bmw taşıyan kask

forumda başlığı tıklayıp okudum, alttaki linki tıklayıp bir de gazete haberine bakayım dedim. onu da okuduktan sonra alttaki son 3 yoruma göz attım.

hamdi yalçın kod adlı kişinin yorumu (40. yorum):
"Birilerinin artık bu motorsıklet anarşisine dur demesinin zamanı geldi de geçiyor bile. Bu motorsıkletler o kadar çoğaldı ki, adeta araba aralarında grand prix yapıyorlar. Motorsıklet cambazları da ayrı bir tehlike. Sucular ile fastfoot motorizeleri ise tam bir felaket, bunlara dur denmezse, bu motor kullanan gencecik insanlara yazık olacak.İlla ki bir felaket mi bekleniyor, anlaşılmıyor."

ben yorum yapmak istemiyorum, yaparsam hakaret etmek zorunda kalabilirim. bari okuduğunu anlayabilseymiş...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çelik kask ne demek sen biliyormusun? bundan maksat ancak titanyum çeliği olur çünkü hafif olması gerekiyor ve bunu ancak shoei ve arai gibi firmalar yapıyor, nolan bile plastik hep, 1300 liraya kadar kask var, bugunku hürriyet gazetesinde fiyatlar var. bir çelik tencerenin kafanda olduğunu bir düşün, müthiş bir ağırlık
http://www.feyizoglu.com/alisveris/category.php?cID=179

Ben de çelik kask olmadığını biliyorum, ama sen ille de "ÇELİK" var diye iddia edince merak ettim. Öyleyse sorun yok.

....hamdi yalçın kod adlı kişinin yorumu (40. yorum):
"Birilerinin artık bu motorsıklet anarşisine dur demesinin zamanı geldi de geçiyor bile. Bu motorsıkletler o kadar çoğaldı ki, adeta araba aralarında grand prix yapıyorlar. Motorsıklet cambazları da ayrı bir tehlike. Sucular ile fastfoot motorizeleri ise tam bir felaket, bunlara dur denmezse, bu motor kullanan gencecik insanlara yazık olacak.İlla ki bir felaket mi bekleniyor, anlaşılmıyor."

...

Aynı yoruma ben de takılmıştım. Kaza geçiren arkadaşımız kazazede olmakla anarşist oluyor bu durumda, hepimizin motosiklet kullanırken anarşist olduğumuz gibi :farao:

geçmiş olsun

öncelikle allah kurtarmış
ben o sap sağlam kaskı olan motorcunun herhalde sıradan motoru olmaz sanmıştım en azından racing bi motor vardır o kaskı olduğuna göre demiştim
ama ilki o kaskı takmış allah korumuş

haber ayrıntılarını okursanız once kask uzerinde kalmıs araba daha sonra cevreden gelenlerce kaskın kırılma olasılıgıa karsı kriko ve kalaslar konulmuş..
Arac direk adamın kafasının üzerine çıkmamış mantıklı olarak düşünürsek arkadan almış altına böylece en son kafa bölümü aracın altında kalmıs adamın belki kask ezilmiştir ama zaten kask olsada olmasada arac adamın üstünde kaskın yaptığı çok büyük bir iş yok gibi görünüyo adam komple aracı taşımış kask olmasaymış adamın yüzü ne hale gelirdi sürüklenirken o ayrı konu?

nazi kaskına benziyor bu. ben ilk resimden öyle anladım. adamın suratı ap açık ortada. çeneden açılanada benzemiyor. yalnız aşağıdaki resim biraz kafamı durcaladı.

bence hiç bir işe yaramıyor cezasavar denilen nazi kaskı kurtarmış adamın hayatını:queen:

edit: bi daha baktımda değilmiş yav

safebet olsaydı o kask zaten köpük misali patlardı dimi,ama adamın kaskı da öyle çok iyi bi kaska benzemiyor.Belki de kalitelidir bilmiyorum.Neyse ki allah korumuş.

Motosiklet anarşizmine gelince ben de şunu yazayım.o BMW deki adam da bayılmasaydı (Kurduğum cümle ne kadar saçma ise motosiklet anarşizmini söyleyen de çok aptalca bi laf etmiş ama ben farkındayım saçmaladığımın)
Teşekkürler paylaşm için

Allah korumuş arkadaşı...Kaza geliyorum demez.. 50 mt ilerideki bakkala giderken dahi tedbiri elden bırakmamak, emniyetimiz sağlamamız lazım....

verilmiş sadakası varmış. vicudunun diğer bölgeleri de zarar görebilirdi...

sabah gazetesinde resmi vardı o kaskın markası BEST ve tas gibi olan kasklardan yani çelik olması kuvvetle muhtlemel.

evet arkadaşlar kaza geliyorum demiyor. hatta daha dün 500 metrelik yolu kasksız gitmek zorunda kaldım çünkü kaskım o 500 metrenin sonundaydı.
arının biri (40la falan gidiyordum) sağ gözüme çarptı ve soktu. kask olsa bişey olmayacaktı. allahtan etrafta başka araç yoktu, gözlerimi kapattıp can havliyle ovuştura ovuştura gittim gene o yolu. kask şart, arkadaşın kaskı çin malı da olsa sağlam kask şart. eğer o arkadaşın kaskı reflektörlü olsaydı belki de o bmw.li motosikletliyi farkedip o tarafa kırmamaya çalışcaktı. vs.vs. bununla geçmiş olsun...

Ben o haberi ilk okudugumda "sürücü hatası" dedim, hala daha diyorum.
Adam hastalanmış, yok illa ben kullanıcam diye direksiyona geçmiş.
Kardeşim, yok mu taksi, yok mu ambulans?
Bereket ölümle sonuçlanmamış, yayaların arasına da dalabilirdi aynı zat.. -t

öldürmeyen Allah öldürmüyor arkadaş.......geçmiş olsun ne diyelim.adam kaskını takıp tevekkül etmiş...helal olsun valla...

öldürmeyen allah öldürmüyo işte başka söze gerek yok ecelin gelmişse kaskda taksan hummer de kullansan fark etmez ama önlemini almadan yola çıkmıçaksın!!çok geçmiş olsun arkadaşa

Yavv biri Allah rızası için şu kaskın cinsini öğrensede rahatlasak:)

Öncelikle arkadaşa çok geçmiş olsun..:rendeer:

Bence çoook üst sınıf bir kask değil orta sınınf kasklar eğer darbe almassa o arabayı taşır, kasklar genelde ilk darbe ile dağılır eğer sert bi darbe gelmemişse bu normaldir, kaskın taşıdığı yük o pozisyonda en fazla 300 kg diğer tekerlekler yerde olduğundan öyle tonlar falan kaskın üzerine binmiyor..
Kask için önemli olan aldığı darbeleri sürücüye ulaştırmaması ,arabanın altında kalıcağını hesap ederek kimse kask yapmıyor zaten..
Bence o kask orta kalite bir kask ve çelik kask yoktur miğfer vardır ...

Kasksız motora binmeyelim, biraz ustalaşınca artizlik yapmayalım:bounce:

Kask istediği kadar sağlam olmasa da adamın boynunun kırılmaması da ilginç. Sonuçta raba altına aldıysa kaskı çevirmeye çalışması lazım.
Ben hala olayın bizim düşündüğümüz şeklinde geliştiğine inanamıyorum. Sonuçta gazeteden duyuyoruz ve adamların işi haber yapmak. Kaska bile çelik dedikten sonra, siz düşünün artık gerisini...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar