motor yolda giderken tekleme yapmasının nedeni nedir acaba

motor yolda seyir halinde iken tekleme yapmasının nedeni karbüratördeki pslikmi acaba tamircide baktırdım karbüratörü temizlettim ama yine aynı şeyi yapıp duruyor buda beni sinir ediyor bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar bu problemi nasıl çözebilirim.
şimdiden her kese teşekkür ederim:rendeer::rendeer::rendeer::cat::cat::cat:

motor yolda seyir halinde iken tekleme yapmasının nedeni karbüratördeki pslikmi acaba tamircide baktırdım karbüratörü temizlettim ama yine aynı şeyi yapıp duruyor buda beni sinir ediyor bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar bu problemi nasıl çözebilirim.
şimdiden her kese teşekkür ederim:rendeer::rendeer::rendeer::cat::cat::cat:

aynı problemi bende yaşadım.öncelikle rölanti ayarını doğru olması gerekir(muhtemelen seninki biraz düşük).ikinci olarakta hava filtresini kontrol etmeni öneririm.

aynı sorun bendede oluyordu.. sorun karbüratörde çıktı ama ne olduğu belli değildi.. karbüratörü değişince düzeldi.. yalnız benimki hızlanırken boğulma gibi bişey yapıyordu..eksozuda değiştim.. eksozdada promlem vardı..

waLaa kardeş ben de yuan war :) 150 lik :) aynı sorunu ben de baya yasadım.. ama nası olduğu önemLi :) mesela motor ısınınca mı oluyo ? veya ilk harekete gectiğindede de oluyo mu ? EĞer ısınınca oLuyosa elektrik tesisatına bi göz attır derim :wiinkk:

1 Hafta öncesine kadar yassadım ama karbüratör ün tahliye vidasını açıp pisliği dökünce daha yapmadı... şimdi dün tekrar yaptı :) yine benzinden pislik karısmıs olabilir :)

Bu motorların karbüratörLeri çok hassas; elinde imkan warsa deiş derim ama birazcık tuzLu oluyo :) saygılar :)

karbüratör e pislik girmiştir temizlet onu ve hava filitresini geçer:cat:

Arkadaşım, benzer bir durum otobanda başıma geldi gazı fazla açtığımda kesilme ve tekleme yapıyordu, az gaz verdiğimde sorun olmuyordu. Servisi aradığımda bana benzin filtresine bakmamı önerdiler ve çok fazla içinde toz, çapak birikmiş... Gaz akışını engelliyormuş, kendim temizledim ve sorun bitti. Ama diğer arkadaşların dedikleri gibi de başka sebepler olabilir. Ben sadece kendi başıma geleni ve çözümünü aktardım... Kolay gelsin...

öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. bu gün tamirciye götürüp bakımını yaptırdım inşallah bidaha böle bişi yaşamam karbüratörü temizletip hava filtresini değiştirdim iyi gibi görünüyordu elktrik tesisatınada baktırdım bişi yok dedilerumarım bidaha yapmaz .:rendeer::rendeer: ve sizlerinde başına böyle bir olay gelmez inşallah:rendeer::rendeer:

Sorununun çözülmesine sevindim fakat ne için teklediğini söyledilermi yada öğrendinmi sen sorup insallah bir daha olmaz böyle aksilikler Ayrıca neden teklediğini falan öğrendiysen yazabilirmisin herkesin bilgisi olsun :cat: İtiraf ediyim ben merak ettim şimdi ::unsure::

Sorununun çözülmesine sevindim fakat ne için teklediğini söyledilermi yada öğrendinmi sen sorup insallah bir daha olmaz böyle aksilikler Ayrıca neden teklediğini falan öğrendiysen yazabilirmisin herkesin bilgisi olsun :cat: İtiraf ediyim ben merak ettim şimdi ::unsure::

bana dedikleri tek şey eksozun susturucusu delinmiş yani önceki sahibi deldirmiş oda zamanla aşınma ve benzeri şeylere maruz kalıp parçaçıklar atar dediler bu parçalarında gaz verildiği zaman eksozda tıkanma yapar ve tekler dediler ya ben bilmiyom kafa buldular yada böyledir ama eksozu değişelim dediler yenisine 90 ytlistedi bende almadım şimdi sorunum yok ama gerek yolda giderken gerek rölantide çalışırken:cherry::cherry::cherry::rendeer::rendeer:

dişlidende kaynaklana bilir ............................

ne dişlisisi acaba tekerdeki dişlimi şanzımandaki dişlimi :silent::silent:

Son düzenleme:
karbiratör ve hava filtresi:cat:

Son düzenleme:
benimde eksoz içten kırıktı yolda giderken boğulma yapıyordu.. yani hızlanırken sıkıyordu motor kendini.. karbüratörüde değiştim.eksozuda performans eksoz taktırdım. orjinalini taktırıcam 3-5 ay sonra yine dağılcak.. en iyisi güzel bi eksoz taktırayım dedim performans krom eksoz taktırdım..:cat:ve motor tam anlamıyla kendine geldi..karbüratör 86.00 ytl civarı eksozda 150 ytl özel kendi imalatı..

Son düzenleme:
hava filtresi,hava karışım ayarı,karbüratör ayarı ve en önemlisi buji kontrollerini yap. :cat:

:rendeer::rendeer: hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için saolun varolun :rendeer::rendeer::wiinkk:

Birde en basitinden jigle ni kontrol et derim :)

Gecen hafta o sicaklarda jigle ile gezmisim haberim yok, diyorum motor niye tekliyor :)

arkadaslar aynı sorun bende de var egzostu gecen sene kaldırıma surttum ve baktım bu sene orası paslanmıs ama dısta belkı ıcınden de olmustur belki ıcınde bısıler dagılmıstır bundan olma ıhtımalı yuksek demı?

şu pisliğin benzinin için de ne işi var arkadaş yavvvv,kim atıyor onu oraya.:p:cherry:

karbüratörden yapar benzinden yapar bujiden yapar hava filtresinden yapar bobin yani ateşleme sisteminden yapar sen onu işi bilen bir tamirciye götür komple bakım yapılsın

dikkatle oku

motorun scooterse direk bagajı açıp yada motorun içine nerden giriliosa açtıın anda karşına vida çıkıcak bunu bi yıldız tornavidayla sola çevirip motorunu düzelte bilirsin 12 yıldır motora biniorum ve kesinlikle o sorun gidicek

yolda giderken motorneden tekler in cevapları

motorun buji yada saşe kablosun dan kaynaklanır benim yaşım 12 ben 5 yaşımda başladın motorculuğa beni m2 tane motorum çalındı
1 ci motorum tam tamına hız motoru 155 hızda dedi ama 2 motorum orjinal 110 dedi hızda yani motoru istedimmi yaş farketmez
benden bu kadar bb

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar