Panik yapmana gerek yok. Eğer parmak uçlarında hissizlik yaşıyorsan dirsekten geçen sinirlerde ezilme olabilir. Ameliyatı yapan doktora veya tavsiye edilen bir ortopediste göstersen iyi olur bence. edy (Erdem) arkadaşımızın da bundan birkaç ay önce dirseği kırılmıştı, onda his kaybı oldu mu hatırlamıyorum. İstersen bir ÖM atıp sorabilirsin.
Kolun iyileştikten sonra mutlaka fizik tedavi uygulaman gerekiyor. Aksi taktirde kolun eskisi gibi olmayacaktır. Fizik tedavi sayesinde %90-100 arasında düzelme oluyor. Kolun uzun süre sabit kalacağından eklem dokuları kemikleşiyor ve kolunu hareket ettiren kaslar güçsüzleşiyor. Eski haline dönmek için sabırla zaman ayırıp egzersiz yapman lazım.
Anladığım kadarıyla koruma yoktu üzerinde... Olsaydı dirseğinin kırılma olasılığı çok düşük olacaktı. Ben yarış antremanında 180 km/h süratle sol elimin ve dirseğimin üzerine düştüm. Sadece dirsekte ufak bir çatlak oluştu, onun geçmesi bile 1-2 ay kadar zaman aldı. Eklem yerlerinizi koruyun...
Op.Dr.İbrahim Sungur, konunun uzmanı olarak gerekli cevabı vermiş. Kendisine teşekkür ediyorum.