neden herkes yüksek cc makina ister

sevgili mt böyle bi topic açıldımı bilmiyorum açıldıysada önrmli değil bi tanede ben açarım :cherry:
neden 1000 km motor kullanmamışlar dahil herrkes büyük makina ister neden havasımı çoka fazla yoksa hızlı olduğu içinmi yoksa manevra kabiliyetimi yüksek yada kullanımımı kolay frenlerimi güçlü sizi cezbeden ne yoksa sınırlarda yaşamakmı (hepimiz öyleyiz gerçi) özgürlük hissimi yoksa sadedece merakmı rüzgarı elinin altında hisstemekmi
çünkü bu makinalar çok rahat değil enduro yada cruiser yada scooter en azından bunlar kadar uzun yolda hiç bir avntajı yok kanımca çünkü hızlı gittiginiz kadar da dinlenmelisiniz öyle değilmi bide bu kadar hızlı makina kullananlardan bazıları bırakın korumayı neden kask bile kullanma ihtiyacı duymaz racinc yada süper sport kullanan çok iyi sürücümü olur bunların cevabını bilen beni ve benim gibileri bi aydınlatıversin bi zahmet:):):):cat::cat::cat:

cevap basit her zaman daha iyisine sahip olma arzusu.....

GKN

mantık kur biraz
bi şahinin olsa
106 gti alim dersin onu alınca
tek kapı bmw bakarsın
onada ulaşınca gözün yükseğe ve yükseğe bakar
insan oğlu nefsini zaptedemez hiçbirzaman, hep ister
doyuma çokçabuk ulaşırız, ve daha iyisini isteriz
hayatın her aşaması bu şekilderir, sende taktir edersin tabi öyle değilmi :)?

Mersin İl Temsilcisi
çünkü : trafik, kurallardan oluşur. eee KURALLARI DA GÜÇLÜ OLAN KOYAR.....

Antibiyotik gibi düşün gundi...
Bünye hep daha fazlasını istiyor, engel olamıyorsun.

Racing beni hep korkutur. racing bir yana, cruiser,cross ve enduroda da tork meselesi vardır ki bu anlatılmaz yaşanır bir hadisedir.
Bu yüzden sürekli cc büyütmek ister kullanıcı.Motosikleti ne olursa olsun...

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Dusuk cc motorlara sahip motosiklet modelleri sadece basamak olarak gorulmemelidir.Ben henuz motosiklet sahibi degilim. Planladigim sey dusuk cc sahibi olmak. Insanlar tercihleri ile yasar, dusuk ve yuksek cc'de de avantajli yonler var, dezavantajli yonler var. Kullanim amaci onemli degil mi?

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aslında doğru olmadığını bilsemde bende yüksek cc ile başlayanlardanım.

Aslında bu benim şanssızlığım, neyi beğenip gerçekten çok istesem o nedense en pahalı, en büyük, en zor, en en en oluyor.

Sadece motosiklette değil, bir mağazada alışveriş yaparken hatta pazardan bir meyve alırken bile bu hep böyle:salut:

Caponord (1000cc) alma sebebim, enduro-touring bir makinaya sahip olmak istemem. 650cc segmentinde bunu karşılayan sadece DL650 var. Onun da süspansiyonları Capo'dan sert, yani touring yanı ağır basıyor.

Peki neden 650cc derseniz, uzun yol için (özellikle 2 kişi) tek silindir 600cc altı bir motor hiç de konfor sağlamayacaktır. Kaldı kı o kategoride E-T makina da yok :)

Yani ne hız, ne de başka bir sebepten aldım 1000'lik bir motor. Tamamen zorunluktan :)

Aslında bu benim şanssızlığım, neyi beğenip gerçekten çok istesem o nedense en pahalı, en büyük, en zor, en en en oluyor.

Sadece motosiklette değil, bir mağazada alışveriş yaparken hatta pazardan bir meyve alırken bile bu hep böyle:salut:

:cat: katılıyorum, aynen ben... :rendeer:

ama bu ağlanılacak bişi değil, övünülecek bişey bence... güzeli biliyorsun demek ki...:cat:

vallahi bence kesinlikle havası için özelliklede ss makinalarda yüzde 100 hava ve sesi.mesela benim normal scooter deneyimim çok olmasına ve ss bir makina istememe rağmen yine bi scooter aldım 5-6 ay daha buna devam edip yada önümüzdeki yaz gt250r ile ss e başlamak istiyorum.geçenlerde arkadaşın cbr 600f e bindim(sürmedim:)o bile ürküttü beni ama bir gün mutlaka planlarım arasında 600+ bir ss var

Niye böyle bi genelleme yaptın ki
Ben yüksek cc li istemiyom alaalaa zorla mı yaw :p
cbr125 olur ama onu bile alcak durumum yok be :)

Niye böyle bi genelleme yaptın ki
Ben yüksek cc li istemiyom alaalaa zorla mı yaw :p
cbr125 olur ama onu bile alcak durumum yok be :)

arkadaşlar maddi durumu iyi olan hiç kimse 600 cc altı bi motora binmez, boşuna laf yapmayın... ha ne olur; ss e değil chopper e biner. o da tarz-karakter meselesi... sonuçta seni, o reklamdaki gibi saatin anlatamaz, ama motorun anlatır...:cat:

arkadaşlar maddi durumu iyi olan hiç kimse 600 cc altı bi motora binmez, boşuna laf yapmayın... ha ne olur; ss e değil chopper e biner. o da tarz-karakter meselesi... sonuçta seni, o reklamdaki gibi saatin anlatamaz, ama motorun anlatır...:cat:

maddi durumu iyi olupta burgman an 400 binende var:D

400 az bi cc değil ki kardeş... bilmiyorum onlar nasıl motordur. nası gider. bişi diyemiycem... valla ss dışı motorlar hiç ilgi alanıma girmediği için o arkadaşın yakında terfi edeceği motor hakkında da yorum yapamayacağım...

---
bu burgman scooter'miş yaw...
demek ki o arkadaşın tarzı da scooter. hem scooter a 400 bile çok ..

Son düzenleme:
Daha büyük bir motoru uzun yol için isterim. Yani sadece hız değil. Konfor, airodinamik...

Misal dl650 :salut:

Ama şu an 250cc den çok memnunum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar