600 cc'lik hangi racing motorunu tavsiye edersiniz.

racing ve hava...

Ennginn Hocam;

Eğer yeni ehliyetli olsaydım, benim motosikletin yıllık sigorta bedeli 1500 euroyu geçiyordu.
Şu an 300 küsür ödüyorum.

Yarış motosikleti alacak adam masrafını hesap ediyorsa almamalı bence.
Geçen yıl Türkiye'de 25 bin liralık motosikletin üzerinde 30 liralık kaskla kullanan sürücüler gördüm.

İyi kaskı alanlar da marka olsun diye alıyor.

Bir hava atma girdabına kapılmış gidiyoruz.

Keşke Türkiye'de ekonomik dengeler yerine otursa da, canım Türkiyem bu tür hesaplar yerine, nasıl daha yüksek kalitede bir yaşam süreriz hesapları yapsa....

Harika yazmışsınız valla elinize, dilinize sağlık. Burada insanlar Racing diye tutturur giderler ve maalesef tek bir sebepleri vardır 'HAVA ATMAK'. Onu da sağda solda egzosu bağırttırarak yaparlar ancak çünkü caddede gezmekten doğru dürüst kullanamaz olmuşlardır motorlarını !

Kadko olayına gelince. Bu düzensizlik burada kasko yapan firmaların işine geliyor. Benim gibi belli bir yaşta kaza yapmamış adamlar 20 yaşındaki her an kaza riski taşıyan adamı bir kefeye koyar aynı parayı almaya kalkarlar çünkü işlerine öğle gelir. Keşke burada da işler değişse ve adamına göre kasko bedeli belirlense...

Masraf olayına gelince; eğer racing motorunuzu sadece hafta sonları hava atma aracı yerine hafta sonları gezilerde ve günlük ulaşım aracı olarak kullanmayı düşünüyorsan ÇOK pahalıya mal olacaktır bilginiz olsun. Tek bir hafta sonunda sadece 400 YTL yakıt parası verdiğimi bilirim :silent:

racing ile hava arasinda cok cok baglanti var . race yi yuzde 70-80 i genelde hava amacli veya hiz amacli alir . bunlar gercek kendimizi kandirmayalim

abi 600 lük motorda yakıt ekonomisi ararsan git lpg taktır, böylece bir ilk ol, yakıt tüketimin yarı yarıya düşer ama belki firma motorunu elinden alır: İtalya'da bizim gurbetçilerden tekinin Ferrari si varmış lpg taktırmış, firma Ferrari yi elinden almış, google dan aratırsan kimin taktırdığını bulabilirsin, ayrıca benim kişisel tercihim Honda CBR 600 F olurdu, çünkü hem en ucuz hem de kaliteli

konu iyice saptı.burada 600lük racingler arasında tartışıyoruz.konumuz hava atmak deil.ayrıca bende biliyorum racinglerin benzini nasıl yaktıgını.o kadar cahil degiliz...

arkadaşım bende çok araştırdım en iyi 600,1000 lik motorlar ne diye hep karşıma honda çıktı niye dersen kullananlar(her motoru kullanmış profesyonel kişiler) diyoki;bu honda inanılmaz hata yı çabul telafi ediyo dengesi müthiş,kusursuz yapmışlar felan diyo eğer diyosan hp si çok da iyi değil ozman bende şunu derim önemli olan tekere aktarılan güç ve hondada bundan çok var bide üstüne üstük hafif ve en önemlisi şimdi aklıma gelmiyo ama aks bimnemnesi(daha iyi bilenler açıklasın lütfen) bunlar yani. peki dersen o kadar iyi neden honda ucuz bende şunu derim fransada da yamaha ucuz ülkeden ülkeye değişen bişe bizim şansımıza honda burda ucuz diğerlerine nazaran ama sana söliyim senin gidip binmen hatta kullanman lazım ki daha iyi anla, öbürlerine gelirsek kawa da çok titreşim oluyo ve virajlı yollarda honda kadar mükemmel değil ,yamaha çok yarış tipi biraz rahatısz motor ve benzin i çok yiyiyo ve motor atik değil sanki her an duracakmış gibi ama gene honda kadar mükemmel değil, suzuki ise ne kadar yetenekli ve zahmetsiz bir motosiklet olsa da hoş olmaktan ileri gidemiyor hepsinden önemlisi de honda kadar rahat,hızlı,sağlam değil, ayrıca kusursuz frenlere ve nefis bir işçiliğe sahip değil.ayrıca honda mükemmel hızlanmayı ve üstün yol tutuşu için birçok yenilik yaptı ve insanlar bunlara büyü fln demeye başladı şimdi gelelim hondanın eksiklerine en başta gelen görüntüsü öbürlerine nazaran daha sade (bazı insanlar için ise artı bir neden) ve heyecan faktörü daha az çünkü mükemmel bir sisteme sahip sen sadece kullanıyosun o gidiyomuş gibi oluyo.. işte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı ben honda yı seçerim tabiki son karar senindir:cat: (şimdi insanlar bunlar yanlış bilgi deyipde marka fanatikliği yapmasın lütfen..doğru bilgilerdir bunlar)

Sırf soru olsun diye mi soruyosunuz bu soruları anlamıyorum

evet sen sorasın die soruyorum bunları.helal olsun topigin .... ettiniz.bilende bilmeyende konusyor.burda 600 racing kullananlardan biseyler beklıyordum.ama elını racınge sürmeyenler bile bu meret hakkında bana akıl veriyorlar.topicte saçma sapan muhhabetler keyifsiz espiriler cogaldı.kardesim biliyosan konusacaksın.modlardan ricam lütfen konunun kilitlenmesi.çünkü konu baska yerlere sapıyor.

arkadaşım bende çok araştırdım en iyi 600,1000 lik motorlar ne diye hep karşıma honda çıktı niye dersen kullananlar(her motoru kullanmış profesyonel kişiler) diyoki;bu honda inanılmaz hata yı çabul telafi ediyo dengesi müthiş,kusursuz yapmışlar felan diyo eğer diyosan hp si çok da iyi değil ozman bende şunu derim önemli olan tekere aktarılan güç ve hondada bundan çok var bide üstüne üstük hafif ve en önemlisi şimdi aklıma gelmiyo ama aks bimnemnesi(daha iyi bilenler açıklasın lütfen) bunlar yani. peki dersen o kadar iyi neden honda ucuz bende şunu derim fransada da yamaha ucuz ülkeden ülkeye değişen bişe bizim şansımıza honda burda ucuz diğerlerine nazaran ama sana söliyim senin gidip binmen hatta kullanman lazım ki daha iyi anla, öbürlerine gelirsek kawa da çok titreşim oluyo ve virajlı yollarda honda kadar mükemmel değil ,yamaha çok yarış tipi biraz rahatısz motor ve benzin i çok yiyiyo ve motor atik değil sanki her an duracakmış gibi ama gene honda kadar mükemmel değil, suzuki ise ne kadar yetenekli ve zahmetsiz bir motosiklet olsa da hoş olmaktan ileri gidemiyor hepsinden önemlisi de honda kadar rahat,hızlı,sağlam değil, ayrıca kusursuz frenlere ve nefis bir işçiliğe sahip değil.ayrıca honda mükemmel hızlanmayı ve üstün yol tutuşu için birçok yenilik yaptı ve insanlar bunlara büyü fln demeye başladı şimdi gelelim hondanın eksiklerine en başta gelen görüntüsü öbürlerine nazaran daha sade (bazı insanlar için ise artı bir neden) ve heyecan faktörü daha az çünkü mükemmel bir sisteme sahip sen sadece kullanıyosun o gidiyomuş gibi oluyo.. işte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı ben honda yı seçerim tabiki son karar senindir (şimdi insanlar bunlar yanlış bilgi deyipde marka fanatikliği yapmasın lütfen..doğru bilgilerdir bunlar)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konu iyice saptı.burada 600lük racingler arasında tartışıyoruz.konumuz hava atmak deil.ayrıca bende biliyorum racinglerin benzini nasıl yaktıgını.o kadar cahil degiliz...

Eğer benim yazıma alındıysan, seni ya da başka bir arkadaşını hedefleyerek yazmadım.
Engin Hocam'ın yazısına cevaben bir yazıdır.

Diğer arkadaşların yazılarına alındıysan, bu da hoş değil.
Burası herkese açık bir forum.
Sen nasıl dilediğin gibi soru sorabiliyorsan,
diğer arkadaşlar da diledikleri gibi sallayabilirler.
Burada adından bile emin olmadığın insanların tecrübesi hakkında nasıl fikir sahibi olacaksın?

Sen yazılanlar içinde akıl ve mantığına uygun olanları seçecek ve birebir araştıracaksın.

Fakat dalga geçmek için mesajlar da yazılmış.
Bunda da haklısın.

Ben senin yerinde olsam, forumu şöyle bir araştırırdım.

Yazıları bir okur, bu yazıları yazanlar hakkında fikir sahibi olmaya çalışırdım.

Bildiğim kadarıyla aradığın cevapları bulabileceğin, yüzlerce yazı var bu forumda.
Ve sana yardımcı olabilecek kapasitede yüzlerce arkadaş...:wiinkk:

Harika yazmışsınız valla elinize, dilinize sağlık. Burada insanlar Racing diye tutturur giderler ve maalesef tek bir sebepleri vardır 'HAVA ATMAK'. Onu da sağda solda egzosu bağırttırarak yaparlar ancak çünkü caddede gezmekten doğru dürüst kullanamaz olmuşlardır motorlarını !

Kadko olayına gelince. Bu düzensizlik burada kasko yapan firmaların işine geliyor. Benim gibi belli bir yaşta kaza yapmamış adamlar 20 yaşındaki her an kaza riski taşıyan adamı bir kefeye koyar aynı parayı almaya kalkarlar çünkü işlerine öğle gelir. Keşke burada da işler değişse ve adamına göre kasko bedeli belirlense...

Masraf olayına gelince; eğer racing motorunuzu sadece hafta sonları hava atma aracı yerine hafta sonları gezilerde ve günlük ulaşım aracı olarak kullanmayı düşünüyorsan ÇOK pahalıya mal olacaktır bilginiz olsun. Tek bir hafta sonunda sadece 400 YTL yakıt parası verdiğimi bilirim :silent:

heehe 400 ha kocaman yolcu otobüsü 1 gün yolculuk yaptı 1 miyar yaktıydı.alanya çanakkale 1000 km üstünde yolculuk yaptı 500 ytl felan gelişle 1. yanlış yazdın heralde :cherry:

.....................................................

Son düzenleme:
Bak sırf yazdıklarını göresin diye ekleme yapıyorum ;

merhaba racing kullanan arkadaslar 600cc racing motosikletler arasında kullanıslı,hızlı, güçlü ve ekonomık olan racing hangisi.Fikirlerinizi beklıyorum...

evet sen sorasın die soruyorum bunları.helal olsun topigin .... ettiniz.bilende bilmeyende konusyor.burda 600 racing kullananlardan biseyler beklıyordum.ama elını racınge sürmeyenler bile bu meret hakkında bana akıl veriyorlar.topicte saçma sapan muhhabetler keyifsiz espiriler cogaldı.kardesim biliyosan konusacaksın.modlardan ricam lütfen konunun kilitlenmesi.çünkü konu baska yerlere sapıyor.

Evet belki de haklısın . Ben hayatımda 600cc ve üstü race kullanmadım.. Ama bahsettiğin konular tecrübe gerektiren konular değil. Ayrıca senin de pek fazla bilgi birikimin olduğunu sanmıyorum.

Belki SS kullanmadım ama en azından açılan konuların tamamını okuyorum ya da SS kullananlardan bilgiler alıyorum .. Yurtdışı forumlarını kıyaslamaları vs.. takip ediyorum.. Sitelerden teknik özelliklere bakıyorum vs.. Sen ne yapıyorsun ?

SS aletlerle ilgili bilgi istemişsin.. Bu konuyla ilgili bilgi birçok defa verildi ..

Ama üstüne basa basa "kullanıslı,hızlı, güçlü ve ekonomık olan racing hangisi" demişsin ..

Yedek parça ağı en yaygın olan servis Honda

Kendi kullanım tarzına göre race aleti kendin seçersin.. Arkadaşların belirttiği gibi 4 japon arasında kullanım farkı yok .. Ama sen kullanmadığın için bilgi almak istemişsin .. Haklısın tabi.

Söylediklerin tamamen orantısız şeyler. Biraz araştırma yapıp sorduğun sorulara dikkat etseydin şimdi yazdıklarının çocuk karalaması gibi olduğunu anlardın zaten.. Burda amaç kimseyi incitmek değil ya da kötü sözler sarfetmek değil.. Burası bir paylaşım bilgi gerektiğinde de espri hoş sohber ortamı..

Nick'ine bakılırsa race aletler için çok tecrübesizsin .. "ilk motorum R6 gözüme uyku girmiyor" başlığını okumanı tavsiye ederim ...

arkadaşım bende çok araştırdım en iyi 600,1000 lik motorlar ne diye hep karşıma honda çıktı niye dersen kullananlar(her motoru kullanmış profesyonel kişiler) diyoki;bu honda inanılmaz hata yı çabul telafi ediyo dengesi müthiş,kusursuz yapmışlar felan diyo eğer diyosan hp si çok da iyi değil ozman bende şunu derim önemli olan tekere aktarılan güç ve hondada bundan çok var bide üstüne üstük hafif ve en önemlisi şimdi aklıma gelmiyo ama aks bimnemnesi(daha iyi bilenler açıklasın lütfen) bunlar yani. peki dersen o kadar iyi neden honda ucuz bende şunu derim fransada da yamaha ucuz ülkeden ülkeye değişen bişe bizim şansımıza honda burda ucuz diğerlerine nazaran ama sana söliyim senin gidip binmen hatta kullanman lazım ki daha iyi anla, öbürlerine gelirsek kawa da çok titreşim oluyo ve virajlı yollarda honda kadar mükemmel değil ,yamaha çok yarış tipi biraz rahatısz motor ve benzin i çok yiyiyo ve motor atik değil sanki her an duracakmış gibi ama gene honda kadar mükemmel değil, suzuki ise ne kadar yetenekli ve zahmetsiz bir motosiklet olsa da hoş olmaktan ileri gidemiyor hepsinden önemlisi de honda kadar rahat,hızlı,sağlam değil, ayrıca kusursuz frenlere ve nefis bir işçiliğe sahip değil.ayrıca honda mükemmel hızlanmayı ve üstün yol tutuşu için birçok yenilik yaptı ve insanlar bunlara büyü fln demeye başladı şimdi gelelim hondanın eksiklerine en başta gelen görüntüsü öbürlerine nazaran daha sade (bazı insanlar için ise artı bir neden) ve heyecan faktörü daha az çünkü mükemmel bir sisteme sahip sen sadece kullanıyosun o gidiyomuş gibi oluyo.. işte bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı ben honda yı seçerim tabiki son karar senindir (şimdi insanlar bunlar yanlış bilgi deyipde marka fanatikliği yapmasın lütfen..doğru bilgilerdir bunlar)

Bu bilgileri neye dayanarak yazıyorsunuz anlamıyorum :pr::pr:

Hondanın ucuz olmasının belirttiğin konuyla bir ilgisi yok. Honda inanılmaz hatayı telafi ediyor .. Honda kullanıp denedin mi :silent:

Kawada çok titreşim olduğunu belirtmişsin ..Race motorlarda agresif kullanmassan 200'lü hızlarda bile titreşim fazla olmaz.. Kawa kullandın mı :silent:

Suzuki yetenekli ve zahmetsiz bir motosiklet demişsin..
Bilmeden atıp tutmuşsun :)

1000cc kategorilerini kıyaslarsan Hondadaki özelliklerin fazlasının gsx-r 1000'de olduğunu görürsün.HESD,kaydırgan debriyaj, 3 kademeli güç artışı vs..

yamaha çok yarış tipi biraz rahatısz motor ve benzin i çok yiyiyo ve motor atik değil sanki her an duracakmış gibi ama gene honda kadar mükemmel değil..

Bir kere bunlar race motorlar. Yarış tipi dediğin hepsinin oturma stili biçimi aynı zaten :mrgreen:

Benzini hangisi çok yemiyor ?

Motoru atik değil demek .. Her an duracakmış gibi.. Bir R6'nın arka koltuğuna otursan indikten sonra bacakların titrer ... :mrgreen::mrgreen:
Yamaha 133 beygir .. Kg ve beygir orantısı güzel bir motor..Ama herşey beygir gücü değil :wiinkk:

Sen hangi bilgilere dayanarak böyle bir kıyaslama yapıyorsun :silent:
Hiç race kullanmamış biri olduğun yazdığın kadarıyla bariz belli. .

Honda hakkında bilgileri kimden aldıysan tamamen yanlış copy paste yapmışsın. Sitemizde SS kullananlara bunları söylesen sana sadece gülerler..

Senin dediğine göre diğer motorlar moped bir yarış motoru Honda var..

Yaa aşın artık bunları 4 tane Japonu kıyaslıyorsunuz hepsi de birbirine yakın motorlar. Kullanım tarzına göre seçiyorsun zaten istediğin motoru ..

Son düzenleme:
herkes bişeyler bildigini zannediyor.hocam hata etmıssın bu topiği acmakla baksana ağzı olan konusmus.

the_cayman asıl sen neye dayanarak konuşuyosun ki ben orda belirrtim profesyonel kişiler sölüyo diye ben sölemedim bunları... ayırca copy paste değil o bilgiler bunuda belirteyim sen asıl kullandınmı 600 rr ki konuşuyosun suzukinin 3 kademeli artışını bende biliyorum ama o 1000 lik motoru için geçerli sen böle demişsin (1000cc kategorilerini kıyaslarsan Hondadaki özelliklerin fazlasının gsx-r 1000'de olduğunu görürsün.HESD,kaydırgan debriyaj, 3 kademeli güç artışı vs..) arkadaşım ya dalga geçiyosun yada bilgin yok suzukide hesd yok itmeli çekmeli amortisöre sahip bu yüzden düşük hızlarda dönüş ağırlaşıyo. demişsinki kaydırmalı debriyaj fln hondada bu yok ama honda bu işi devri arka tekerlek gürültüsünü durduracak şekilde ayarlıyor bide hondada motor vitesteyken debriyajı gaza dokunmadan serbest bırakınca,devirler 200 devir kadar yukarı tırmanıyor böle bişe hiç bir motorda yok buözellik ise motoru pürüssüz hızlandırıp stop etmeyi önlüyo vb. özellikler hondada . demişsinki bacakların fln titrer pff bilmeden öğrenmeden lüften benle muhattap olmayınız:pr:

the_cayman asıl sen neye dayanarak konuşuyosun ki ben orda belirrtim profesyonel kişiler sölüyo diye ben sölemedim bunları... ayırca copy paste değil o bilgiler bunuda belirteyim sen asıl kullandınmı 600 rr ki konuşuyosun suzukinin 3 kademeli artışını bende biliyorum ama o 1000 lik motoru için geçerli sen böle demişsin (1000cc kategorilerini kıyaslarsan Hondadaki özelliklerin fazlasının gsx-r 1000'de olduğunu görürsün.HESD,kaydırgan debriyaj, 3 kademeli güç artışı vs..) arkadaşım ya dalga geçiyosun yada bilgin yok suzukide hesd yok itmeli çekmeli amortisöre sahip bu yüzden düşük hızlarda dönüş ağırlaşıyo. demişsinki kaydırmalı debriyaj fln hondada bu yok ama honda bu işi devri arka tekerlek gürültüsünü durduracak şekilde ayarlıyor bide hondada motor vitesteyken debriyajı gaza dokunmadan serbest bırakınca,devirler 200 devir kadar yukarı tırmanıyor böle bişe hiç bir motorda yok buözellik ise motoru pürüssüz hızlandırıp stop etmeyi önlüyo vb. özellikler hondada . demişsinki bacakların fln titrer pff bilmeden öğrenmeden lüften benle muhattap olmayınız:pr:

Ne stop etmesi yaaaaa :mrgreen: ..Neyi stop ettiriyosun sen :mrgreen:

Suzuki'de Hondanın kullandığı HESD sisteminin aynısı var ..

"honda bu işi devri arka tekerlek gürültüsünü durduracak şekilde ayarlıyor bide hondada motor vitesteyken debriyajı gaza dokunmadan serbest bırakınca"

Kaydırgan debriyajı kullanan bilir .. Hiçbir zaman ABS'li araba ile ABS'siz bir arabanın bir olamayacağı gibi.. :wiinkk:

Öyle konuşuyorsunuz ki gören de sanır bir honda motosiklet yapıyor :farao:
En iyisi diye birşey yok sanırım anlatamıyorum.. Git biraz motor kıyaslamalarına bak .. Frenlemesi en iyi olan kawasaki & suzukidir .. Hondayı göremezsin .. Teknolojiyi motordan esirgemeyen firma Suzukidir... Yamahada chiple gaz verme sistemi mevcut. Tabi bunlar senin için birşey ifade etmiyor ..

"yamaha çok yarış tipi biraz rahatısz motor ve benzin i çok yiyiyo ve motor atik değil sanki her an duracakmış gibi ama gene honda kadar mükemmel değil"

Bu ne demek :silent:

Rahatsız motor benzini çok yakıyor .. Bunları dediğine göre öğrenmeden muhattap olunmaması gereken ben değilim sensin ..Hangi profesyonel dedi sana bunları :silent:

Dikkat ettiysen racing kullanmadığımı yazmıştım .. Bu aletleri kullanmak tecrübe ister, birikim ister .. En az 5 senelik tecrübe edinmen gerekir bu aletleri kullanman için :pr:

Ben en azından takip ediyorum konuşuyorum .. En azından artçı olarak binebiliyorum o aletlere..Tecrübesiz olduğumu başta yazıyorum .. Sen ne takip ediyorsun ? Kaç defa racing'e bindin .. Sırf atıp tutmak senin yaptığın .. Hatanı kabullenemiyosun zaten çünkü birşey bilmediğin için böyle konuşarak bişeyler bildiğini göstermeye çalışıyosun ..

Kim neler yazmış forumda bir oku ona göre yorum yap .. Burda amacımız kimseyi kırmak incitmek değil.. Burası form ortamı .. Hangi değerlere göre neye göre açıklama yaptığını bilmen gerek.. Honda diyosun ama neye dayanarak diyosun sende bilmiyosun .. Sadece kulaktan dolma bilgileri yazmakla olmuyor . Neyse uzatmayalım kırmayalım birbirimizi .. Öğrenmeden senle muhattap olmam :wiinkk:

bikere sen benim bilgi birikimimi bilemessin en iyi frenler hondadadır.ayrıca suzukide hesd yok arkadaşım senin gibiler artçı olmaktan öte geçemez ztn ayrıca
deneyim fln 5 yıl bunlar hikaye reklamlardan duyduğun bilgisi gelip bana sölemiyomsun varyaaa, chipli gaz kontrolu fln anlamıyosun galiba yazdıklarımı çok yarış tipi motor caddede kullanmak zor çok eğiliyosun motora anlamına geliyo motor atik değil ewet bu lafın arkasındayım virajlarda özellikle bu kendini çok belli ediyo bende eskiden yamaha hastasıydım ama araştırdım hondaya döndüm senin gibi marka fanatikliği flnda yapmıyorum böle tartışarak ilerleme olmaz bunu söliyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar