Apple'dan Explorer'a rakip tarayıcı: Safari

Apple, Microsoft'un Explorer'ı ve Mozilla'nın Firefox'u ile rekabet edecek kendi web tarayıcısı Safari'yi çıkardı. Apple şirketinin başkanı Steve Jobs, hedeflerinin büyük olduğunu ve Safari'nin pazarın yüzde 4,9'unu ele geçirmesini amaçladıklarını belirtti.

Safari'nin Windows'un en hızlı tarayıcısı olduğunu kaydeden Jobs, yeni tarayıcının İnternet Explorer'dan iki kat hızlı arama yaptığını söyledi. iTunes'un başarısını Safari için tekrarlamak isteyen Apple'ın Windows XP, Vista ve OSX işletim sistemi ile çalışan Apple Mac'ler için çıkardığı yeni web tarayıcısını Apple'ın web sitesinden indirmek mümkün. 300 kadar yeni özelliği barındıran web tarayıcısı Safari, ayrıca kullanıcıların film, fotoğraf, belgeler gibi dosyaları bağlantılı uygulamayı açmadan ön izleme yapabilmelerini sağlayan Quick Look adlı bir özellik sunuyor.

Ankara, aa
zaman gazetesinden alıntıdır

arkadaşlar ben bugün kurdum hızı gayet iyi fakat bendeki ingilizce

biraz zorlanıyorum.programlardan fazla anlamam ama işi bilen arkadaşlar

daha detaylı yorum yapabilirlerse sitemiz yavaş diyenlere belki faydalı olur

Mozilla Firefox kullanıyorum, belki denemek için kurabilirim, ama beni Firefox'dan vazgeçirecek kadar iyi olacağını pek sanmıyorum.

Moderatör (forrap)
Khutuck'ün söylediklerine ek bir şey söyleyemeyeceğim,firefox zaten oldukça iyi.Bende kurarsam meraktan ve yargısız infaz yapmamak için kurar denerim.Ama firefoxtan vazgeçirecek kadar iyi olması için ciddi anlamda mükemmel ötesi olması gerekiyor.

daha detaylı yorum yapabilirlerse sitemiz yavaş diyenlere belki faydalı olur
İyide aylardır,yıllardır firefox diyip duruyoruz,onu bile çoğu arkadaş kullanmıyor ki...
Yani sitenin yavaşlığı tamamen explorerdayken oluyor,eğer firefox kullanılırsa inanın gayet hızlı bir erişim sağlayabiliyorsunuz,bu yeni bir şey değil ama bırakın yeni çıkmış ve bilinmeyen safari'yi,bir türlü firefox a bile alışamadı arkadaşlar...İmzamda bile yazıyor sitenin hızıyla ilgili firefox önerim:)

Firefox kullanıcısı olarak merak ettim ve indirdim, hatta şuan safari yi kullanıyorum bu mesajı yazarken. Hız mı ? evet gerçekten hızlı, bilgileri belleğe çabuk alıyor. Cache belleği boşaltmazsanız firefoxtan daha çabuk bilgilere ulaşıyor. Arayüz biraz farklı firefox ve internet explorer a göre , Solaris Unix işletim sistemi deneyimim olduğu için alışkınım ama ilk bakışta biraz farklı gelebilir size. Tabi 1-2 dk için. Bence firefox veya safari kullanılabilir. Internet explorer a hiç gerek yok . . .

Safari güzel, fakat daha yeni yetme ve çok sorunlu. En basitinden milliyet.com.tr'ye girin (hatta girmeyin, kendisiyle birlikte işletim sistemini götürüyor, kapatana kadar can çıkarıyor). ctrl+f, yani bulma opsiyonu çok şekil olmuş, umarım FFe de aynı şeyi eklerler.
Firefox'u daha da hızlandırmak isteyenlere tekrar yazayım.
Adres yazdığınız boşluğa "about:config" (tırnaklar olmadan) yazın. Filter boşluğuna "network.http.pipelining" yazın, çıkan değer false olacak. Çift tıklayın true yapın. İnternet bağlantınız ve bilgisayarınızın gücüne göre "network.http.pipelining.maxrequests" kısmını 4-8-16 gibi arttırabilirsiniz. Ben 8 yaptım. MT'ye kök söktürüyor bu haliyle. :mrgreen:

Safari güzel, fakat daha yeni yetme ve çok sorunlu. En basitinden milliyet.com.tr'ye girin (hatta girmeyin, kendisiyle birlikte işletim sistemini götürüyor, kapatana kadar can çıkarıyor). ctrl+f, yani bulma opsiyonu çok şekil olmuş, umarım FFe de aynı şeyi eklerler.
Firefox'u daha da hızlandırmak isteyenlere tekrar yazayım.
Adres yazdığınız boşluğa "about:config" (tırnaklar olmadan) yazın. Filter boşluğuna "network.http.pipelining" yazın, çıkan değer false olacak. Çift tıklayın true yapın. İnternet bağlantınız ve bilgisayarınızın gücüne göre "network.http.pipelining.maxrequests" kısmını 4-8-16 gibi arttırabilirsiniz. Ben 8 yaptım. MT'ye kök söktürüyor bu haliyle. :mrgreen:

abi ben vurun dedim ama siz öldürdünüz:queen:

Super Moderator
Windows'ta 'Safari' kullanmayın!

Microsoft, Windows işletim sistemi üzerinde web geliştiricilerin sevgilisi web tarayıcısı Apple Safari'yi "kullanmayın" diyor. Peki neden?

Web sayfalarını mevcut tüm web tarayıcılarından çok daha yüksek başarımla görüntüleyebilen, ancak Apple'ın 2008 yılına kadar nedense sadece Mac OS işletim sistemine yönelik geliştirdiği web tarayıcısı Apple Safari, piyasaya duyurulduğundan beri bir çok tartışmanın içinde buldu kendini.

Son tartışma ise Microsoft'un geçtiğimiz hafta sonu teknoloji forumları TechNet'te duyurduğu bir güvenlik tavsiyesi ile ilgili.

Apple'ın başarılı web tarayıcısı Safari'de bulunan "tanımadığın, içinde görüntüleyemeyeceğin dosyayı (.zip, .rar, .exe vb.) sorgusuz sualsiz masaüstüne kaydet, kullanıcıdan onay alma, uğraştırma onu" özelliği kötü niyetli kullanıcılara zaten kalkanı pek güçlü olmayan Windows işletim sistemini daha bir erişilebilir kılıyor.

Esasında Safari'nin bu özelliği tek başına pek bir şey ifade etmiyor çünkü masaüstünüze yüklenen "esrarengiz" programı çalıştırmadığınız sürece bir sorun yok, ancak merağınıza yenik düşüp de o dosyayı çalıştırırsanız kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Tartışma da zaten burada başlıyor. Windows işletim sistemi üzerinde yaklaşık bir yıldır bulunan ve hala giderilemeyen "zararlı yazılımı kullanıcıdan habersiz çalıştırmaya yarayan" bir açık ile kullanıldığında bu "özellik" büyük bir yıkım gerçekleştirebilir.

Açığı bulan Nitesh Danjani, Apple'ı bu konuda bilgilendirdiğini ancak firmanın "ya bu bir özellik, niye kapatalım ki, bir şeyi internetten yüklemek istediğinde illa sana sorsun mu, bunu mu istiyorsun" mealinde bir cevap verdiğini belirtiyor.

Microsoft ise yazılımın açığın giderildiği bir güncelleme yayınlanana kadar kullanılmamasını öneriyor.

Kaynak: Yahoyt.com

kulklanmayın safari mafari bakın zararlıymış :p firefox abi üsüne tanımam...

Windows'ta 'Safari' kullanmayın!

Microsoft, Windows işletim sistemi üzerinde web geliştiricilerin sevgilisi web tarayıcısı Apple Safari'yi "kullanmayın" diyor. Peki neden?

Web sayfalarını mevcut tüm web tarayıcılarından çok daha yüksek başarımla görüntüleyebilen, ancak Apple'ın 2008 yılına kadar nedense sadece Mac OS işletim sistemine yönelik geliştirdiği web tarayıcısı Apple Safari, piyasaya duyurulduğundan beri bir çok tartışmanın içinde buldu kendini.

Son tartışma ise Microsoft'un geçtiğimiz hafta sonu teknoloji forumları TechNet'te duyurduğu bir güvenlik tavsiyesi ile ilgili.

Apple'ın başarılı web tarayıcısı Safari'de bulunan "tanımadığın, içinde görüntüleyemeyeceğin dosyayı (.zip, .rar, .exe vb.) sorgusuz sualsiz masaüstüne kaydet, kullanıcıdan onay alma, uğraştırma onu" özelliği kötü niyetli kullanıcılara zaten kalkanı pek güçlü olmayan Windows işletim sistemini daha bir erişilebilir kılıyor.

Esasında Safari'nin bu özelliği tek başına pek bir şey ifade etmiyor çünkü masaüstünüze yüklenen "esrarengiz" programı çalıştırmadığınız sürece bir sorun yok, ancak merağınıza yenik düşüp de o dosyayı çalıştırırsanız kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.

Tartışma da zaten burada başlıyor. Windows işletim sistemi üzerinde yaklaşık bir yıldır bulunan ve hala giderilemeyen "zararlı yazılımı kullanıcıdan habersiz çalıştırmaya yarayan" bir açık ile kullanıldığında bu "özellik" büyük bir yıkım gerçekleştirebilir.

Açığı bulan Nitesh Danjani, Apple'ı bu konuda bilgilendirdiğini ancak firmanın "ya bu bir özellik, niye kapatalım ki, bir şeyi internetten yüklemek istediğinde illa sana sorsun mu, bunu mu istiyorsun" mealinde bir cevap verdiğini belirtiyor.

Microsoft ise yazılımın açığın giderildiği bir güncelleme yayınlanana kadar kullanılmamasını öneriyor.

Kaynak: Yahoyt.com

"Biz beş senelik işletim sisteminin açıklarını hala kapatamadık, o yüzden sizin tarayıcınız kötü" :farao::farao::farao: Klasik Microsoft. Apple'ın da bir zamanlar benimsediği Silikon Vadisi'nin "Don't be Evil" (kötü olmayın) felsefesini ayakalr altına almayı çok seviyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar