hayır olamaz katil oldum :(

ewet arkadaşlar çok üzgünüm :salut: dün gece otobanda motorumla 90 km hızla seyrederken önüme birden atlayan tavşanı ezmek zorunda kaldım ben tavşanı gördügümde çok uzaktaydı ama neden bilmiyom birden önüme atlayıverdi :salut: çok üzüldüm ama yazık oldu canım hayvana acaba şimdi bunun anlamı ugurmu ugursuzlukmu :salut::salut::salut: ve kendimi bir türlü affedemiyorum

Tavşana Allah rahmet eylesin:)Bunda ugur ya da ugursuzluk aramana gerek yok:wiinkk:Hayvanlar işte sagına soluna bakmadan atlıyorlar asfalta

Gece nedense tavşanlar ışığa karşı gelirler.
Bu özelliklerinden dolayı da bazı kendini avcı zanneden eli tüfekli vahşiler onları farla katlederler.
Bu yüzden av yaban hayatımız çok tehlikede...
bu gibi yasak işler yapan kendini avcı zanneden kişileri uyaralım,ihbar edelim arkadaşlar.
Av ve Yaban Hayatını korumamız için EĞİTİM ŞART!!!

Son düzenleme:

asm

o durumda yapacağın çokta birşey olamayacağı için suçluluk hissetmene gerek yok bence

insan mutlaka üzülür öyle bir hayvancağızı ezdiği için ama elden ne gelir

ezmeyeyim diye sen kenara kaçsan Allah korusun daha kötü şeyler olabilir

şükür ki köpeğe falan çarpmamışsın,arabaya bile takla attırıyorlar...

:salut: kim bilir ne cici bişeydi puffff... neyse hadi affettik seni....:) daha dikkatli olmak lazım ama sonuçta hayvan bu durmuyoki yerinde..

:salut: kim bilir ne cici bişeydi puffff... neyse hadi affettik seni....:) daha dikkatli olmak lazım ama sonuçta hayvan bu durmuyoki yerinde..

bir tek hayvanlar diil,bazen insanlarda durmuyo.2ay önce ilk geldiğimde bizim orda bi deliye (aslında deli değil ama deli ayağına yatıyo.akıl hastahanesinde doktorları bile şaşıttırmış.bunda bişey yok geri götürün demiş doktorlar) para verdim.alıştı artık her gördüğü yerde para istiyo.bende dedim sakın bidaha ben yürürken durdurup para isteme. 2 gün sonra çarşıdan aşağı iniyom,önüme biri atladı.sağa sola kaya kaya durdum.baktım bizim deli para istiyo yine.kızdığımı gördü ve cevabı : Sen bana yürürken durdurup para isteme demiştin.şimdi yürümüyon,motorla geziyon:queen::queen:.hala her gördüğü yerde önüme atlıyo.artık çarşıya inince 4 gözle saga sola bakıyom bizim kırık atlamasın die.yakında bende katil olurum yanlışlıkla ama hayvan katili değil,insan katili :silent::silent::silent:

hala atlatamadım arkadaşlar kazanın şokunu bi hayvanda olsa onu öldürmem çok kötü yani hakkatende ışıga geliyo tavşanlar ben tavşanı ilk farkettigimde benden uzaklaşıyodu sonra birden önüme zıplayı verdi bende ezmek zorunda kaldım ama geri dönüp baktıgımda can çekişiyodu bende üzerimde bulunan bıçak ile onu can çekişmekten kurtardım sonra inceledim tavşanın sadece arka ayaklarını kırmışım :salut::salut::salut::salut:

Tavşana Allah rahmet eylesin.. keşke sadece arka ayaklarını kırdığını daha önce anlasaydın.. o zaman alıp götürürsün bir veterinere... ama artık yapacak birşey yok tabi ki de.. iyi ki sana da birşey olmadı.. Başımız Sağolsun..

sen beni dinle git ikitane tavşan al ve onları besle bu şekilde hem vijdan azabın dan kurtulur hemde onlarla iyi vakit geçirirsin yanlız her hafta doğum yapıyorlar haberin olsun saygılar:wiinkk:

akşam olunca tavşanlar ışığa gelir.. ve orda öylece donup kalır... bileniniz varmıdır bilmiyorum ama kırsal kesimlerde bu şekilde av yaparlar bazıları.. ben daha yeni geldim memleketten yolda 5-6 tane tavşan gördüm.. ışığı görünce duruyorlar ışık yön değişince kaçıyorlar.. ne mutlu ki ben ezmedim.. sadece izledim.. yalnız dikkat tavşan yerine ayıda çıkabilir.. o ışıkta durmaz ama.. sizde paniklemeden durmanız gerekir.. siz saldırmassanız (yani altınızdaki araca güvenip örneğin büyük kamyonet falan, ezip geçiyim gibisinden veya silahınıza güvenip ateş edeyim gibisinden)oda geçip gider...aksine oda saldırıya geçer eline büyük bi taş alır.(sizin kaldıramayacağınız cinsten) siz üzerine gitmesseniz bişey yapmaz.. bunlar yaşanmıştır..:cat:

hala atlatamadım arkadaşlar kazanın şokunu bi hayvanda olsa onu öldürmem çok kötü yani hakkatende ışıga geliyo tavşanlar ben tavşanı ilk farkettigimde benden uzaklaşıyodu sonra birden önüme zıplayı verdi bende ezmek zorunda kaldım ama geri dönüp baktıgımda can çekişiyodu bende üzerimde bulunan bıçak ile onu can çekişmekten kurtardım sonra inceledim tavşanın sadece arka ayaklarını kırmışım :salut::salut::salut::salut:

bu her ne kadar acıda olsa onu acı çekmekten kurtarmakla en doğrusunu yapmışsın..

Son düzenleme:
Bence de doğrusunu yapmışsın. Arka ayakları kırık tavşan ölü sayılır zaten. Acı çekmesini önlemişsin.
Tavşanın ailesi ve sevenlere başsağlığı, sana da geçmiş olsun diliyorum.
Saygılar,

bu hayvanlara eğitim vermek lazım hiç sağına soluna bakmıyolar çok büyük bi hata yapmışsın kaplan emel duymasınnnn

bu hayvanlara eğitim vermek lazım hiç sağına soluna bakmıyolar çok büyük bi hata yapmışsın kaplan emel duymasınnnn

sen soylemezsen duymaz :):queen: ya bende bı kere pısıkletımle karınca ezmıstım bıse olmuyo bı fatiha suresı oku tamam uzulmene gerek yok

Son düzenleme:
Gece nedense tavşanlar ışığa karşı gelirler.
Bu özelliklerinden dolayı da bazı kendini avcı zanneden eli tüfekli vahşiler onları farla katlederler.
Bu yüzden av yaban hayatımız çok tehlikede...
bu gibi yasak işler yapan kendini avcı zanneden kişileri uyaralım,ihbar edelim arkadaşlar.
Av ve Yaban Hayatını korumamız için EĞİTİM ŞART!!!

dostum zaten tavşan avı dediğin gibi yapılır tavşanı başka nasıl avlamayı düşünüyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar