Selam kırmızı urbalıların hışmından avcıların reisi Çelik Blek ve arkadaşları Prof. Oklitus ile Rodi'nin himmetine sığınan yurtsever çizgiroman hayranları... Bin kunduz adına; Kaptan Swing ve dostları Gamlı Baykuş ile Mr. Blöf tutkunları nereden aklınıza geldi 40 yıllık anılar... Yaş ortalaması 40'larda dolaşan motorcu kardeşlerim iyi bilirler; bir kaç kasa ateşsuyuna Kulver Kalesi'ni basan apaçileri, mohikanları... Ve Yüzbaşı Tommiks'in dostları Dr. Sallaso ile Konyakçı'nın mücadelelerini iyi hatırlarlar... Ya o dönemin 1001 surat kahramanı Tom Braks'a ne demeli... Arkadaşları Baron ve Tonton'un köfte lüplemeleri... Hatta geçen zaman içimde Amerika'nın asilerle kurtuluşa ermesiyle işsiz kalan kahramanların dünyaya yayılarak bir tanesinin Afrika'da Kızılmaske adıyla o sıcakta tam tekmil taytla oturup kalkması, diğerinin Latin Amerika'da hurda uçağıyla boş kahramanlık kadroları aradığını kim unutabilirki... Bütün bunlar çocukluğumuzun atari, play station bulunmadığı zamanlardaki hayali kahramanlarımızdı. Arasıra Üsküdar Ahmediye'deki Kançal Pasajının 2. katına gidip Swing, Teksas, Tommiks yayıncısı Hozcomics'i ziyaret ederim. Elle çizilip boyanan Türkçelerinin ne emeklerle oluşturulduğu o hayal kahramanlarının şimdilerde elektronik ortamlarda nasıl ruh bulduğunu izlerim. Bunca senedir severek okuduğum bu yayınlarda tek takıldığım nokta; hiç bir kahraman hiç bir macerasında tek bir hatuna bile yan bakmamıştır. Onlara duyulan platonik aşklara sadece mahçup bakışlarla şaşkınlıklarla mukabele etmişlerdi. Oysa bizim yerli malı kahramanlarımız, Altaylardan kalkıp gelen Tarkanla, Fatihin Fedaisi Karamurat, Malkoçoğlu, Karaoğlan (oğlan lafı hiç uymuyordu ama tuttuğunu götürerek imajını korumuştu) gibi yiğitler Orta Asya'dan Bizansa, Roma'ya kadar 72 milletin bağrına Türk tohumlarını ekerek bugünkü AB oluşumunda Türk olgusunun temellerini atmışlardı. Hey gidi günler hey...
Yaaa nereden açtınız bu başlığı çocukluğuma döndüm geri gelemiyorum ve hep orada kalmak istiyorum.... :salut:
Yaaa nereden açtınız bu başlığı çocukluğuma döndüm geri gelemiyorum ve hep orada kalmak istiyorum.... :salut: