Motoru yükseltmeye izin yok...!

asm

Halloldu........ .........................................

Son düzenleme:
bak şimdi ben naptım sana kısaca anlatayım...3 ay önce CBR125 almıştım cok severek. bikaç sene bineririm iyice pekiştirir büyük bir SS e gecerim diye düşünürken ailemden beklemediğim bi tepki aldım.öle böle değil hemde. biricik annem soz sözünü sölemişti bikere.İSTEMİYORUM demişti. bende mecburiyetten satmak zorunda kaldı. Çözüm bitmemişti bende. İçimde bir SS aşkı için için yanıyordu.Çalıştıgım yerde bir ark ım motosiklet alcaktı ama bi miktar eksik kalmıştı. benim CBR ın parasını ona verip ark ım 600RR aaldı. bölelikle hem bana ait olmayan hemde bana ailt olan bir SS oldu.şimdi hsonları hiçi müsait oldugum zamanlarda biniyorum. hem direksiyonumu hem de motosiklet hakimiyetimi geliştiriyorum. ben böle bir çözüm buldum ama sen naparsın bilemem ????

:D Bende 91 Doğumluyum Kendi Kazandığım Param var Çok Rahat Masraflarıyla beraber bir scooter alacak kadar fakat banada izin çıkmıyor yok kaza olur kaza yapsan ölmezsin sürünürsün bilmem ne vs vs .. Bazen parada çözüm olmuyor ama ben kafama koyduğum için alıcam inşallah Ruhsata yaşım yetmiyor Ruhsatı üstüne alacak babayiğit tanıdık bulamadım ailemin korkusundan kimse almıyor üstüne bende bir çıkar yolu arıyorum bakalım artık sonuç neyi göstericek

asm

ya çok merak ettim yaş kaç :):):)

yaş 22 üstadım

neden sordun? :)

profilde yazıyor zaten

bak şimdi ben naptım sana kısaca anlatayım...3 ay önce CBR125 almıştım cok severek. bikaç sene bineririm iyice pekiştirir büyük bir SS e gecerim diye düşünürken ailemden beklemediğim bi tepki aldım.öle böle değil hemde. biricik annem soz sözünü sölemişti bikere.İSTEMİYORUM demişti. bende mecburiyetten satmak zorunda kaldı. Çözüm bitmemişti bende. İçimde bir SS aşkı için için yanıyordu.Çalıştıgım yerde bir ark ım motosiklet alcaktı ama bi miktar eksik kalmıştı. benim CBR ın parasını ona verip ark ım 600RR aaldı. bölelikle hem bana ait olmayan hemde bana ailt olan bir SS oldu.şimdi hsonları hiçi müsait oldugum zamanlarda biniyorum. hem direksiyonumu hem de motosiklet hakimiyetimi geliştiriyorum. ben böle bir çözüm buldum ama sen naparsın bilemem ????
bana 600 RR kalsa sürmem,süremem zaten :)
yani elimde 20 bin ytl'de olsa alacağım makina belli,çokta ilerisini istemiyorum
ama çokta düşük olmasın diyorum
:D Bende 91 Doğumluyum Kendi Kazandığım Param var Çok Rahat Masraflarıyla beraber bir scooter alacak kadar fakat banada izin çıkmıyor yok kaza olur kaza yapsan ölmezsin sürünürsün bilmem ne vs vs .. Bazen parada çözüm olmuyor ama ben kafama koyduğum için alıcam inşallah Ruhsata yaşım yetmiyor Ruhsatı üstüne alacak babayiğit tanıdık bulamadım ailemin korkusundan kimse almıyor üstüne bende bir çıkar yolu arıyorum bakalım artık sonuç neyi göstericek
dediğin gibi kardeşim bazen parada çözüm değil
aileyi ezip geçmek olmaz,bir yolunu bulup halletmek lazım

Son düzenleme:
serilik olarak gt250r'dan iyi araba bulman zor (o fiyatlarda) Golf GTI bile alsan gt250'nin 0-100'üne yetişemezsin.

merka ettim çünkü geçenlerde bende kaza yapmışdım ailemden ve işyerinden feci tepki aldım. ama asla yıldıramazlar beni sadece belli bi süre ortam yumuşasın diye beklicem sonra en kısa zamanda gene dewaamm. onlarda aynen araba al diye tutdurdular ama imkanı yok almam...

ehh madem aile mağdurları yazmaya başlamış.bende bişiler yazayım yaş 24 tıp fakültesinde okuyorum neredeyse doktor olduk sayılır lafın yeri gelince sen doktorsun diyenler konu motordan açılınca felaket tellalı oluyor bu sadece ailem değil çevremdeki benden büyük herkes neredeyse:D
hem tıp okuyorum hemde çalışıyorum kendi harçlığımda fazlası ile çıkıyor kassam motoru rahat alırım ama izin alamadığım için yoldan geçen her motorun ardından iç çekerek bakıyorum.arkadaşlar aile böyle bişey işte ne kadar istesenizde onalrın onayı olmadan insan bazı şeyleri yapamıyor :D:D

Otomobilde daha çok kaza tehlikesi geçirdim. Motosiklet geçmişim daha güzel :) Yani kötü kullanırsanız her araç tehlikelidir ve bir kazada suçu araca bağlamamak gerekir. Bazen derler yavaş gitseniz bile gelir çarparlar ... Peki yayayken gelip çarpamazlar mı? Hayat ilginç kazalarla dolu. Fakat siz düzgün kullandıktan sonra motosiklette sadece yürümek, araba kullanmak kadar tehlikeli.

Mesela benim babam motosiklet kullanırken birşey demez, otomobilde aman dikkat et diye uyarır :cherry: Yani sorun benim otomobili daha hızlı kullanmam. Motorumda daha yavaşım. Yani sonuç olarak araç değil sürücü tehlikelidir.

asm

Tedbir alınmadıktan sonra olacak her yerde olur

Allah'a şükür bazı şeylerin farkındayız,ne canımızı yolda bulduk ne de başkasının canına kastımız var tehlikeli hareketlerle

Maksat işin keyfini alarak ilerlemekte

öyle 200 bastım,240 bastım vs. olaylarınıda sevmem(son hız denemeleri falan)

ama bir binekten keyif alma olayı,serilik olayı başka şey

Sen düzgün kullanırsında gelir sana biri vurur mantığı var bizimkilerde. Haklılar çok haklılar gelir biri vurur ama yaya ikende vurabilir,arabaylada şöför tarafından dalabilir Allah muhafaza.

Haddimizi aşmadıktan sonra,tedbirler üst sınırda oldukça gerisi Allah'ın takdiri.

Bir arkadaşım Honda CBF 150 ile Broadway marka bir araca çarptı 100 km hız ile,eldiven kask vs. olduğu için birazda düşerken kontrollü düşmüş,kurtartı

Ailesine baktım hiçte yasaklayıcı bir havaları yoktu. Olacak olduktan sonra her yerde olur diyorlardı.

Motordan insanı uzak tutmakta bir tedbirdir yeri gelir ama ben uzak tutulacak tehlikeli adamlardan olmadığımı düşünüyorum :)

Hayırlısı olsun,yardanda geçtik serdende geçtikte birtek babadan geçemedik.

Sağolsun gençlik hevesleri namına ne varsa hepsinin karşısındadır.

Arabayıda kendi istediği gibi almak istiyor ki başkalarını bir yere bırakmama uygun olsun,yük taşıyabilsin vs. vs. (oysa kendi arabası var)

İleride kendin alırsın diyor ailem bazen,bizim yanımızda olmaz diyor.
Bu da ayrı bir tartışma konusu

(Nasip olursa)Eşim,çocuklarım ya istemezse,ya şiddetle karşı çıkarlarsa

forumda görüyoruz bazı arkadaşlar eşi,çevresi istemediği için satıyor keyfince bindiği motorunu...

serilik olarak gt250r'dan iyi araba bulman zor (o fiyatlarda) Golf GTI bile alsan gt250'nin 0-100'üne yetişemezsin.

GTI'ın 0-100'ü 7 küsür sn. belki geçer GT 250 R'ı
DSG şanzımanlı ise geçme şansı biraz daha yüksek :)

Son düzenleme:
Ne ailem ne eşim hiç kimse bilmiyor ;

(vicdan azabı çekiyorum ama duyulursa soyadım değişir eminim)

Bisiklette tarih yazdım ,

motora doğuştan hastaydım kimse anlamıyor ;

Sıfır 2008 Kawasaki Zx6 aldım köşe bucak saklıyorum ve hep diyorum

aklım yok aklım....

:)

kardeşim 10 liraya 98-99 hb coupe civic yada 2000-2001 106 quicksilver alabilirsin biraz modifiyeyle güzel karizma bir hale sokarsın binersin iki aracında motoru 1.4 ancak ağırlıkları hafif olduğu için gt250 kadar seri olacaklarını tahmin ediyorum...

GTI'ın 0-100'ü 7 küsür sn. belki geçer GT 250 R'ı
DSG şanzımanlı ise geçme şansı biraz daha yüksek :)

gt250R 0-100'ü 6 saniye diye kalmış aklımda. bir ara çok sarmıştım o motora ramak kalmıştı almama. uzun bir süre de sitesine üyeydim. neyse konu dağılmasın.

yazdıkların sonucu gerçekten bilinçli bir motorcu olacağına eminim. umarım hayalindeki motora ulaşırsın.

Ne ailem ne eşim hiç kimse bilmiyor ;

(vicdan azabı çekiyorum ama duyulursa soyadım değişir eminim)

Bisiklette tarih yazdım ,

motora doğuştan hastaydım kimse anlamıyor ;

Sıfır 2008 Kawasaki Zx6 aldım köşe bucak saklıyorum ve hep diyorum

aklım yok aklım....

:)

Moruk sen ne yapmışsın yahu :queen:

Nasıl hallediyorsun bu işi, motoru biryerlere sakladın demek ha :)

-------------------------------------
Together we are strong
Divided we must fall

Together we might live

Divided we MUST FALL

Uzun ısrarlar sonucu ailemden izin almayı başarmıştım.
"ne halin varsa gör" demişti babam.
Bu bir izin cümlesi değil mi?
Ben o zaman öyle olduğunu düşünmüştüm.:wiinkk:

hehehe bendede izin war para yok :) hiç bişi demiyolar artık ama para yok işte sakat durum =)

benmde aldığım ve parasını vermediğim motorumu ailem saolsun 1 hafta içinde geri verdim eski sahibine...babam evi terketti falan o motora binmeyeceksin die...direttim azcık ama olmadı...deiğin gibi aileyi ezip geçmek olmaz...üzerlerimizde az emekleri yok....onlaın korkusu türkiyede motor kültürünün gelişmemiş olması ve kaza korkusu....

asm

ben en iyisi montumu,eldivenimi alayımda bu işe ne kadar bağlı olduğumuz anlaşılsın :) (anlayana tabi!)

sağolun tavsiyeleriniz için

hehehe bendede izin war para yok :) hiç bişi demiyolar artık ama para yok işte sakat durum =)

:) banada birşey demiyolardı nerden bulcak parayı vs diye düşünüyorlardı herhalde iş ciddiye binince başımın etini yemeye başladılar :queen::queen::queen:

:) banada birşey demiyolardı nerden bulcak parayı vs diye düşünüyorlardı herhalde iş ciddiye binince başımın etini yemeye başladılar :queen::queen::queen:

aynen katılıyorum anne ben paramı biriktirdim almaya gidiyorum diyince kesin terlik kafamda :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar