motosikleti yana yatırmadaki son nokta nedir

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar 9 senedir motosikletim var acemi deyilim ama hep küçük hacimli motorlar kullandım bws100 piaccio150 vs vs şuanda 250lik kullanıyorum trafik kuralları içerisinde 120 130 140 kadar gidebiliyosun ve virajlarda mecbur motoru yatırman gerekiyo işte buradaki sonnokta nedir nasıl anlaya bilirim motorun virajdaki kayma noktasını.
sonuçta yavaş veya hızlı .yana yatmışken . lastik bikere kaydımmı allah göstermesin motor bi tarafa sen bitarafa bu olay yavaş hız lardada olabiliyo çünkü

özellikle racıng ci ve büyük hacim motor kullanan arkadaşlar vetüm motor kullanıcılarının fikrini almak isterim
şimdiden teşekkürler

Kontra tekniğini arama bölümünden aratırsan ;

yana yatmanın inceliklerini ve arka lastiği kaydırmadan viraj içi davranış stilini okuyacaksınız...

(aksi durumlar hariç)

aslında yazma sebebim. izmirde bayan motosikletli virajı alamayarak otobüsün altına girmiş diye bi mesaj okudum ondan sonra herkez biraz olsun bilgi versin genel olarak hepimiz faydalanalım amacım vardı .
yoksaben limitlerimi zorlamıyorum zaten
genede sağol:)

limitte motosiklet yatırmalarınızda zaten lastik damakları yolu tutmada zorlanır ve ses çıkarıp size gerken sınırda olduğunuzu hissettirecektir,daha sonrası tamamıyla sizin elinizde:p:p

HA bide yağmurda ses çıkarmıyo lastikler.Gayet uslu bir şekilde kayıyor,en son motor altından giderken sen yerde ona bakıyor buluyorsun kendini:mrgreen:.Tecrübeyle sabittir.

ben şöyle anlıyorum motorun kaymaya başladığını yatıyorum virajda arka teker hafiften titremeye başlıyo ve motor dönmesi gerektiği açıyı sapmaya başlıyo yani geniş alıyo virajı neyse benimki titriyo her motor titremeyebilir direk kayar sen yinede yapma aman dikkat derim dostumm

kontrollü biçimde virajda motoru yavaş yavaş yatırmaya başladıysanız limitlere gelirken motor tatlı tatlı çizgi dışı kalmaya başlıyor kayma oluşuyor
en önemlisi viraja giriş hızı tabi

Sen yine de motorun çok kaliteli olsa bile

kesinlikle yollarımıza güvenme olur mu dostum ?

Çoğu kazamız yoldan kaynaklanıyor...

(yol derken tabi karşı tarafı da dikkate almak lazım)

bence viraja elinden geldiğince yavaş gir
sonuçta scooter çok çabuk kayar o yüzden riske gerek yok

sana katılıyorum zaten amacım virajları nasıl hızlı alınır deyil
sınırlarımızı önceden kestirebilmek daha kontrollü ve güvenli gide bilmek
ben motosikleti hem seviyorum birazda korkuyorum doğru olanda bu
bence herkezin biraz olsun motosikletten korkması gerek

Sen yine de motorun çok kaliteli olsa bile

kesinlikle yollarımıza güvenme olur mu dostum ?

Çoğu kazamız yoldan kaynaklanıyor...

(yol derken tabi karşı tarafı da dikkate almak lazım)

sonuna kadar katılıyorum

birde kontra tekniğini ve diğer makaleleri de okumanı şiddetle tavsiye ederim.

okuyup uyguladıktan sonra motorunu bi kat daha fazla seveceğinden eminim.

ben okudum uyguladım her fırsatta kullanıyorum.

çok faydalı oldu.

motorunun ve senin sürüş alışkanlıklarına göre farklılık gösterebilir.....

son nokta su anada kadar gördüğüm "boy"

onun yapış paçasına derim ben olsam :)

son nokta su anada kadar gördüğüm "boy"

onun yapış paçasına derim ben olsam :)
kusura bakma bişey anlamadım

emresezgi akıl akıldan üstündür bilgilenmek için okumamızlazım en iyisi benin dememek lazım

Son düzenleme:
heeee su mesele :mrgreen:
aman kalsın daha gencim
boy nikli arkadaş anlatsaya ohızlarda nasıl limitlerde kalınıyo

Son düzenleme:
heeee su mesele :mrgreen:
aman kalsın daha gencim
boy nikli arkadaş anlatsaya ohızlarda nasıl limitlerde kalınıyo

Anlatılmazki anlatılamazda istese. Bu denge meselesi. Mesela sen bisiklette tek teker giderken baskasına nasıl gidebilecegini anlatabiliyormusun ?
Buda bir nevi ona benzer birşey. ha önbilgiler belki verilir ama pratik egitimi olmadan asla senin dosdogru kullanmana (limitlerde) yeterli olmaz. olamaz.

omzunuz yere değdiğinde yatabileceğiniz en son yatış açısını anlarsınız.:p

Bu arada siz boy a bakmayın.o öyle bi yatırıyoki adamın uykusu geliyor.Bence motosikletin yatabileceği açı sabittir.Bu sizin viraja giriş açınıza,hızınıza ve performansınıza bağlı olarak değişir.Limitlerde kullanmak sadece yarışçılar içindir.Bence siz virajın içinde kaymadan çıkabileceğiniz açıyı bulana dek yatırın.Gerisi asılma teknikleri ki bunuda Mehmet açıklasın.

Anlatılmazki anlatılamazda istese. Bu denge meselesi. Mesela sen bisiklette tek teker giderken baskasına nasıl gidebilecegini anlatabiliyormusun ?
Buda bir nevi ona benzer birşey. ha önbilgiler belki verilir ama pratik egitimi olmadan asla senin dosdogru kullanmana (limitlerde) yeterli olmaz. olamaz.
ya simdi 1000lik alıpta sahhilde 300basmıycamya
maksat muhabbet millet bişi örensin bi bilginiz varsa sonuçta akıl akıldan üstündür diyoz
sonucta hızı hiç görmedik deyilya performanslı sürüş kursunada gittim izmit körfezdede yarıştımda 200bg üstü araçlarla

omzunuz yere değdiğinde yatabileceğiniz en son yatış açısını anlarsınız.:p

Bu arada siz boy a bakmayın.o öyle bi yatırıyoki adamın uykusu geliyor.Bence motosikletin yatabileceği açı sabittir.Bu sizin viraja giriş açınıza,hızınıza ve performansınıza bağlı olarak değişir.Limitlerde kullanmak sadece yarışçılar içindir.Bence siz virajın içinde kaymadan çıkabileceğiniz açıyı bulana dek yatırın.Gerisi asılma teknikleri ki bunuda Mehmet açıklasın.
teşekkürler:cat:.....................................................

Son düzenleme:
Kusuruma bakma ben seni fazla ciddiye almışım sanırım.
benseni başından beri hiçmi hiç ciddiye almadım.
sen bu konuda izmirde düşen arkadaşa faydalı olabileceğini sanıyomusunda benle dalga geçiyosun
lütfen lütfen lütfen bu soruma cevap ver
veremiceksin biliyorum
eğer sen bu soruya mantıklı seni haklı çıkarıcı bi cevap ver ben motora bidaha binmiycem

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar