Ben çadırla Altınoluk da kalmıştım. Ama bildiğim kadarı ile Cunda Adasında bir kamp alanı var. Özel çadır yerleri, mutfağı, duşu , çamaşırhanesi olan bir yer. Karavan ve çadır için ideal. Eğer çadır çok sıcak ya da rahatsız gelirse aynı tesisin pansiyon kısmı da mevcut. Yanlış hatırlamıyorsam ismi Ada kamping. Açıkcası Ayvalıkda bildiğim ve tavsiye edebileceğim yer burası. Ama sanırım Sarımsaklı tarafında da bu tarz kamp alanları mevcut.
Kesinlikle katılıyorum, bizim yazlık akçay altınouk arası mükemmel denzii var güre de camping alanı mevcut, kaz dağları çok çok güzel manzara ve tatlı su bol hem de buz gibi, apartlar dublexler 40-50 ytl günlük, gidiş kesinlikle bandırma üzeri olsun akçaya 3 saat sonra ulaşırsınız, dönüş yolunda da çanakkale tavsiye ederim yokuş yukarı ve virajlı ama çanakkale istanbul arası yol boş ve düz
bu durumda büyük ihtimalle, bir terslik olmaz ise ayvalık ilk tercih gibi gözüküyor.
peki ayvalığa gittik diyelim, zaman kaybetmemek bakımından oralarda bildiğiniz deniz kenarı çadır kurmaya ve kalmaya müsait yerlerin isimlerini biliyorsanız söylermisiniz?
sarımsaklı plajı ve civarı camping alanları var, oradan önce edremit- ayvalık yolu üzeri ören de de camping var orasını da olabilir denizi soğuktur ama kmlerce uzun sahili kum ve çok fazla genç var bu arada bağajı al muhakkak (allah korusun ama bir kaza anında yan devrilirseniz koruma görevi görür arkacın için özellikle) ayrıca üzerine file ile çadırı bağlarsın rüzgar direncine karşı koymacak şekilde bağlarsan rahat edersin iyi yolculuklar kazasız sürüşler