Artık benim de iyi kötü bir motorum var. (Kanuni PoPcoRN 90 - Yeşil)

Evet arkadaşlar.. Sizlerle 16.05.2006 'da tanıştım. Bu siteye Keeway ARN 150 ile ilgili bilgi almak için üye olmuştum. Yaklaşık 5 ay kadar bu scooter ile ilgilendim. Ama abimin araba ile geçirdiği trafik kazası yüzünden motor işi yatmıştı.:salut: Ben motor işini bu kazadan dolayı unutur gibi oldum. Ama unutamadım. :) 1 ay sonra tekrar Keeway ARN 150'yi incelemeye başladım. Topciler açtım. Özelden bi kaç arkadaşla görüştüm. Ama gel gelelim, Keeway ARN alacağım dediğim an bu motordan vazgeçirildim. Çünkü motorun fason olduğunu, Honda X8R-S'in taklidi olduğunu öğrendim. Artık kafayı yemek üzereydim. Keeway ARN'den başka güzel çinli yoktu. Dedim ki 2. el alayım. Kanuni Deer 152'ye takıldım. Onu da ailem istemedi. Aprilia SR 50'lere baktım. Onların da 2. eli 2,500 YTL idi. Peugeot Speedfight diyorum. O da olmadı. Tabi bu süre içerisinde babamın koyduğu şartı da yerine getiriyordum. Derslerimin hemen hemen hepsi 5'ti. 2 tane 4 getirmiştim karnemde ve artık motoru haketmiştim. Ben KYMCO CK 125 almaktan yanaydım. Hem vitesli idi. Hem çok büyük bi motor degildi. Babamda beğendi. Ama 16 yaşında olmam ve ehliyetimin olmaması bu motorun alınmamasında büyük bir etken olmuştu. Dedi ki bana:
- Oğlum! Dediğin motor çok güzel.(Kymco CK 125) Ancak sen daha küçüksün. Ehliyetin bile yok. Sana şimdilik küçük bir scooter alayım. Seneye ehliyet alacaksın zaten. O zaman gider istediğin motoru alırız.
- Ama istediğim motoru, tamam mı baba?
- Kur'an çarpsın ki bak. Almazsam namerdim.
- O zaman şimdiden anlaşalım. Bak ehliyeti alınca Hyosung GT250 R istiyorum.
- Tamam. Söz veriyorum. Ehliyeti alınca bundan alacağız.
- Tamam o zaman.
dedim ve anlaştık. Kanuni'nin Burdur Yetkili Bayiisi ile sürekli görüşürüz. Aile ahbabımızdır. Ondan alalım dedik. Ben Storm 150 dedim. Babam çok büyük dedi. O da gerçekten küçük bi alet degilmiş hani. :) Bayinin sahibi dedi ki:
- Serhat! Sana bi POPCORN vereyim. Hem 2 zamanlı, hem ucuz, hemde vergisi yok. Birazda indirim yaparım.
- Abi o da çok küçük ya.
- Dur bak. Bi tane var. Al onu git bi dolaş gel. Sür ondan sonra karar ver.
- Tamam o zaman.
Aldım sürdüm. Kullandığım POPCORN 2005 Modeldi. 8000 km'deydi.
Vergisinin olmayışı ve 2 zamanlı olması beni cezbetti. Tamam dedim. Artık Yemyeşil bir POPCORN'um olmuştu. :mrgreen: Doğrusu benden mutlusu yok. Kullanımlarımla ilgili deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Arkadaşlar, yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.İşte resimler. Şimdilik bu kadar çekebildim ama yenilerini de çekecegim.

Shot with SAMSUNG SGH-D600 at 2007-07-03

Akü takılırken

Model Yazısı

Ön Disk Fren

Azıcık da reklam yapayım.

Göstergeler

Bu da KM saati! Henüz 4 KM'de. Onu da elimle götürürken yaptım. :queen:

Sinyal, Uzun-Kısa Anahtarı ve Korna Düğmeleri

Elden Çalıştırma Butonu ve Farlar ON/OFF

Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Bu gece daha detaylı resimler çekeceğim. Tam görüntüsü, farlar vs. vs.

Şu ana kadar ki deneyimlerim:
Popcorn beni gerçekten şaşırttı. İvmelenmesi 90 cc için çok çok iyi. 2 zamanlı olduğu için bi hopluyor ki anlatamam. Son sürat olarak şimdilik 60 yapabildim. Çünkü rodajdayım.
Forumda daha önce de yazılmış. Arka fren ötüyor. Servisle konuştum. Rodajdan sonra geçer dedi.
Öndeki siperliğe benzer siyah şey. İnanılmaz titriyor ve ses yapıyor.
Eksoz sesi çok hoş. Bor diye bi ses çıkıyor.
Rolantisi çok düşüktü. Stop ediyordu. Servisim onu da ayarladı. Sağolsunlar.

Şimdilik bu kadar. Bu gece daha detaylı resimler ekleyeceğim.
Sağlıcakla kalın.

hayırlı olsun :cat:

ama sende aileni üzecek hareketler yapma

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
serhat öncelikle güle güle kullan.hayırlı olsun.benimde ilk motorum popcorn 90 kırmızıydı.yagını surekli kontrol et.ben shell den aldıgım 2 zamanlı motor yagını kullanıyordum.yag eksilttikçe ilave edersin.hatta yag pompasında bir arıza falan olur diye yag şişesinin kapagı kadar yagı benzin aldıktan sonra deponun içine dök pompa arıza yaparsa motorun yanmasın diye küçük bir emniyet.tekrar hayırlı olsun gule gule kullan

Heyecanın görülmeye değermiş doğrusu. Bu genç yaşta fıstık gibi bir motosiklet sahibi oldun işte, bundan güzel ne var ki :)

Motor küçük diye koruma kask falan takmayayım deme sakın ve kendini öyle alıştırma binmeye. Unutma, motosiklet kullanmak da bir misyondur. Sen artık örnek bir motosiklet kullanıcısısın ve hep öyle olmalısın. Sana bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü kızımdan sadece 2 yaş büyüksün :)

Serhat Ekinci kardeş, 16 yaşındasın ve benim bildiğim kadarı ile sadece trafiğe kapalı alanlarda ailenin muvafakatı ile kullanabilirsin:silent:

Nerede sürmeyi planlıyorsun, trafiğe kapalı köy yolu var mı sizin oralarda ki:)

Bırakın allah aşkına yaşın ufak falan filan ben ehliyet alırken nerden baksan 65-70 yaşlarında amca ehliyet alıyodu düz gitmeyen bir mobileti vardı neredeyse dağılacak gibiydi, yaşlı amcaların kullanacağına genç arkadaşlarımız kullanırlar. Burada yaşlıları kötülemiyorum o yaşlı amca gerçekten yaşlıydı ehliyet alması onun içinde tehlike trafik içinde tehlike, bence inşallah alamamıştır.

serhat kardeşim motorunu güle güle kullan o kadar yazıştık netten senle :) bir innova kapatmak için :) neyse kısmet diyelim hayırlı olsun
unutmadan

ilk 2000 km asla motora yüklenme , iki kişi binme 50 yi geçme yağını 300 dedi mi kontorl et içine sinmezse değiştir .. şimdilik bu kadar yazacaklarım dediklerimi mutlaka uy ilerde motorda rahat eder sende rahat edersin ;)

Türkiye de 18 yaşından küçüklerin motorlu araç kullanmaları yasaktır. Yasak demek, kullanan suç işler demektir. Avrupa da birçok ülkede Motosiklet sürebime izni 17 yaştır. Onda da 150 cc ve 65 Km sürati geçmeyen motorları. Hatta üreticiler bu yüzden alternatif şanzumanlar geliştirmişlerdir. Yani motorun normal olanları 150 cc lik için 120 gibi süratlere çıkarken aynı motorun restricted for age modelleri 65 km hızı geçemezler. Ben bundan bir tane kullanmıştım, hızı kestikleri için torka vermişler, tepe çıkarken bile 65 gidiyordu ve gazı ani açışlarda önünü kaldırıyordu ve motor 100 cc idi. Dünyanın yuvarlak olduğunu yeniden keşfetmeyiniz çocuklar. 18 yaşından küçük olanlar trafikte motorlu araç kullanamazlar, kullanmamalıdırlar:)
Herkese kazasız belasız sürüşler.:cat:

motor iki zamanlı bende yağını kontrol et diye yazmışım :) yağ işi hariç diğerlerine uy :)

8000km deki motorun rodajı olmaz ama :) sıfır aldın sanırım.güle güle bin:rendeer:

Hayırlısı olsun gidon benim motorla aynı
teşekkürler abi. Ahh Keeway ahh.. Seninki de MATRIX di galiba.
babaçi;726735' Alıntı:
hayırlı olsun :cat:

ama sende aileni üzecek hareketler yapma
Teşekkürler abicim. Yavaş ve dikkatli kullanmaya çalışıyorum.
serhat öncelikle güle güle kullan.hayırlı olsun.benimde ilk motorum popcorn 90 kırmızıydı.yagını surekli kontrol et.ben shell den aldıgım 2 zamanlı motor yagını kullanıyordum.yag eksilttikçe ilave edersin.hatta yag pompasında bir arıza falan olur diye yag şişesinin kapagı kadar yagı benzin aldıktan sonra deponun içine dök pompa arıza yaparsa motorun yanmasın diye küçük bir emniyet.tekrar hayırlı olsun gule gule kullan
teşekkürler. verdigin bilgileri de büyük bir dikkatle okudum. sağol abicim. :cat:zaten daha önceki yazılarına da bir göz attım.
Heyecanın görülmeye değermiş doğrusu. Bu genç yaşta fıstık gibi bir motosiklet sahibi oldun işte, bundan güzel ne var ki :)

Motor küçük diye koruma kask falan takmayayım deme sakın ve kendini öyle alıştırma binmeye. Unutma, motosiklet kullanmak da bir misyondur. Sen artık örnek bir motosiklet kullanıcısısın ve hep öyle olmalısın. Sana bunları rahatlıkla söyleyebiliyorum çünkü kızımdan sadece 2 yaş büyüksün :)
evet. Fıstık gibi çünkü fıstık yeşili. :queen: Kaskımı internet üzerinden sipariş ettim. Lazer LZ6 Speeddog 109 YTL. Bu arada çok ucuz. Almak isteyenler www.otmmarket.com adresinden aldım. Diğer sitelerde 152 YTL.
Serhat Ekinci kardeş, 16 yaşındasın ve benim bildiğim kadarı ile sadece trafiğe kapalı alanlarda ailenin muvafakatı ile kullanabilirsin:silent:

Nerede sürmeyi planlıyorsun, trafiğe kapalı köy yolu var mı sizin oralarda ki:)
Muzaffer abicim, senin yazılarını büyük bir zevkle okuyorum. Bu yazını da öyle büyük bir zevkle ve dikkatle okudum. Tamam haklısın ehliyetim yok. Ama Burdur'da benim kadar bilinçli motosiklet sürücüsünü de zor bulursun inan bana. Plaka olmadığı için bugün hiç binmedim motoruma. Kaskım gelene kadar da binmeyeceğim. Üstelik önceden bir tane motosiklet montu almıştım. Zaman geçtikçe kendi harçlıklarımdan biriktirdiğim paralar ile korumalarımı tamamlayacağım. Sen bana bunları söylüyorsun ama bi arkadaşımız var sitede 13 yaşında 150'lik Asya 150T motoru olan.. Ona da bunları söyler misin? Ayrıca eklemeden geçemeyeceğim. Burdur öyle bir şehir ki artık 10 yaşında çocuklar motorun aynalarını söküp, abart eksoz takıp, caddelerde fink atıyorlar. Kask yok, koruma yok. Bunlar böyle yapıyorken benim korumalarım ile motosiklet sürüp ara sokaklarda gezmem de bi sakınca göremiyorum. Hayırlı olsun diyebilirdin..
Bırakın allah aşkına yaşın ufak falan filan ben ehliyet alırken nerden baksan 65-70 yaşlarında amca ehliyet alıyodu düz gitmeyen bir mobileti vardı neredeyse dağılacak gibiydi, yaşlı amcaların kullanacağına genç arkadaşlarımız kullanırlar. Burada yaşlıları kötülemiyorum o yaşlı amca gerçekten yaşlıydı ehliyet alması onun içinde tehlike trafik içinde tehlike, bence inşallah alamamıştır.
benim anlatmak istediğim şeyi SAKAL abim anlatmış zaten. sağol abi :cat:
serhat kardeşim motorunu güle güle kullan o kadar yazıştık netten senle :) bir innova kapatmak için :) neyse kısmet diyelim hayırlı olsun
unutmadan

ilk 2000 km asla motora yüklenme , iki kişi binme 50 yi geçme yağını 300 dedi mi kontorl et içine sinmezse değiştir .. şimdilik bu kadar yazacaklarım dediklerimi mutlaka uy ilerde motorda rahat eder sende rahat edersin ;)
ya burak almadılar be kardeşim. almadılar. ayrıca o motorda daha çok sorun olacaktı ehliyet probleminden dolayı. neyse sağol. dediklerini dikkate alacağım.
ümmet perkitan;726790' Alıntı:
hayırlı olsun SERHAT güle güle kazasız belasız kullan.
ümmet abi çok teşekkür ederim. Bu arada Adımı yanlış yazmışsın düzelttim :queen::queen:

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler..

8000km deki motorun rodajı olmaz ama :) sıfır aldın sanırım.güle güle bin:rendeer:
8000 km de degil. Onu motoru tanımam ve test sürüşü yapmam amacıyla vermişlerdi. Bende ekledim notuma. :) teşekkürler..

Son düzenleme:
Canım kardeşim Serhat,
Senin için fazla endişelendiğimden hayır dileklerimi yazamadan mesaj yollamışım. Bunun için senden ve katılımcı arkadaşlardan özür dilerim elbette. umarım bir gün tanışacağız ve bendenizin kardeşleri için her zaman hayırlar dileyen bir insan olduğuna emin olacaksın. Tekrar özür dilerken, hakkındaki endişeli duygularım devam etmekte:pale: 2 yılın çarçabuk geçmesi ve hayırlısı ile ehliyetine kavuşmuş bilinçli bir motorcu olman dileklerimle.

Hayırlı Uğurlu olsun:rendeer:

Canım kardeşim Serhat,
Senin için fazla endişelendiğimden hayır dileklerimi yazamadan mesaj yollamışım. Bunun için senden ve katılımcı arkadaşlardan özür dilerim elbette. umarım bir gün tanışacağız ve bendenizin kardeşleri için her zaman hayırlar dileyen bir insan olduğuna emin olacaksın. Tekrar özür dilerken, hakkındaki endişeli duygularım devam etmekte:pale: 2 yılın çarçabuk geçmesi ve hayırlısı ile ehliyetine kavuşmuş bilinçli bir motorcu olman dileklerimle.

Hayırlı Uğurlu olsun:rendeer:

Sevgili Muzaffer abicim,
Senin ne kadar düzgün, içten ve sevecen bir insan olduğunu yazdıklarından ve dağılan MTM resimlerinden belli oluyor ve ben bunu biliyorum. Öncelikle teşekkür ederim bu bir. Beni düşündüğünü de biliyordum bu iki. A2 Motosiklet Ehliyeti yaş sınırı 17'dir. Yani 17'yi doldurmuş olmak gerekir. 8 Haziran 1991 doğumluyum. 16'yı doldurdum. Yani yaklaşık 11 ay sonra ehliyetime kavuşacağım Yüce Allah izin verirse. bu da üç.
Teşekkürler..

Bir de eklemeden geçemeyeceğim. Yaşı tutupta ehliyeti olmayanlar var. Benim yaşım tutmuyor ondan dolayı ehliyetim yok. :p

Son düzenleme:
Hadi bakalım o zaman:cat:
Benden 10 kat fazla dikkatli ol, benden 1000 kat daha becerikli. :rendeer:
İleride seni pistlerde göreceğiz gibi:mrgreen:
ama seni korumasız yakalarsam MTM mangalına malzeme yaparım ona göre:queen::queen:
Kazasız Belasız sürüşler, kendini yetiştirmeye odaklan o zaman, iyi teknik yap, motorun küçüğü büyüğü olmaz biliyorsun:rendeer:

Hemide yeşil :p

Tekrar hayırlısı olsun.Kazasız belasız güle güle kullan...

hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan patlamış mısırını:p:rendeer:

Hadi bakalım o zaman:cat:
Benden 10 kat fazla dikkatli ol, benden 1000 kat daha becerikli. :rendeer:
İleride seni pistlerde göreceğiz gibi:mrgreen:
ama seni korumasız yakalarsam MTM mangalına malzeme yaparım ona göre:queen::queen:
Kazasız Belasız sürüşler, kendini yetiştirmeye odaklan o zaman, iyi teknik yap, motorun küçüğü büyüğü olmaz biliyorsun:rendeer:
allah korusun..:) teşekkürler abicim..
Hemide yeşil :p

Tekrar hayırlısı olsun.Kazasız belasız güle güle kullan...
Sağol Özer abi. Gördün mü? Beğendin mi?
hayırlı olsun kardeşim güle güle kullan patlamış mısırını:p:rendeer:
Sağol dostum. Bu mısırın yağı eksikmiş. Onu da kattım.:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar