Hadi bakalım biraz Teksas-Tommiks muhabbeti yapalım :))

"...Şunu bilin ki Prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından sonra Dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi parıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. İşte bu sıralarda Kimmeryalı Conan geldi. Çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.."

Conan the Barbarian
ilkel çağların yenilmez savaşçısı. Hastasıydım. Bence Kimmeryalı Conan zamanın chopper/cruiser sevdalısı gönüllerinin kafasındaki imajın oluşumnda önemli rol alan bir karakterdi :)
Tanrısı Crom'du mesela. Çok iyi ata binerdi. kadınlara hep gem vuramadığı bir tutkusu olduğu halde isimleriyle değilde "Kadın" diye hitab ederdi Hep yalnız ve sınırlarını keşfetmeye adanmış bir hayatı yaşayan, yok olmuş bir milletin son temsilcisi. İnsanüstü güçlerle donatılmamasına rağmen düşmanları hep insanı hayretler içinde bırakan mitolojik yaratıklar, tanrılar olurdu. Yazar öyle iyi kurgular ve yansıtırdı ki conan savaşırken verdiği mücadeleyi, duygularını hissettirirdi iliklere kadar, mimikler, şiir gibi cümleler, bambaşka bir dünyaydı. Her romanın son sayfasında okurların çizip gönderdiği kara kalem yada renkli Conan resimleri olurdu. Eski siyah beyaz dönemlerde kaldı ama. Yeni kuşe kağıt renklilerini aldım, hem 3-5 sayfada bitiyor ticari kar amaçlı düşünülmüş hem ayda bir çıkıyor hem çizimler o eski etkiyi vermiyor bünyemde.

Conan'ı ilk yazmaya başlayan Rober Ervin Howard'ın trajik intiharı ve sonrasında bıraktığı notta düşündürücüdür

Conan Hakkında Bilgi

Conan nasıl Kral oldu?
Pek çok maceradan sonra Conan, Akilonya ordusunda paralı asker olarak vahşi Pikt’lere karşı savaştı. Bu savaşlardaki başarıları sonucu Akilonya ordusunda general oldu. Conan’ın general olarak başarıları ve ününün artması Akilonya’nın deli kralı Numedides’in kıskançlığını çekti. Conan’ı sarayına çağırdı, ilaçlı şarapla uyutup, idam edilmek üzere Demir Kule’ye kapattı. Ama Kont Trocero ve Komutan Prospero, onun kaçmasını sağladı.
Conan, Pikt toğraklarına girerek efsanevi Tranicos’un hazinesini buldu. Akilonya krallığının ileri gelenlerinden olan Trocero, Prospero ve Publius, conan’ı deli Kral Numedides’e karşı düzenlenecek ayaklanmaya önderlik etmeye ikna ettiler.
Uzun bir uğraşın sonunda Conan’ın ordusu, Numedides’in ordusu Alimane savaşlarında yendi. Genaral Conan, Numedides’i öldürdü ve kılıcıyla aldığı krallık tacını başına taktı.
Ve bu olaydan sonra Kral Conan adıyla yeni bir seri başladı, conanın krallığı döneminde yaşanılanlar. Bana göre ilk conana göre daha olgun ve sakin bir imaj çiziyordu ki mantıklısıda buydu. Oğlu falan oluyordu ilerleyen sayılarda.

conan2conan301yw5.jpg

conange9.jpg

Peki Teksas'taki tüyü bitmemiş Rodi'nin mamafih veya filhakika gibi sözlerini hatırlayan var mı :mrgreen:

Küçükken okuduğumda 'yav bu çocuk ne demek istiyor acaba' diye az kafa patlatmamıştım ha :p

Hala da tam anladığımı söyleyemem tabii

Arkadaşlar yerli çizgi kahramanlarımızdan birde Tarkan vardı. Okul yıllarında ders kitaplarının arasına saklarda okurdum ben. Güya ders çalışıyorum sanırlardı bizimkiler. Aynı çizgi romanı defalarca okuduğumu bilirim ben. Heyy gidi o günler..

Yaa dostlar nereden açtınız top:cat: iği
ne zamandan beri kolilerde duran dergileri nasıl etsem de çıkarsam 02-06.06

böyle yazmışım:wiinkk:en azından söyle bir bakıyorum ,Alaska,Gordon,Mr No,Conan ve tabiiki Teks serilerini geçen yaz sonu tek tek elde zamanın acımasız kirleticiliğini azda olsa giderebilmek için nemli bezle silip kuruttum veeee yeni bir kitap birimi oluşturup onları sıraladım:cat:-şimdi yan gözle onlları süzüyorum -

Zaman ve yer elverdiğince tümüyle düzenlemek amacındayım daha Teksas,Tommiks ,Zagor,Tom Braks,Swing,Tomteks,Kinowa ve sürüyle dergiyi bu yaz bitimine dek elden geçirmek keyifli olacak:queen:

Çizgiroman ansiklopedisi _Hakan Alpin-inkilap yayınlarından ,ben daha yeni gördüm,bilginize...derginiz(mecmua'nız) hiç eksik olmasın

Cizgiroman kulturum genistir. Hala koleksiyonlarimda 500 civari kitabim bulunur, arada cikarir okurum. Benim hatirladiklarimdan; Gordon, Kinowa, Ken Parker (Alaska), Jeriko, Kull, Buffalo Bill, Atlantis bunlarda eskilerin guzel serilerindendi. Ozellikle Atlantis' in Martin Mystere ve Java nin uyarlama maceralarini cok severdim...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
alp_tunay kardeş, çok derin bir Tekzas Tommikiz kültürün varmış yaf :queen:

Peki Kızılmaske'nin kurukafa evinin bulunduğu yerin adını da bil helal olsun sana :mrgreen:

bende dianayla tatile gittikleri yeri söyleyim.....

Eden e giderler...Altın plajı mıydı yanılıyormuyum....:silent:

kızılmaskenin köpeğinin ve atının ismini hatırlayanınız warmı?peki küçük boylu savaşçılara ne denirdi?bi tane daha ölümsüz ruh fantomun 2 tane yunus balıgı wardı. birinin adı solomon du ya ötekini hatırlayanınız war mı? warsa parmak kaldırsın:queen:

Yaklaştın....

Felipe Ceytano Fernando Gonzales Lopez Martinez......:queen::queen::queen:

:cherry:pekala çikonun en çok kullandığı 3 deyim hangisidir acaba?

ne güzel günlerdi o günler ahhhh ahhh hüzün çöktü içime şimdi iyimi? gidip 4 tane bira alacam içecem o günleri düşünecem bunları okudugum için bana bagıran rahmetli babacıgımı düşünecem. okulda aç kalıpta harclığımla gidip bu kitapları kiralayıp okudugum günleri düşünecem offff offf zaman ne kadar acımasız ...işte geldik gidiyoruz şen olasın harlem şehri..süper kahramanlar çıktı alem metroseksüel oldu hocam be bunuda düşünecem hem içecem hem düşünecem günahı bu topici açanların:bounce:

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
kızılmaskenin köpeğinin ve atının ismini hatırlayanınız warmı?peki küçük boylu savaşçılara ne denirdi?bi tane daha ölümsüz ruh fantomun 2 tane yunus balıgı wardı. birinin adı solomon du ya ötekini hatırlayanınız war mı? warsa parmak kaldırsın:queen:

:cherry:pekala çikonun en çok kullandığı 3 deyim hangisidir acaba?

ne güzel günlerdi o günler ahhhh ahhh hüzün çöktü içime şimdi iyimi? gidip 4 tane bira alacam içecem o günleri düşünecem bunları okudugum için bana bagıran rahmetli babacıgımı düşünecem. okulda aç kalıpta harclığımla gidip bu kitapları kiralayıp okudugum günleri düşünecem offff offf zaman ne kadar acımasız ...işte geldik gidiyoruz şen olasın harlem şehri..süper kahramanlar çıktı alem metroseksüel oldu hocam be bunuda düşünecem hem içecem hem düşünecem günahı bu topici açanların:bounce:

Köpeği ŞEYTAN, atı KAHRAMAN,

Çiko da Karamba karambita derdi...:)

Arkadaşlar topik ilerliyor:p
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz demiş eskiler, şimdilik 4 sıraya vardım yeri ayarlarsam kimbilir kaç sıra olur:queen:

:mrgreen:
Bengal Ormanlarındaki kurukafa mağarasında yaşar :cat:

Kurukafa mağarasının bulunduğu yer Darkwood olur :p

bende dianayla tatile gittikleri yeri söyleyim.....

Eden e giderler...Altın plajı mıydı yanılıyormuyum....:silent:

Adı altınplaj mıydı bilmiyorum ama kumsalı altın kumları idi.

Ama Darkwood karizmanı çizdi gibi :queen:

...bi tane daha ölümsüz ruh fantomun 2 tane yunus balıgı wardı. birinin adı solomon du ya ötekini hatırlayanınız war mı? warsa parmak kaldırsın:queen:

Tabii ki Nefertiti :mrgreen:

Nooldu bu Teksaz Tommikiz tayfasına yahu, hepsi tatile mi çıktı ne :mrgreen:

Ne güzel topic hızını almış gidiyordu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Muvattali,
Darkwood Zagor'un yaşadığı ormanlığın ismi olmasın?
Aklımda öyle kalmış.

Ahhyaakkkk!!!!!! :)

Zagor neyli İlahtı?

Tişörtüde çok şıktı....

Muvattali,
Darkwood Zagor'un yaşadığı ormanlığın ismi olmasın?
Aklımda öyle kalmış.

Ahhyaakkkk!!!!!! :)

Zagor neyli İlahtı?

Tişörtüde çok şıktı....

Ya tabii Zagor'un yaşadığı yerdi Darkwood haklısın. Kızılmaskenin yaşadığı ormana Fısıldayan Ağaçlar gibi birşey diyorlardı sanırım.

Zagor tabii ki Fazerli İlahtı, bunu bilmeyecek ne var ki :mrgreen:

Yok yok kazmalı ilahtı, yoksa çekiçli miydi yaa :silent: :mrgreen: :queen:

Şaka maka en az 25 senedir okumadım bu çizgi romanları, insan karıştırıyo biraz sanırım :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar