- Konu Yazar
1 senelik bile olmayan motorumun egzosu hafif hafif paslanmaya başlamıştı
Susturucuda birşey yoktu ama manifolt ile susturucu arasını giderek sarıyordu pas
Servise danıştım ve kendilerinin yapacak birşeyleri olmadığını söylediler.(o kadar racing içinde scooter ile ilgilenemezlerdi tabi!)
Göz göre göre egzosu çürütmeyeyim dedim ve ısıya dayanıklı bir boya ve birazda zaman ile bu işi hallettim.
Kullandığım malzemeler :
-Isıya dayanıklı boya
-Dilerseniz ince bir zımpara
-Vidaları sökmek için alet edevat
Aldığım boya (690 derece ısıya kadar dayanıklı mat siyah renkte boya,markası Raykon(Dupli Color))

Ben zımparaya gerek duymadım çokta zorlu bir pas yoktu çünkü.Bez ile sürtüm yüzeysel olan bu pas tortusunu
Zaten parmağımla bile sürttüğümde egzosun boyası çıktı
Önce susturucunun korumalarını söküyoruz
Bu motordan motora değişir. Yüksek hacimli -scooter dışı- motorlarda egzoz tüpünden öncesi ile uğraşılacak. Silindir sayısına göre ara borularda kullanılan boya miktarı değişecektir.

Motorun altına eğiliyoruz ve bağlı olan vidaları gevşetiyoruz.

Çamurluğa bağlı vidaları da söktükten sonra egzosu çıkartıyoruz

Paslanan bölgeler

İç tarafta daha fazla paslanma oluşmuş ve boya etkisini yitirmiş
Boyama işlemine geçiyoruz
Tek kat atıyoruz boyayı.Çünkü daha fazla kat demek ısıya karşı daha dayanıksız bir alan oluşturmak demek(bu uyarı boyanın üstünde de yer alıyor)
Boyanmadan önce ki hali

Boyanmış hali

Egzostu yerine taktıktan sonra

İlk günkü halinden bile daha iyi oldu diyebilirim.
Bu işlemi motoru kullanma şartlarına göre belirli aralıklarla yapmamız gerekebilir. Yağmurda kullanılan motor ile sadece kuru havalarda kullanılan motorda aynı değişimler olmaz haliyle.
Aslında burada temel mesele bu egzozun(veya ara boruların) ne gibi bir boya ile boyanacağı.
Bunu bildikten sonra, motorunu az biraz kurcalamayı seven ve bu işlere yatkın birinin bu işi kolayca yapacağını düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Susturucuda birşey yoktu ama manifolt ile susturucu arasını giderek sarıyordu pas
Servise danıştım ve kendilerinin yapacak birşeyleri olmadığını söylediler.(o kadar racing içinde scooter ile ilgilenemezlerdi tabi!)
Göz göre göre egzosu çürütmeyeyim dedim ve ısıya dayanıklı bir boya ve birazda zaman ile bu işi hallettim.
Kullandığım malzemeler :
-Isıya dayanıklı boya
-Dilerseniz ince bir zımpara
-Vidaları sökmek için alet edevat
Aldığım boya (690 derece ısıya kadar dayanıklı mat siyah renkte boya,markası Raykon(Dupli Color))

Ben zımparaya gerek duymadım çokta zorlu bir pas yoktu çünkü.Bez ile sürtüm yüzeysel olan bu pas tortusunu
Zaten parmağımla bile sürttüğümde egzosun boyası çıktı
Önce susturucunun korumalarını söküyoruz
Bu motordan motora değişir. Yüksek hacimli -scooter dışı- motorlarda egzoz tüpünden öncesi ile uğraşılacak. Silindir sayısına göre ara borularda kullanılan boya miktarı değişecektir.

Motorun altına eğiliyoruz ve bağlı olan vidaları gevşetiyoruz.

Çamurluğa bağlı vidaları da söktükten sonra egzosu çıkartıyoruz

Paslanan bölgeler

İç tarafta daha fazla paslanma oluşmuş ve boya etkisini yitirmiş
Boyama işlemine geçiyoruz
Tek kat atıyoruz boyayı.Çünkü daha fazla kat demek ısıya karşı daha dayanıksız bir alan oluşturmak demek(bu uyarı boyanın üstünde de yer alıyor)
Boyanmadan önce ki hali

Boyanmış hali

Egzostu yerine taktıktan sonra

İlk günkü halinden bile daha iyi oldu diyebilirim.
Bu işlemi motoru kullanma şartlarına göre belirli aralıklarla yapmamız gerekebilir. Yağmurda kullanılan motor ile sadece kuru havalarda kullanılan motorda aynı değişimler olmaz haliyle.
Aslında burada temel mesele bu egzozun(veya ara boruların) ne gibi bir boya ile boyanacağı.
Bunu bildikten sonra, motorunu az biraz kurcalamayı seven ve bu işlere yatkın birinin bu işi kolayca yapacağını düşünüyorum.
Kolay gelsin.
Son düzenleme: