He he he, ben hep demiştim. Ferrari adam olsaydı 2002'de Schumi ve Rubens'i yarıştırırlardı da en azından biraz rekabet görürdük. Schumacher'in birinciliğini garanti etmek istiyorlarsa bile biliyoruz ki Schumacher Rubens'i rahat rahat geçer, bari rekabet ederek geçseydi. Ama McLaren farkını görüyoruz. Rakipsiz olduğu 88'de pilotlarını yarıştıran bu takım domine etmediği bu sezonda da pilotlarını yarıştırabiliyor. Çok güzel sezon, çok güzel. Keşke Ferrariler biraz hızlansa da daha fazla heyecan gelse.
Bu arada, artık İspanyol medyası da Hamilton'ı övemye başlamış.
Ben Formula 1 de takım tutmam. Yarışçıları tutarım

Bu yüzden nispeten objektif olarak cevap verebileceğimi sanıyorum.
Formula 1 de her zaman şampiyon olan pilotun kullandığı marka geniş kitleler tarafından Marka şampiyonu olarak algılanır. Takımlar da bunu çok iyi bilirler ve bu işe yatırdıkları onlarca milyon doları riske edemezler.
Bu konuda en gamsız olan takım Williams olarak bilinir ama o dahi birçok kez takım emri uygulamıştır.
McLaren de bal gibi yıllarca takım emirleri verdi ve bunu da açık açık yapmak yerine, üstü örtülü olarak yaptı. Yok pilotlar aralırında anlaşmış, yok Coulthard benzin alırken pompa takılmış vs. vs. Bu durumda Ferrari veya Benetton gibi dürüst olmak bence daha makbul.
Haa 88'e gelirsek, o başka...
O yıl zaten rakipsizdi, niye pilotlarını yarıştırmasın ki ? Bir 3. pilotun şampiyon olamayacağı belliyken, takım emir vermeye gerek yok.