Ankarada Kask Kullanmayan Polisler...

Evet başlıktanda anlayacagınız gibi Ankarada bu ara kasksız motosiklet kullanan polisler turedi...

Gecenlerde Arabayla eskisehir yolunda ilerliyodum. Aaa baktim polis amca 1200GS kullaniyo su yeni olanlardan ne kadar şık bi motor derken baktim kolda kısa kollu t-sort var ne kadar yanlıs koruma yok derken hiç aklimdan gecmemis olsa gerek KASKIN olması gereken yerde şapka var(eldiven vs ztn yok). Hani sehir icinde olsa hak vericem amcaya ama Eskisehir yolunda ve o anki hızımız 120km civarı. Hemen plakasını aldım saati not ettim dedim bi yerlere gonderiyim uyarsınlar. Sonra eve geldigimde yaptıgımın yanlış olabilecegini dusunerek hiç bi yere şikayet etmedim.

Ben bu ihmali yapanın bir kişi oldugunu dusunmustum, 1 haftaya yakındır yollara dikkat ediyorum ve yeni model 1200gs kullanan hic bir poliste kask yok. Su eski model BMW kulanan polislerin cogunda ve jandarma da var. Bazılarinda eldiven+kormalarda var.

Acaba bu ihmali bi yere yollayıp önüne geçebilirmiyiz.Bir polisin kaskı olmadan kaza yapıp zarar görmesi sanırım hepimizi uzer...

evet abi haklısın bende görüyorum yeni bmw vermişlerdi ama kask filan taktıkları görmedim o motosiklet üzerinde

Gemliktede 2 tane motosikletli polis var.onlarda da kask yok pazartesi sorayım devlet mi vermiyor yoksa onlarmı takmıyor.

her iki durumda da olmaması gereken bir durum.

KASK OLMADAN ASLA

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yeni birsey degil ki bu. büyük BMW ve HONDA kullanan polislerin hemen hemen hicbiri kask kullanmiyor. özellikle yazin sadece sapka ile geziyorlar. sürekli kask takan motosikletli polisi türkiyede mumla ararsin!

hani korumalarini gectim, düstügünde ögrenir. ama kask kanunen SART, yani onu polis bile olsa takmak zorunda!!!

yeni birsey degil ki bu. büyük BMW ve HONDA kullanan polislerin hemen hemen hicbiri kask kullanmiyor. özellikle yazin sadece sapka ile geziyorlar. sürekli kask takan motosikletli polisi türkiyede mumla ararsin!

hani korumalarini gectim, düstügünde ögrenir. ama kask kanunen SART, yani onu polis bile olsa takmak zorunda!!!

haklısın abi katılıyorum ::blushani

Bence 1200GS i polisimize laik görenler onlara birer de kask vermisdir.Vermeseler bile kendi imkanlarıyla almalılar bence. Takanlari goruyorum NOLAN kasklar var bazılarında.

tabii ki hepsinin kasklari var ve neredeyse hepsininki flip-up, yani öyle cok rahatsiz da degiller. ama artistlik namina ölemeye razi olanlar bunlar. eskisehir yolunda giderken ümitköydeki köprü ayagina patladiginda belki toplamaya gelen diger polislere ibret olur bari ...

Lütfen şikayet et hala duruyorsa plaka , gün, saat vs bilgiler. Ve güzel de bir yazı yaz. Cevap alana kadar da yılma derim. Azim...Biraz daha azim ile düzelecek bu ülke, biz görmesek de, çocuklarımız en azından her gün ölme riskiyle büyümeyecek.

Ha bu arada aklıma geldi. Siz hiç emniyet kemeri takan polis gördünüz mü...Ben görmedim...Çok enteresan di mi...Kuralları koyan uygulamazken biz elin cahillerinden bekliyoruz...
Aslında böyle yerlerden kampanya başlatıp şikayet e-mail yağmuruna tutsak emniyeti belki işe yarar. Sonuçta cumhuriyet kadar önemli insanın günlük hayatındaki ölüm riski...

Son düzenleme:
Ya şikayet etmeyi dusunuyorum ama plaka vermek istemedim kişeye ozel ceza uygularlar sonra uzulurum. Tolu bi yaptirim olmasi gerekiyo bence kask takmayan polislere

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bazı yerlerde hatalı sürücülerin otomatik kamerayla fotoğraflarını çekilip ceza kesildiğini duymuştum. Demek ki fotoğraf kanıt olarak sayılıyor. Biz de bunun gibileri çekip internet üzerinden emniyet müdürlüğüne veya trafik müdürlüğüne e-mail atsak ne olur acaba? Aynı anda bir de bir gazetenin genelde bunun gibi trafikle ilgilenen bir köşe yazarına da cc olarak iletsek. E-maili alan polis gazeteciye de gittiğini görünce görmemezliğe gelebileceğini sanmıyorum.

Ya üzülmele yanlış yapıyorsun. Şimdi sen ben belki etkilenmeyiz sinir olup geçeriz de, bu toplumun büyük kısmı böyle polislerden cesaret alıp da haraket ediyor. Yani polisin uymadığı kurala o hiç hiç uymuyor. Bunu söyleyen çok insan gördüm. ' Abi polis geçiyor kırmızıda bana ne ' şeklinde.
İşte bu yüzden ders olması lazım onlara da. Sırtını devlete yaslayıp garanti iş ve maaş için polislik yapanlar onlar. Çünkü eğer milletini korumak örnek olmak yardımcı olmak için polis olmuş olsa öyle davranmazlar. Çok iyi örnek polisler de var ama onlar yeni nesil polisler. Yanlış anlamayın kimseyi kötülemek falan istemiyorum ama hata yapanı ne hayat affeder ne de zaman. Sen de hiç düşünmeden şikayet et.

1200gs lere verecek para bulduguna göre kaskıda almıştır Ankara emniyet.Biizm burdaki motorize jandarmalarda korum +kaskla geziyorlar ama geçen gün 2 tane motor geliyorlardı öndeki kask takmıyordu arkdadakinde kask vardı.Niye kask takmıyorsun diye işaret yapacaktımda şimdi yanlış anlar falan diye yapmadım

Kışın pek görmüyorum (hatta hiç) ama yazın çok sıcaklar da sadece şapka ile geziyolar.. :silent: Yanlarından geçerken elimle başımı işaret edip, cık cık cık yapıyorum, siz de yapın çok zevkli :mrgreen: :queen::queen:

U dönüşü yapılamayan yollardan geçip, kırmızılarda hiç beklemiyolar..:pr:

arkadaşların kafa tasları normal insandan belki daha kalındır gerek görmüyorlardır.
hani biraz da kabaca tabirle imamlı cemaatli bi ata sözü vardı
imam bişey yaparsa cemaat abartır tarzında bu işte böyle bence senin kullanmadıgını millet niye taksın

scorp abi sen plakayı bana ver bi de nereye şikayet edileceğini söyle ben ediyim biz takmasak hemen çevirirler eeeee herşey karşılıklı demi:cat:

polislere şart olmayabilir yalnız kask takmak haberiniz olsun elinizde patlamasın sonra şikayet filan. sanki daha önce prifo diye bi arkadaş vardı o da onaylamıştı bunu

emniyet kemeri demiş bi arkadaş mesela ondan eminim taksicilere ve polislere emniyet kemeri takma zorunluluğu yok

İyi de ne alakası var, polis olduğu için kaza anında ona bişey olmuyor mu allalala yaaa :silent:

Polisler kaskı anca vatandaşı döverken takıyorlar galiba. Akşam haberleri izleyenler görmüştür...

Not: O başka amaçlı kask ama hatırlatmadan edemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar