Ariza şeridini Kullanmak?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
araba kullanırken arıza şeridine girenlere uyuz oluorum ama bunlar sadece otomobiller bende motor kullanıyorum yolda akan bir trafik varsa ben debriyajımı sıkmayacaksam girmiyorum elbette sonuçta trafik kurallarına uymamız gerekiyor. ama inanın millet motoru göre göre üstüne kırıolar sonra da gülüo hayvanlar. ama işte denk gelmioki arabayla olduğumda bölesi neyse sonuç olarak yanlış bir davranış ama ebat olarak sıkıntı vermediğimiz sorun değil bence aslında o şeridi motorlular için ayırsalar kazar %100 azalır bence
sana katılıyorum %100...........

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben ARIZA mıyım...O şeridi kullanmam....Adı üstünde Arıza şeridi...

Arıza lar kullansın....:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben ARIZA mıyım...O şeridi kullanmam....Adı üstünde Arıza şeridi...

Arıza lar kullansın....:cat:
len alp merak edip duruyodum ne zaman zıplıcanda yazcan diye tam 12 dk.dayanabildin haaa.arıza olmasan senle uğraşırmıyım.:pr::queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
ehliyet olmamı ya var elbet gel görki motor yohh hele bi alalım motoru girebildiğim heryere gircem aht ettim :p
ne düşünüyon tarz olarak tip olarak aklında bi marka varmı?eğer alacaksan veya düşünüyosan.

Ben devamlı yasak olduğu halde trafik sıkıştığı zaman kullanıyorum ve her defasında polisle karşılaşıyorum ama hiçbir zaman bir taneside sen ne yapıyorsun deyipte durdurmadı,kaldı ki kuryelerin hepsi şeritte.:wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
alp bu fürek dediğin sana 'hem kel hem fodul diyen genç arkadaş mı? sanırım mete ' heheheheeee :p

ne düşünüyon tarz olarak tip olarak aklında bi marka varmı?eğer alacaksan veya düşünüyosan.

seneye düşünüyorum maddi durumlar nedeniyle
alınca da tam takır olcek tabi korumalar falan aklımda bi kaç model var cbf150 cbr 125 ybr125 bide hyosung 250 lerden biri olur büyük ihtimalle
elimdeki nakiditeye bağlı olcak kısmet :cherry:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben devamlı yasak olduğu halde trafik sıkıştığı zaman kullanıyorum ve her defasında polisle karşılaşıyorum ama hiçbir zaman bir taneside sen ne yapıyorsun deyipte durdurmadı,kaldı ki kuryelerin hepsi şeritte.:wiinkk:
iide ordan da gidemezsek bizim ne farkımız kalıyo ki arabalardan o zman herkes motorunu arabaya çevirsin .Yani farkımız bırakında bazı konularda olsun yani..

Arıza şeridine girmemenin kötü ama doğru olduğuna inanıyorum.
Avrupada ne polis ne ambulans arıza şeridine girer soldan 1 ve 2. şeridin arası açılır oradan giderler.
Sonuçta kural kuraldır

Arkadaşlar arıza şeridi diye kastettiğiniz otobanlardaki düz çizgiyle en sağa çizilmiş çizginin soluysa mecburen kullanmak zorunda kalıyorum. :salut:Çünkü çevreyoluna yada E-5 e çıktığım zaman arkamdaki araçların sürekli sıkıştırmasındansa o şeritte gitmenin güvenli olduğu kanısındayım. Bende sol şeritten 60- 70 km. süratle normal bir şekilde yoluma giderken arkamda beliren bir araç beni sıkıştırarak sürekli hızlanmamı isteyince mecbur kalıyorum. :pr: Keşke ehliyetler bakkaldan sakız alır gibi kolay olmasada insanlar bu kadar bilinçsizce araç kullanmasalar. Böylece bizlerde emniyet şeridinden gitmek zorunda kalmayız.

çok basit bir çözüm:cat:tüm sorunlarımızı, hatta başka bissürü sorunları çözecek bişiy. Motosiklet Şeridi!!!!
böylelikle, ne yasak şeride gireriz ne de bişiyy:cat:
Herkes motora özenir, heryer motor olur, kurallar oturur, herkes istediği yere çabuk gidiverir. tranvay şeridi var, tercihli otobüs şeridi var, neden olmasın Motosiklet Şeridi??
Ahanda buldummmm:cat:
Dünya yufarlaaaaaakkkkk:queen:
(Neden olmasın yavv:silent:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
arıza şeridi dediğiniz emniyet şeridi herhalde... :)
valla emniyet şeridi arıza şeridi her neyse sonuçta bizim bi şekilde kullandığımız alan bence kural olarak yasak ama kullanım olarak gayet hoş bir boşluk ne dersiniz?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
emniyet seridi kesinlikle kullanmamızın yasak oldugu bir serit.ancak bende kullanıyorum.benim fikrim bizler bu seritleri kullanarak otomobillerin kullandıgı kadar rahatsızlık vermiyoruz.acil durumlarda emniyet seridini kapatmış bir otomobil arkasından geln bir ambulans için orayı terkedecek oradan ayrılacak yer bulamayabilir.böyle olunca da arkadaki acil durum araclarının yolunu kesmiş ve onlarıda beklemeye mahkum etmiş olur.ancak bizler için öyle değil biz her yere sıgar ve kolaylık la cekilebiliriz.kaçacak hiçbir yerimizin olmadıgını farzedelim biliyorsunuz ki yollardaki tek şerit boyunda bir arac ve bir motor yan yana durabiliyor.sıgıyor.yani her kosulda biz bu seridi tıkamış olmayız.en kötüsü iner motosikletten iterek kaldırıma cıkarır yine acarız yolu.ama emniyet seridini kapamış bir aracın bunların hiçbirini yapmasına imkan yok.bunların hiçbiri gecerli sebep değil aslıkda sonuc olarak orası sadece arıza ve acil durum şeridi ancak istanbulda da gidecek baska bir yer kalmadı malesef.herkese sevgiler

Bende çoğu kez kullanıyorum emniyet şeridini ama ne yapayım mecburiyetten
mesela sağ şeritte ilerliyorum hızım da 60 70 ortalama
yinede arkamdaki araç yada hobisini tatmin etmeye çalışan sürücüler !
korna üstüne korna basıyo
şimdi gelde emniyet şeridini kullanma
arabaların ne kadar trafikte gitmeye hakkı varsa motorların da var
araç sürücüleri ni bu konuda daha da bilgilendirmek lazım diye düşünüyorum

normal şehir içi trafikte max. hız limiti 50 olduğu halde 80 90 km hızla gitmek isteyen araç sürücüleri yüzündende sağa çekip beklemek zorunda kalıyorum
Motorcu arkadaşlara sabır diliyorum
Eğitim Şart !!!

arızaşeridi sen bizim herşeyimizsin:queen:
bu aşk yasak tanımaz:queen:
bazen saçmalıyorum işte idare edin:cherry:

Ne diyeyim,
yasak konusunda düşünceler birleşmeye başlıyor. Ama Resmen Yasak olana kadar ben kullanacağım o şeridi. Zati 2-3 motor ancak görüyorum trafikte. Arkadaşımızın dediği doğru, trafikte o kadar motor olur da emniyet şeridini tıkarsa kötü. Ancak ben o kadar büyük motor yoğunluğuna kavuştuğumuzda zaten sorunun halledilmiş bir çağında yaşayacağımızı düşünüyorum:queen:
saygılarımla:cat:

Bu ne demek şimdi? Kanunen yasak zaten, resmen yasak nasıl oluyor? Ha emniyet şeridinde polis gördüğü zaman motosiklete bir şey demiyor olabilir, ama bu o memurun bileceği birşeydir, 100m ileride başka bir memurun çevirip ceza yazmaya sonuna kadar hakkı var. O şeridi yok sayın arkadaşlar, sıkışıyorsanız oradan başka çözümler arayın. Şimdiye kadar trafikte en çok durup beklediğim (emniyet şeridine girmediğim için) zamanda bile (75km'lik bir yolda) aynı yerden çıktığımız arabalı arkadaşımdan 45 dakika erken vardım gittiğimiz yere. Bir 5 dakika beklemenin zararı olmaz size.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar