Ariza şeridini Kullanmak?

emniyet şeridinde karşınıza arızalanmış ve motorundan ciddi miktarda yağ akıtmış bir araca rastlayabilirsiniz, o nedenle kullanırken çok uyanık olmak lazım...

Valla ben polisin gözünün içine baka baka defalarca emniyet şeridinde gittim, pek bi sorun çıkarmıyorlar gibi sanki... Belkide zıpladık zıpladık yakında yakalanacağız...

Arkadaşlar arıza şeridi diye kastettiğiniz otobanlardaki düz çizgiyle en sağa çizilmiş çizginin soluysa mecburen kullanmak zorunda kalıyorum. :salut:Çünkü çevreyoluna yada E-5 e çıktığım zaman arkamdaki araçların sürekli sıkıştırmasındansa o şeritte gitmenin güvenli olduğu kanısındayım. Bende sol şeritten 60- 70 km. süratle normal bir şekilde yoluma giderken arkamda beliren bir araç beni sıkıştırarak sürekli hızlanmamı isteyince mecbur kalıyorum. :pr: Keşke ehliyetler bakkaldan sakız alır gibi kolay olmasada insanlar bu kadar bilinçsizce araç kullanmasalar. Böylece bizlerde emniyet şeridinden gitmek zorunda kalmayız.

bende arkadaşlara katılıyorum ve aynı sorunları yaşıyorum bence bizim için en güvenli yer orası moron sürücüler sanki sol şerit yokmuş gibi sollamayı unutup sağ şeritde sakin sakin giderken dibimize kadar girip aptalca hareketlerde bulunmaları sinirimi bozuyor.herzaman kullanıyorum ve içim rahat

normal şeritte giderken ayağımı yere koyacak bir pozisyon varsa emniyet şeridine geçip ilk boşluktan tekrar şeridime dönerim. aralara da pek girmeyi sevmem. ama trafikte arabaların arkasından giderken emniyet şeridinden geçen bir motorcunun sanki bana "ulan bekleyeceğine girsene emniyet şeridine" dediğini hissediyorum sanki. benim şahsi fikrim emniyet şeridi diğer şeritlerden daha tehlikeli başka bir araç sizi görmeyip aniden dalarsa ve bir kaza olursa hiçbir yasal dayanağınız yok çünkü şerit ihlali yapmışsınız. bu durumda kimi haklı çıkarır polis düşündürücü.
sağlıcakla.

normal şeritte giderken ayağımı yere koyacak bir pozisyon varsa emniyet şeridine geçip ilk boşluktan tekrar şeridime dönerim. aralara da pek girmeyi sevmem. ama trafikte arabaların arkasından giderken emniyet şeridinden geçen bir motorcunun sanki bana "ulan bekleyeceğine girsene emniyet şeridine" dediğini hissediyorum sanki. benim şahsi fikrim emniyet şeridi diğer şeritlerden daha tehlikeli başka bir araç sizi görmeyip aniden dalarsa ve bir kaza olursa hiçbir yasal dayanağınız yok çünkü şerit ihlali yapmışsınız. bu durumda kimi haklı çıkarır polis düşündürücü.
sağlıcakla.

Tabi şeride dalan da şerit ihlali yaptığı için her iki araç ta hatalı bence. Eminyet şeridinden giderken, aniden çıkan çok araba oluyor, buna anormal dikkat etmek gerekli. Eminyet şeridindeyim diye 200 ile gidilirse, başka bir yere de aynı hızla gidilebilir. Normal trafikten çok daha dikkatli kullanmak ve mümkün olduğunca yavaş gitmek gerekiyor bence. Veya en iyisi hiç kullanmamak ama o da az ihtimal olsa gerek :) :p :silent: :cyclopsan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar