Japon mu yoksa italyan mı?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evet arkadaşlar sunu sorayım sizce japon makinalarımı mı daha iyi yoksa italyan makinaları mı? bunları karşılaştırıken hız/performans olarak karsılastıralım örnek olarak ducati 1098 ile hayabusa sizce hangisi?

Saçma ve çok basit bir topic bence :farao:

Neden basit olsun arkadasım iki motor devi arasındaki teknoloji farkını araştırmak topikteki amaç yerel bir dergi cıkarıcaz onun için araştırıyorum yorum yapmak istemiyosan saçma deme bak yazma...

Ya demek dergi çıkaracan?Bırak allahını seversen ikisininde artıları eksileri var kıyaslamak saçma marka olarak.Model olarakta yazdıkların birbirine denk motolar değil biri 1098 cc biri 1300cc.Bişeyler öğrenmek isteyişin normal ama modelleri seçmede bi basitliğe düşmüşsün...:farao:

Son düzenleme:
Benim bildiğim hayabusa 1300 cc vede karıslastırmak için ikisininde en iyi modellerini aldım ayrıca cc ile ölçülmez motorun gücü arkadaşım neyse seninle tartışma yapmak istemiyorum.. yorum yapmak isteyenler yapabilir ama bosuna msj yazmayın lütfen

Tmm kardeş pardon sen araştır derginide çıkar şimdiden hayırlı olsn.Ben sadece fikrimi söyledim basit buldum diye tmm kolay gelsin...:rendeer:

Moderatör
Sinif olarak farkli motorlar aslinda.. Biri pist digeri yol motoru.. R1 ile kar$ila$tirsak cok daha guzel ornekler ve yorumlar gelebilir bence.. Ama illa karsilastirmak istiyorsan, italyanlar her$eyin en hizlisini yaparlar :)

Ben örnek olarak vermek istemiştim onları aslında italyan ve japonlar olarak değerlendirme istiyorum

italyan işi diye bir filim vardı.İzleyenler bilir. İtalyanlar hızlı üretirler.

Moderatör
Acikca belirttim hocam.. italyan'lar her zaman her$eyin en hizlisini yaparlar.. A$klari da hizlidir, araba ve motorlarida.. Ferrari ve Lombardini italyanlarin eseridir tipki Ducati onlarin eseri oldugu gibi.. Japonlar icat etmeyi severler, italyan'lar hizli makina yapmyi :)

edy

Acikca belirttim hocam.. italyan'lar her zaman her$eyin en hizlisini yaparlar.. A$klari da hizlidir, araba ve motorlarida.. Ferrari ve Lombardini italyanlarin eseridir tipki Ducati onlarin eseri oldugu gibi.. Japonlar icat etmeyi severler, italyan'lar hizli makina yapmyi :)

türkler'de italyanlara tüp takar:)

piyasa japon olarak cevabı vermiş zaten. italyan markaları da aynı fiyatlarda olsaydı aynı kaliteyi yakalayabileceklermiydi, meçhul...

bu arada italyan ve Japon markaları diyince aklıma gelenler:

Aprilia, Cagiva, Ducati, Gilera, Moto Guzzi
ile
Honda, Kawasaki, Suzuki, Yamaha

Son düzenleme:
honda kawasaki suzuki yamaha
bü dörtlünün dışında makına bilemicem

İtalyan makineleri çok kaliteli olabilir. Fakat Türkiye şartlarında binilecek motorlar değil. Ducatiye o parayı param olsa bile vermezdim. Aynı şekilde vespa gibi bir scooter da almazdım. İstediği kadar kalite olsun belli bir limiti aşmamalı fiyat olarak.

O yüzden japon motorları tercihimdir.

Moderatör
türkler'de italyanlara tüp takar:)

Yok takamadilar.. Ferrari geri cagirdi arabayi :) (Bir Türk vatanda$i Ferrari'ye tüp takma giri$imi icin firma ile irtibata gecmi$ ve daha sonrasinda Ferrari arabayi geri almi$ti.. Bilmeyenler icin belirteyim dedim)

Yani su mu demek oluyo arkadaşlar. İtalyanlar kaliteli ve pahalı yapıyo japonlara gore.. ama japonlar italyanlara gore daha ucuz ama italyanlardan daha kalitesiz...

"Iyi" den kastın nedir? Eğer kalite ise iki ülke de son derece kaliteli motosikletler üretmektedir... Kimse bu ülkelerin ürettiği motorlara kalitesiz veya kötü diyemez... Her markanın her motosikletinin kendine has özellikleri var , bu yüzden ülkeler arası karşılaştırma yapmak biraz saçma olacaktır...
Bu arada Alman motosikletlerini de kesinlikle unutmamak gerek...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar