çin mallarının uzun vadede geleceği var mı?(bence yok)

cin mallarinin kalitesiz oldugunu ben dahill herkes bagira bagira soyluyor..ama bazi zihniyetler hala devamm..elbet bi gun anliyacaklar..o zaman gulecegim.. onlara..:)

cin mallarinin kalitesiz oldugunu ben dahill herkes bagira bagira soyluyor..ama bazi zihniyetler hala devamm..elbet bi gun anliyacaklar..o zaman gulecegim.. onlara..:)
her gün marka ve model soranlar var.fiyat/performans -mal ömrü-kullanıcı memnuyeti bakımından kalitesiz çinlilerin başa bela olduğunu hatırlatmak istedim.üstelik de ucuz gibi gözüken bir şeyin kullanım ömrü hesaba katıldığında daha pahalıya geldiği de çok bariz.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bi alman bi japon .kendim de sebepleniyim:) veya koreli bi ürün yaparken tüketicinin uzun vedede memnun kalabilmesi için hammadde işçilik teknoloji sağlamlık gibi seyleri ön pilana koyup orantısal olarak yüksek maliyet kaliteli az ürün diyor
çinliler ise gerek nüfusları gerekse bu nüfusu boş bırak mayacak iş gereksinimi nedeniyle bu tip şeyleri hiç düşünmüyor bile ve sadece satmaya odaklı yani albeniye odaklı üretim yapıyor onun isteği bu zaten kandırcak tüketici buluyoz diye tüketici umurunda bile deyil
valla ben hep markalı kullandım bws100 piaccio150 derken sekline tav oldum sonuçta biniciyim dedim
çelik tiger tipinde yiying aldım gözüm gibi baktım bir çiziksiz son gaza bile basmadım .firma kapattı gitti üçkere motor yaptırdım yollarda kaldım egzos aldım bilya cant derken 1300ytl masraf yaptım 1250ye sattım kurtuldum
satarken herşeyi tamdı ama gene gönlüm razı deyildi
2000i çine vereceğine 2400e tayvan al veya 3000e japon al ama başına bela alma

Bi arkadaşımla sohbet ederken söylemişti , çinde aynı tip motordan 4 5 kalite var bizede en kötü kaliteleri getirilip satılıyor diye.Yani çin malı kötüdür diyemeyiz ama arz talep meselesi milletimiz mecbur alıyor , hemde baya bi fahiş fiyatlara değerlerinin.

çin malının uzun vadede geleceği var çünki bir çok değişik marka motorun parçasını uydurabiliryorsun,ben kendiminkine uydurabiliyorum hatta artık servisede gitmiyorum kendim söküp takıyorum çin malında kalite konusunda şikayetçiyim ama sayesinde motor uzmanı olmak üzereyim gülsemmi ağlasammı karar veremedim :S

aynen abicim 2525252525252:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Bi arkadaşımla sohbet ederken söylemişti , çinde aynı tip motordan 4 5 kalite var bizede en kötü kaliteleri getirilip satılıyor diye.Yani çin malı kötüdür diyemeyiz ama arz talep meselesi milletimiz mecbur alıyor , hemde baya bi fahiş fiyatlara değerlerinin.
arkadaş bunu sana söyleyen şansına iyiside var mantığıyla söylemiş
eniştem biara çinden elektronik getirip türkiyede markalı ditribitörlük yapıyordu bu konuda çok bilgili ondan bildiğimle
hammandede kesinlikle fark yok yok benim pistonum yok cantım krankım egsozum daha iyi yalan hepsi aynı kalitede bu satıcı taktiği
sendersenki benim param var türkiyeye motor getircem ama benimki özel olsun bozulmasın dersen adam seni ciddiye bile almaz çnkü orada standart mal sen alsanda almasanda roket gibi üretiliyo zaten
standardı aşmak isti yorsan ozaten ya farklı bi katagori .ya markalı .yada bu güne kadar türkiyeye hiç gelmedi

var abicim var niye olmasın adam gibi bak motoruna limitlerinde kullanma yorma hor kullanma neden olmasın ? benim tanıdık 150 hs sahibi 16.000 km ayak bastı daha sorun yok.. neden ? çünkü hor kullanmadı bakımları yaptı limitlerini hiç zorlamadı adam gibi de sürüyor halaa... bu arada şu ana kadar yaptığı masraf (16.000km de 300ytl cik...)

Çin işinde son söz :

Alırken sorun değil de 2. elde malesef öldü parasına düşüyor...

Servisleri de uydurmadır bilginize...

var abicim var niye olmasın adam gibi bak motoruna limitlerinde kullanma yorma hor kullanma neden olmasın ? benim tanıdık 150 hs sahibi 16.000 km ayak bastı daha sorun yok.. neden ? çünkü hor kullanmadı bakımları yaptı limitlerini hiç zorlamadı adam gibi de sürüyor halaa... bu arada şu ana kadar yaptığı masraf (16.000km de 300ytl cik...)
valla arkadaşım ben memnun deyilim sen memnunsun yasım 28 .9 10 senedir motorum var eskiden tanıdığım tamirciler çin malları çıkınca hepsi köşe oldu
istisnalar kaideyi bozmaz . yanımdan çin malı geçiyor zangır zangır heryeri bas bas bağırıyo .iyiye iyi kötüye kötü diyelim .
sonuçta ucuzmu sanki 2000ytl çin 2400ytl tayvan 3000ytl japon
örneğin bütün çin malı 150lik lerin motorun içini açın bikalite farkı göre biliyosanız ben haksızım

Son düzenleme:
kimsenin malını kötülemeden bir örnek vereceğim kimse üstüne alınmasın sonuçta bu gün çin malı kullanıyorsanız yarın satarsınız veya deyiştirir başka alırsınız
başlıkta şu 'çinlilerin insana ve paraya verdiği deyer'

otomotiv yedek parçacıları sanayicileri derneği başkanı televizyonda açıklama yapıyor bende dinliyorum diyoki
tse standardındaki ,arabada en sağlam olması gereken rot rotil akis bilyaları vs vs lastiği yolda tutan metal parçaların ne kadar ucuz yaparsak yapalım hatta çinlilerin avantajı olan işçimaliyetini de üstüne eklemeyelim genede çinlilerin fiyatlarına fiyatlatlarımızı çekemiyoruz diyor ve bunun üzerine çin malı bu metal parçaları incelemeye sokuyorlar ve insan hayatının sözkonusu olduğu bu parçalar belki inanmayacaksınız ama paslanmaya ve kırılmaya meyilli geri dönüşümlü inşaat demiri çıkıyor:farao:
ben burda kimsenin malını kötülemiyorum sadece çinlilerin insana ve emeğine verdiği deyerden bahsediyorum

bende düne kadar böyle düşünüyodum ama fiyatlar böyle kazık olursa honda monda kazık onda fln dinlemicem alcam bi tane çinli minli binecem işte...yetti artık çin malları tartışması yauw mod olsam bunları komple kilitleyecem valla...

hort:
sezon yavaş yavaş açılıyor.konu hala güncel.arkadaşın teki hikayesini yazmış.hala parası olan alsın diyenlere burdan devam:
arkadaslar motor 4500e kadar cok iyi gitti 10-20ytl den fazla bir masraf yapmadım.. fakat 4500den sonra hayatımı kararttı benım motor mondial 151RS bu hafta basıma gelenler o kadar sinir bozucuki anlatayım..
ilk olarak motorda bir arıza vardı tam olarak bilmiyorum ne oldugunu ve farlar ve önde kırıklar vardı 280YTL'ye anlaştık ve motor yapılmaya basladı neyse 7gün sonra motoru almaya gittim adam yarın gel öbür gün gel falan 15güne yakın erteledi beni (mondial servisi) neyse sonra motor tamam dedi almaya gittim bastı çalışmadı akü bitik dedi onu şarj etti bekledim neyse sonra benzin bitik dedi.. sonra benzin aldım geldim yine bişeyler oldu vs. bir kaç gün daha erteledi aldım motoru verdim parayı acelem vardı birazda neyse yolda gelirken ön frenlerin tutmadıgını farkettim frenler bağlı değil tamamen servisin suçu. yine neyse aldım motoru eve geldim sabah evden cıktım motora bindim marşa basıyorum tık yok aküyü söktüm götürdüm 2 günde öyle geçti şarj etti eve geldim taktım yine çalışmadı. başka bir mondial servisine götürdüm 45ytl ver bas marşa git dedi bir kazıkda ordan yedik bastık marşa sabah yine marş yok. neyse arkadsın motordan kablo cektim aküye çalıstırdım. 30km yol aldım ve paspasdan arkadaki plakaya kadar her yerde yağ gördüm nasıl olduysa hemen yağ akıtmış dönüş yolunda motorun yanma ihtimalini göze aldım ve geliyordum keşke yansaydı. neyse geldim halla yağ akıtmaktaydı motor. şehir içinde eve gitmeden önce bir iki tur atayım dedim nede olsa büyük ihtimal yine çalışmayacaktı motor. ve eve gelirken bir yokuşa girdim ve motorun ayak koyulan yerden 2ye ayrıldıgını farkettim ve motorum 2ye bölündü bu nasıl olur bunun bir açıklaması varmıdır :S neredeyse dolmus paralarıyla beraber 350ytl masraf ettim ve şu an motor 2ye bölünmüş duurumda sadece plastikleri tutuyor yani motoru.. ve şu an amartisörler patlamış kısa farlar bağlı değil koltuk kırılmış ve koltuk altındaki parça servisde kaybolmuş... arkadaslar konuyu iyice okuyun ve aklınız varsa sakın ama sakın mondial almayın. ve şunuda belirteyim motor bana hediyeydi yani beleş aldıgım mala pişman oldum o derece yani. bedava bulsanız almayın bu motoru yada 3000e gelince hemen elden çıkartın ;)

edit:
benzin göstergeside çalısmıyor bunu eklemeyi unutmuşum. ayrıca paspasın altında yaklaşık 10 vida yerine vidalanmamış. Sağından solundan arkasından önunden gelen acayip seslerde cabası.. Ve son olarak birde tamamen yağ olan pantolonum var. hareket halindeyken sıçrayan yağları farketmemişim.

konuyu acan arkadsım parası musaıt olan var omayan varr sen alma ben alırımm ayamı yerden kesıyomuu tmm ha bazıları eşşek nıyetıne kullanıyoo ona bişi demem sen al bı honda bak keyfine napacann cın felan sen jopona binn

Arkadaşlar biliyorsunuz sanırım : YBR 125 Çin'de Yamaha'nın ürettiği bir motordur...

çini bu gidişli herhangi bir sektörde durdurmak çok zor..
taşıt sektörü de buna dahil..
eskiden alman makinesi, japon elektroniği derdik.. şimdi zaten herşeyin en az bir parçası çinden..
günümüz koşulları çinin bu bayrağı devretmeyeceğini gösteriyor..

ben oldum olası çin malına karşıyım. çoğumuz gibi cebimde de doğru düzgün param yoktu.. maaşımdan artırıp (satanın iyiniyeti ile o da ) da iki taksitte aldım mz i bile.. iyisine ayırabilecek param yok. bende isterdim fazer yada hornet kullanmayı ama herşey o kadar kolay değil.. bir sürü önceliğim var bu keyfimden önce.. öncesinde yükseklisans vardı, sonrasında eğitim almalıyım, kendimce harcamalıyım diye zaten zar zor yetirebiliyorduk.

bu şartlarda ucuz motor bulmak zorundasın.. bu yüzden eski ama sağlam olduğuna inandığım mz i seçtim çin malı yerine.. ama bence onlarında olması lazım.. yoksa cidden bu ekonomik şartlarda türk gencinin tek eğlence kaynağı futbol olacak.. tam ot gibi gelip ot gibi gideceğiz..

paramız yok demeye ve adi mallar almaya devam.nasılsa adi mal alabilecek kadar zengin bir ülkeyiz:
ybr 125 in ikinci eli
1500-2000 ytl.
mondial 125 agk.nin bAşına gelenler:
Motosikletimden oldukça menumdum ta düne geçen pazar gününe kadar. Ne olduysa bu pazar günü babamla tekirdağ'dan malkaraya giderken oldu (60 km). Motorsikletten acayip bir titreşim ve ses geldiğini fark ettim. Ama genel performanssında düşüş yoktu. Neyse Malkara'dan arkadaşı alıp. Gelibolu'ya geçtik. Yolda da aynı titreşim ve ses. Konforun içine ediyordu. Acayip sarsıntı,titreşim, ses. Belimi ağrıttı. Neyse dayanamadım Geliboluda bir motosiklet tamircisine getirdim. Adam baktı. tamam dedi. Motor bağlantı civatalarını sıktı. Ama yine aynı. Hiç fark yok. Ertesi gün döberken Şarköy'de bir tamirciye girdim. Oda bu sarsıntı normal dedi. Sabit akoz varmız bunlarda dedi. Başından saldı. Şarköyden Tekirdağa dönerken titreşim baiz bir şekilde devam ediyordu. En son Tekirdağın girişinde motosiklet kornası yola düştü. (Titreşimden kırıldı galiba). Bu haldeyim. Ne yapayım bilemiyorum.
Kitapçıkta eğer titreşim varsa diyor
1- Motor destek burçları aşınmış
2- Motor denge çubuğu arızalı
3-Zincir gevşek,yağsız...
4-Lasitk aşınmış olabilir diyor.

Motordan iyice soğdum. O kadar severken. Şuan 16.000 km. Motor mondial 125 agk..

adam gibi kullandıgında çinde yeter.. ben 20bin yaptım kız gibiydi arkadasıma verdim hala iyi durumda ama bendeki gibi digil biraz yıpratmış motoru kullanıcısına baglı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar