Ariza şeridini Kullanmak?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm arkadaşlar sizlere benim açımdan önemli bir konuyu danışmak istiyorum.Büyük şehirde yaşam bildiğiniz üzere zorluklar içeriyor.Bir taneside trafik.Malum bizler iki teker olarak trafikte arıza şeridini kullanmamız ne kadar doğru ve bu konuda ne yapmamız gerekiyor?:silent:

valla türkiye'de nasil tam bilmiyorum ama acil bir durum olmadikca ariza seridini kullanmak yok. "acil durum" ile kast edilen de "acilen bir yere yetismek" degil, ariza veya benzeri sürüs emniyetini olumsuz etkileyen herhangi bir durumu gidermek icin verilmesi gereken "MOLALAR" (yani DURMAK, gitmek degil)

Motosikletin kanunlarında doğru düzgün tarif bile edilmediği bir ülkede sürücüyüz. Biz de kuralsızlığı kullanıyoruz evet. Bendeniz arıza şeridini çoğunlukla normal yol olarak kullananlardanım. Prensip olarak bu şeritin kullanılması elbette yasak. vicdanen ise bir sıkıntı duymuyorum şimdilik?? Arkadaşlar tartışmaya katılırlar ise fikrimiz gönlümüz bakışımız açılabilir.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
bizlerin arıza şeridinde gitmesi acil ihtiyaç araçlarını engellemesine pek inanmıyorum çünkü boyut olarak yer açmaya müsait bir vasıtayız.durup trafiği beklemek acaba nasıl bir his olur motorcular için...

Mecbur kalınca giriyorum arkadaşlar ama kimseyede mani olduğumu sanmıyorum ne derece doğrudur tartışılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
girmesine bende sık giriyom ama bunu sorun yapan bazı trafikte otomobilci arkadaşlar var.Bunlar bizi görünce özellikle yolu kapatan kişiler oluyo.Haliyle cevap verince yaptığımızın suç olduğunu başlıyo anlatmaya...

Benimde merak ettiğim bi konu birgün motor alıcam ama güvenlik şeridini kullanırmıyım bilmiyorum acemi olduğum iiçin fikir iiyi geliyor yani güvenli

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benimde merak ettiğim bi konu birgün motor alıcam ama güvenlik şeridini kullanırmıyım bilmiyorum acemi olduğum iiçin fikir iiyi geliyor yani güvenli
bana sorarsan ehliyetini(varsa no problem) aldıktan sonra gir yinede nolur nolmaz.......:cherry:

Motosikletlere geçen yıl yasaklandı çok sinir olmuştum:pr: bence iki tekerler için serbest olmalı yoksa motorlar için trafiğin bir avantajı olmuyor.:pale: Almanya da motorların iki aracın arasından geçmesi yasak, yakında o da TC de uygulanırsa ben motor falan almayı bırakırım heralde..:cherry:
bence kullan derim ben olsam kullanırım.. :queen:fakat polis görürse cezayı yersin :farao:
hatta yunus falansa bağlar makinanı.. dikkat et:salut:

Motor sürücüleri için öne Bakmak hayatidir. yol üzerinde yere düşmüş bir nesneye bile bakmak kaza ile sonuçlanabilecek denge sorunları yaratabilir. Arıza şeridinde doğrudan yolun ufkuna bakabildiğimizden, içdürtüsel olarak geçiveriyoruz. Motorun yaygın olduğu başta avrupa ülkelerinde, motorsiklet, cankurtaran, itfaiye, polis gibi geçiş üstünlüğüne sahiptirler. O yüzden trafik sorunu Teorik olarak daha azdır.
Paylaşmadan edemeyeceğim, eşim arkamda, hafta sonu gezisinde, peşimdeki bir araç korna çalıp duruyor. Bizlerde 15 motorluk bir konvoyuz ama aramıza arabalarda karışmış. En sonunda beni sollamanın yolunu buldu yanımdan geçerken, çekilsene diye sövüyor. Birazdan önümde yine sıkıştı trafik konvoyunda devam ediyor. Kornam bozulana kadar kendisini sağa çekmeye davet ettim, biraz önceki cevval tavrı yoktu. Hiç bakmıyor. Bu sefer de ben sollama fırsatı yarattım ki bizim için daha basit, yanından geçerken, istersen sağa çek sana hele eşi arkasında olan bir motorcudan motosiklete saygı duyma dersi vereyim dedim. O kadar korna çaldım neden çekilmiyorsun dedim. öyle bir baktı ki, boynuzları varmış gibi geldi bana:p İşte o an sağ emniyet şeridi neden yokki bu yolun demedim değil hani. Bas git bu kocabaşlardan ayrı mecralara:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motosikletlere geçen yıl yasaklandı çok sinir olmuştum:pr: bence iki tekerler için serbest olmalı yoksa motorlar için trafiğin bir avantajı olmuyor.:pale: Almanya da motorların iki aracın arasından geçmesi yasak, yakında o da TC de uygulanırsa ben motor falan almayı bırakırım heralde..:cherry:
bence kullan derim ben olsam kullanırım.. :queen:fakat polis görürse cezayı yersin :farao:
hatta yunus falansa bağlar makinanı.. dikkat et:salut:
valla iki motor arası yasak arıza yasak o yasak bu yasak olursa bende satışa çıkarırım makinamı gider taksim meydanında eylem yaparım yaawwww...:pr:

Arıza şeridinden kastedilen güvenlik şeridi ise, girmek yanlış arkadaşlar.
Motosiklet küçük hacimli ve kıvrak bir alet olduğundan,
kolayca yol açabilirim mantığı devreye girse de her motosikletlinin aynı şeyi yaptığını düşünün....

Yüzlerce motosikletin doldurduğu bir güvenlik şeridinin nasıl bir kaos yaratabileceğini biliyorsunuz.

Bir ambulans, sizi almaya da geliyor olabilir. :cyclopsan
Bu nedenle tüm araç sürücüleri için,güvenlik şeridi kullanılmaması gereken bir bölüm.
Gerçi geçen yıl İstanbul'da kimsenin şerit filan iplemediğine kendim tanık oldum.

Fakat,
motosikletin avantajlarını da kullanmak gerekiyor bazen...:)

Yani kimseler yoksa,
trafik çok sıkışıksa,
önünüzdeki arabayı geçip derhal normal şeride girebilme ihtimaliniz varsa,
benimde zaman zaman yaptığım,
fakat yapmasak iyi olacak dediğim bir olaydır.
Burada kendini ve haddini bilmek çok önemli.
Mümkün olduğu kadar yapmamaya çalışmakta fayda var....

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla patrıote orayı ööle boş boş görünce insan dayanamıyoooo beee....hele bide rüzgar püfür püfür esince.

valla patrıote orayı ööle boş boş görünce insan dayanamıyoooo beee....hele bide rüzgar püfür püfür esince.

Doğru söylüyorsun.:)
Ama gerçek şu ki yanlış.
Bile bile yapıyoruz bazen.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Doğru söylüyorsun.:)
Ama gerçek şu ki yanlış.
Bile bile yapıyoruz bazen.
yanlışlık konusunda hem fikiriz tamam bu bize düşen bi görev ama karayollarına düşen hiçmi görev yok bizler için bişeyler yapma görevi gibi.yani avrupada nasıl sa sistem o gibi şeyler.ama tabi herşey zamanla olacak inşallah ben 60 yaşına geldiimde olmazda erken olur:):cherry:

Ne diyeyim,
yasak konusunda düşünceler birleşmeye başlıyor. Ama Resmen Yasak olana kadar ben kullanacağım o şeridi. Zati 2-3 motor ancak görüyorum trafikte. Arkadaşımızın dediği doğru, trafikte o kadar motor olur da emniyet şeridini tıkarsa kötü. Ancak ben o kadar büyük motor yoğunluğuna kavuştuğumuzda zaten sorunun halledilmiş bir çağında yaşayacağımızı düşünüyorum:queen:
saygılarımla:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
araçların bize karşı tutumlarıda o konuda çok içler acısı ben gidemiyorum sende gitme mantığı iyice yerleşiyor.Buna günde en az 3 kez rastlıyorum.genelde büyük araçlar daha sık yapıyor bu olayı.

arkadaşlar o yolun adı arıza şeridimi emniyet şeridimi?motosiklet trafikte seyreden bir araç olduğuna göre trafik kuralları bizede geçerli eğer kurallara uymayanlardan dert yanıp kendimizde kurallara uymuyorsak O nlandan bir farkımız kalmaz diyorum haa yapmıyormuyuz?mümkün olduğunca yapmamalıyız.kurallara uyalım uymayanları UYARALIM.herkese saygilar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşlar o yolun adı arıza şeridimi emniyet şeridimi?motosiklet trafikte seyreden bir araç olduğuna göre trafik kuralları bizede geçerli eğer kurallara uymayanlardan dert yanıp kendimizde kurallara uymuyorsak O nlandan bir farkımız kalmaz diyorum haa yapmıyormuyuz?mümkün olduğunca yapmamalıyız.kurallara uyalım uymayanları UYARALIM.herkese saygilar.
walla kardeş ortaköy trafiğinde sağdan,e-5 te arızadan,geliş-gidiş yolda ortadan gitmiyosan ve gitmediysen inan bana sen madalyalık bir kişisin.senin gibi olmayı cidden isterim ben şahsen trafiğe katlanamıyom.eğer kimseye bi zararım yoksa yapıyom evet yanlış ama yapıyom.:rendeer:

araba kullanırken arıza şeridine girenlere uyuz oluorum ama bunlar sadece otomobiller bende motor kullanıyorum yolda akan bir trafik varsa ben debriyajımı sıkmayacaksam girmiyorum elbette sonuçta trafik kurallarına uymamız gerekiyor. ama inanın millet motoru göre göre üstüne kırıolar sonra da gülüo hayvanlar. ama işte denk gelmioki arabayla olduğumda bölesi neyse sonuç olarak yanlış bir davranış ama ebat olarak sıkıntı vermediğimiz sorun değil bence aslında o şeridi motorlular için ayırsalar kazar %100 azalır bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar