu gösterir
coleman,rulh bu şahıslar body yapıyorlar
valla bunu başka kimsenin yanında söyleme bi taraflarıyla gülerler ben sana tek şey söylüyorum madem
body ayrı bir dal ve coleman,jay,rulh,kevin v.b bu işin duayeni sporcular bahsettiğin
body sporunu yapıyorlar ispat et hatta onu geçtim body diye bir dal olduğunu ispat et ama ben aksini googleyi şu anda açsam sana ispat ederim ama gerek yok sen gene biraz sallayarak bildiğini okumaya devam edeceksin
güç yarışmalarını karıştırtın dedim okadarda vurguladım.
bak fitness ayrı bir spor dalıdır, body ayrıdır body yapanlar vücud yarışmalarına katılırlar. body building yapanlar hayvan gibi yer beslenir kuvvetlenmeye çalışıp güç yarışmalarına katılırlar bukadar basit
vücud yarışmalarına katılıp en iyi şekilli kas için boy gösterip para kazanıyorlar body buildig yapmıyorlar
bak bişey bilmediğin şu cümlenle ortada
peki madem öyle sen doğruyu biliyorsun ben şimdi yazacaklarımı sadece forum ortamında bu yazıları okuyupda yanlış bilgilenilmesin diye yazacağım
1. grup power lifters bu grup maximum güç isteyen sporu yapan grupdur özel turnuva ve yarışmaları vardır büyük kamyon tekerleklerini taşımak 40'ar kiloluk gülleleri en yükseğe yada en uzağa atmak tren vb. çekmek gibi bu kişilerde diyet yoktur beslenebildiğinin en yüksek düzeyinde beslenirler daha çok güç verici karbonidratlar ana besinleridir...
2.grup bathunun dediği ve bizim yaptığımız body builderler bu grupda ana besin protein ve yapı taşları olan bcca 'lardır genelde besin takviyesi olarak supplament alırız supplementlerin içinde en kalitelisi ise whey proteindir sonrasında amino acit ve creatine gelir kısacası adele ve kütle yapmak ilk hedefdir ama bunun yanısıra vücut hatlarının ortaya çıkmasıda bu sporun olmazsa olmazıdır aslında bahtuda bunu biliyoramaburada yazamıyor sıkıştığı için

genelde sporcular bulk dönemler yaşarlar for ex. bathunun şu anki hali gibi fakat yapılan fdiyet ve kürlerle bu dönem aşılarak define vücut oluşur şahsen ben yılın 4 ayı bulk 8 ayı define geçiririm bunu yapmazsan hacimalamazsın
irileşeceksin fakat sadece kasdan alacaksın temel amaç budur yoksa bizim salonda şu anda 140kg ağırlığında kolları 54 gelen ve benchde 170 basan bir arkadaş var amacın öyleyse ewvalla bişey diyememama bu sporun amacına ters birşey sen daha 87 kiloolduğunu söylüyorsun ve bulksın ilerde nolacaksın tahmin bile edemiyorum
3.grup fitness sporcuları bu grup ise adaleyi büyültmeden yağsız define bir vücut isteyen grupdur genelde sağlık için yaparlar onların besin menusu bizimki kadar önemli değildir ama yinede tum sporcular gibi karbonidrat yağ dengesine dikkat ederler (çevremde fitness yapan az olduğu için fazla bilmiyorum)
bende ilk zamanlar senin gibiydim.
ben 2001 senesinden beri bu sporun içerisindeyim bir dönem ara vermeme rağmen son 1 yıldır tekrar başladım madem yeni başladım şunu sorarım sana yeni başlayan biri için kollar define bir şekilde 46 gelirmi yada bel bu kadar ince olurmu falan filan bu arada hayatımda hiç kür yapmadım bunun nedeniise yeni başladığım yıllarda kür yapan birisinin(anapolon+sustanon +deca+winstrol) karaciğerini kaybetmesiydi şuanda kür yapanlara karışmıyorum 1 kere diyerek yapan ve psikolojisinden kurtulamayarak devam eden onlarca arkadaşım oldu
sonuç 6 yıllık bodyciyim seninde 3-4 yıllık olduğunu tahmin ediyorum kürden uzak dur burada bu sidik yarışıda bitsin istiyorum spor hayatında başarılar..
[