En son yağ değişimini ne zaman yaptın? Yağ kirlenmiş/eksilmiş olmasın?herkese iyi geceler,
geçen hafta ankaradan denizli/çameli'ne cbf imle bir yolculuk yaptım. gidiş dönüş toplam 1130 km. ama bazı arkadaşların yazdığı gibi 130-140 ları görmüyo benim motor. sadece bir defa o da çok uzun bi rampa inişi bir kaç saniyeliğine ibre 130 a değdi o kadar. onun dışında 90-110 arası. benim asıl sıkıntım yakıt sarfiyatı. son beş kez aldığım yakıtta sarfiyat düzenli olarak artıyor. rodajda 100 km.de 2,7lt olan sarfiyat son aldığım yakıtta 3,31 e çıktı. motor 4250 km oldu. ben 3000-4000 km. den sonra 2,5 lt ye düşer diye beklerken 3,31 lt. halbuki çok da fazla devirli kullanmiyorum. güzergahim ayni hizlandigim-yavasladigim yerler ayni. sizlerde yakıt sarfiyatını lt. cinsinden yazarsanız daha sağlıklı mukayese yaparız. ama sonuçta en çok yakan cbf lerden birisi benimki galiba. yine hafta içi servis yolu gözüktü. bakalım ne diyecekler.
Bu arada motorumun son hızı düştüğü için Honda Efe'ye götürdüm bugün, sağolsun Okan usta onca işinin arasında baktı bi motora, naaptın buna dedi. :mrgreen:
Karbüratörün hava ayarı kapanmış, o yüzden çocuk havasız kalmış. Hava ayar vidası rölanti vidasının yanındaki sanırsam, motorun sol tarafında (tam göremedim yaparken, sormadım da) Tam kapalı duruma getirip 2 tur açılıyormuş. Kendisi kontrol etmek isteyen olursa bi baksın.
Cloud büyük adamsın üstad. :cat: