Adanadadan Aladağ Kapuzbaşı Hacer Ormanları Yedi göller gezisi

Bundan beş ay öcesinden planldığımız gezimiz 15 haziran cuma günü 17:30 da başladı
11 kişilik ekiple yola çıktık gezin güzergahı şöyle yola başlama mücahitler bulvarından
yola çıkıp seyhan baraj gölü üzerindeki yeni köprüden geçerek
çatalan barajı meydan yayası aladağ ilçesi kapuzbaşı hacer ormanı

Gezinin başlama noktası

geziye biraz rotarli katılan taner akadaşı beklerken göl kenarı

Aladağ girişinde verilen ilk mola motorların yakıt iklami

sürüden ayrılıp daha sonra bize katılacak olan yasin ve mukaddes yolda şantiyecilerle

namaz ve ihtiyaç için verilen kısa bir mola

konakladığımız yerin bahçesinde motorlarımız istirahat ederken

konakladığımız yer kapuzbaşında alto tura ait bir kamping alanı burada konaklama akşam yemeği ve sabah kahvaltısı 25 ytl burda sac kavurması tavsiye ederim barmaklarınızı yiyebilirsiniz yanında yufka ekmek istemeyi unutmayın

şelaleden görüntüler

bu yer kapuzbaşına 3 km mesafede büyük çakır köyü burada bakkalda benzin satılıyor bu hizmeti en büyük şehir marketlerinde bile bulazsınız bu dağ başında bu hizmetin kıymetini bilin

burada motosikletlerin yedi göller tırmanışından önce yapılan son kontroller ve lastiklerin hava ayarları yapılmakta

hacer ormanları yedigöller tırmanışı başlangıcı

efsane motor honda 1984 yılından beri hala kros yapıyor

dağcıların fafdalandığı bu kanp yeri şimdide krosçuları agırlıyor

parkurun en zor noktaları

Artık motorların gitmem dediği noktalardayız

Tam motorların gitmemek için kazan kaldırdığı anda bize doğru gelen bir gurup dağcıyı fark ettik onların gelmesini bekledik ve yolun kaç km olduğunu sorduk
motorları bırakıp yürüyerek gitmeyi düşünürken dağcıların beş saattir yedi göllerden aşağı yürüdüklerini öğrendik ve bize 8 saatten önce çıkamayacağımızı söylediler bizde kuyruğu kıstırıp dönmek zorunda kaldık

2000 metre rakımdaki doğa manzaraları

hacer ormanlarından dönüş yolundan manzaralar

Altta motor üstede sen otur satlık müstakil daire

1600 metrede küçük bir ovada oluşmuş bitki havuzunun içerisinde bir çok çeşit güzel koku içerisinde yüzmenin verdiği zevki anlatamam yaşamanız lazım bitki havuzu içindeki kırmızı nokta benim dikkatli bakarsanız görürsünüz artık yorguluktan devam edecek halim kalmadı resimlerin devamını mukaddes arkadaşım ekleyecek

yorumsuz

yedigöllerden dönüş konaklama yerimizde yorgunluk atarken

Mukaddes arkadaşın hali görülmeye değer
http://img224
.imageshack.us/img224/8749/dsc00590cy4.jpg

Dönüş yaptığımız yol manzaraları farklı bir güzergah kozan üzerinden kapuzbaşına gelişten 30 km daha fazla yol çok düzgün olması bizim işimize gelmedi

dönüş yolunda kozanandan geçerken kısa bir kale turu

Son düzenleme:
Dostum tekkelimeyle harika bir gezi olmuş izleyince büyük keyif aldım şehrin bunaltıcı havasından kurtulup buram buram kokan çam ağaçların arasından süzülmek büyük bir keyif kutlarım paylaştığınız için teşekkürler:cat::cat:

Mükemmel bir gezi. Fotoğraflardan bu kadar güzel gözüküyo kimbilir gerçek te o atmosferi yaşamak ne kadar büyük bir keyifdir.

@Kroscu01
güzel gezi paylaşım için teşekkürler... Sizinle gelmek isterdim ama Tolu'nun orada karşılaştığımızda söylediğim gibi biraz daha alışmam lazım benim yeni cihaza...
Selamlar
Cem

gezi tek kelimeyle harikaydı bu tür gezilerin devamını diliyor gelemeyen arkadaşlara iyi seyirler.

arkadaşlar benim haberim olmadı formu takip edemedim yoğun işlerim dolayısıyla ama yeni geziler olursa kozandan katılacağım.

@Kroscu01
güzel gezi paylaşım için teşekkürler... Sizinle gelmek isterdim ama Tolu'nun orada karşılaştığımızda söylediğim gibi biraz daha alışmam lazım benim yeni cihaza...
Selamlar
Cem

arkadaşım seni hemen alıştırırız motorunla seni bir kaç takla attırdıkmı zımba gibi olursun :)

Arkadaşlar Gezi gerçekten mükemmeldi Aynı güzellikte başka gezilerimizde olacak inşallah Katılamayan arkadaşlar o zaman katılabilirler.

OKD

Çok iyi ve başarılı bir gezi olmuş. Bu tip geziler ülkemizin güzelliklerinide belgelediğinden önemli. Hem ''gitmesekde, gelmesekte o köy bizimdir'' anlayışından bizi çıkararak daha bir sahiplenme duygusu oluşturuyor. Tebrikler.

Iste budur ya bu yuzden bu kaadar zor sarta gıtmes bunlar cross ama enduro ıstıyorum aslfalt aslfat nereye kadar :)

resimler harika olmuş.

geziye katılan biri olarak büyük keyif aldım. resimler çok güzel olmuş, emeği geçenlere teşekkürler. Bundan sonraki gezilerde her zaman varım.
Çorbada benim de tuzum bulunsun istedim ve geziden bir kaç resim yayınlıyorum.

dsc00118xg6.jpg
[/URL]

dsc00124re9.jpg
[/URL]

dsc00128hm3.jpg
[/URL]

dsc00132lk4.jpg
[/URL]

dsc00149xy7.jpg
[/URL]

dsc00152id8.jpg
[/URL]

Arkadaşlar üst baş ne olmuş öyle ya :) Tozun torağın içinde işiniz ne :p :cherry:cukk cukk cukk yapmayın böyle memleketin güzel asfaltlı yolları duruken işiniz nedir o tepelerde :p:queen::queen::queen: paylaşım için teşekkürler

İnsana motosikletin manasını sorgulamasına sebep oluyosunuz:)Madem iki teker,madem limit yok ,niye dağ tepe olmasınki?

gerçekten güzel bir gezi.. fotolar süper.. yerinde gezip görmek kadar güzelide yoktur heralde.. izlerken bile bu bunaltıcı sıcaklıkta bi ferahlıyor insan.. elinize emeğinize sağlık..

Son düzenleme:
helal gençler ve genç olmayı başarabilenler sizileri öpütorum

maşallahınız var arkadaşlar sizlere katılmak sanırım 5 yaş gençleştirir.heyacan dostluk ve paylaşım var sizlerle yamaçlardada uçmak gerekir .sıradışı meraklı gençler artık ülkemizdede var ne mutlu meraklı girişken gençlere sizleri izlemeye çalışacam hyepinize sağlıklı güzel:) günler ...aydın ---sofulu:)

maşallahınız var arkadaşlar sizlere katılmak sanırım 5 yaş gençleştirir.heyacan dostluk ve paylaşım var sizlerle yamaçlardada uçmak gerekir .sıradışı meraklı gençler artık ülkemizdede var ne mutlu meraklı girişken gençlere sizleri izlemeye çalışacam hyepinize sağlıklı güzel günler ...aydın ---sofulu

kroscularımız sizinle gurur duyuyorum . sizlerin bu organizasyonları gidemeyenlere bile heyacan ve güzellik katıyor sağolun var olun sevgili genç arkadaşlar...aydin - sofulu

Son düzenleme:
Tek kelimeyle harika bir gezi olmuş, heralde bir günde bitmedi konklamalı idi gezniz değilmi? Devamını bekliyoruz üstad

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar