Şimdi Anladım Ne Demek Olduğunu....

merhaba

scooter kullanan arkadaşlarımızdan en baştan gücenmemelerini rica ediyorum. ama scooter motosiklet değildir. yani motosiklet sınıfında değildir. bir scooter,scooter dır. yani scooter sadece kendine has bir sınıfta bulunur benim gözümde.ama yanlış anlamayın scooter kullananlar motorcu değildir demiyorum elbette motorcudur. şu anda kullandığımız terimler ingilizceden geçmiş dilimize ve bazı ingilizce terimlerin anlamı türkçe kalıplaşmış anlamından farklı.

özetlemek gerekirse: scooter bir scooterdır motosiklet değil. ama scooter kullananlarda "rider" yani motorcudur. ayrıca ne kullanırsanız kullanın gerçek motorcu olmak motor tutkusuna sahip olmak deneyimli olmak v.b. şeyleri gerketirir.

Son düzenleme:
yanlış anlaşılmasın ben herkesin düşüncesinre saygılıyım ama sadece scooter ı sevmiyorun
(godfather:cat:)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
scooter bence de motosiklet değildir. motorlu koltuktur :cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
biz kendi aramızda da bu konuyu çok tartıştık. sonuçta şuna karar verdik scooter motosiklet değildir. kimse alınmasın kırılmasın...
scooter kullananlar da biker/motorcu değildir. scooter bisikletin bir üst modelidir. bakınız burgman 650....
latife bir yana gerek sürüş biçimi gerek amacı gerekse denge merkezlerinden dolayı scooter motor değil scooterdır. ben de scooter kullanıyorum çok da memnunum büyük ihtimalle bundan sonra alacağım makina da scooter olacak, çok mu tembelim neyim, birader de 600f var dönüp bakmıyorum bile. yani 600f olan adam dönüp benim motoruma bakmazsa ne diye gocunayım ya da beni motorcu yerine koymazsa :cat:

dishy nin yeni motoru hayırlı olsun cidden daha konforlu bir makinaya geçince eskisine bakası gelmiyor insanın (snıf snıf nankörlük mü koktu burası)....
olayı tutupta ben motorcuyum sen değilsin bağlamın da değerlendirmek çok yanlış kalp kırar telafisi olmaz.....

yanlış anlaşılmasın ben herkesin düşüncesinre saygılıyım ama sadece scooter ı sevmiyorun
(godfather:cat:)

yok be öyle değil ... ilk defa vespaya deli divane olmuştum, fiyatından dolayı sonra as150t1 diye düşündüm yada kanuni scooter dedim en sonunda ybryi seçtim küçümsemiyorum halen daha yolda motorlara bakıyorum. aslında scooterının kendi segmenti oldugu fikri bence scooterı yüceltiyor...:rendeer:

Son düzenleme:
scooterlerin sehir icinde motosikletlere bariz bir üstünlügü var - cok daha kullanilis aletler. ancak motosiklet degiller ve asla da olmayacaklar. bu demek degildir ki kullanan eleman "motorcu" degil. biker olmak icin motosiklet bile gerekmez, tamamen kendi basina bir hayat tarzidir. sonradan olunabildigi gibi asla o noktaya gelemeyenler de vardir - motosiklet üstünde ölmelerine ragmen.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
scooter li günlerimin geçmesini hiçde istemiyorum.allah sizlere fitesli ve büyük motorlarda kazasız sürüşler nasip eylesin. ama benden uzak olsunlar.tek dileğimin birgün hayalini kurduğum x9 pıacco 250 cc olması.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Ümmet abi senin kadar tanınsam ben çoktan 10 tane x9 u kapıya koymustum,okadar geziyosun reklam yapıyosun sana sponsor olması lazım firmaların

Scooter'ları başlangıç motoru ilan etmişsin :) Ben aylarca MZ ve bir çok vitesli motosiklet kullanmış birisi olarak geçen yazın ortalarında Maxi scooter aldım ve kışın sattım ama arada sattığım motosikleti kullandığımda motosikletime doyamadığımı anladım.İleride yine tercihim Maxi scooterdan yana olabilir, neden olmasın :) Bakalım zaman ne gösterecek.Şehir içi rahatlığıda ayrı bir konu bu arada :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kişiliği oturmamış demeni yadırdagım, beni tanıyanlar bilir nasılsa deyip sana kelimelerimi tüketmeyeceğim :) Diğer arkadaşlara yazacağım şeylerden kendine olan payını alıp susmanı diliyorum :)

Tanımımda iki seçenek vardı. Bu ya olaya kendini fazla kaptırmak, ya da kişilik problemidir demiştim. Sen olumsuz olanı seçtiysen bir sebebi olmalı tabi :cherry::cherry::cherry::cherry:
Bana göre; insanları kullandığı makinelere göre sınıflandırmak ve burun kıvırmak; (yapılan hareket samimi ise) bir kişilik problemidir. Bu şekilde düşünen kişi boğazda yalıda oturuyorsa, gecekonduda oturan birine burun kıvırması gerekir. Çünkü mantelite aynıdır.

Ayrıca scooter bir başlangıç motoru değildir. Scooter herhangi bir araçtır. 750'lik veya 1100'lük bir motor başlangıç motoru olabilir.

Saygı ve sevgiler. :wiinkk:

250cc scooter alacağıma 125cc vitesli alırım daha iyi. Yani vitesli motor kullanmak herşeyden önce daha zevkli geliyor bana.

Özellikle birkaç ay sadece falcon kullan. Sonra scooter a bin denge sorunu çekersin. Ben twistere alışınca arkadaşımın scooterı sürerken dengemi kaybediyor gibi oluyorum.

Küçümsemek burun kıvırmak değil de tarzım değil diyelim :p

Ben otomatik vites arabalara da sinir olurdum. Akülü araba gibi gelirlerdi bana :mrgreen:

Arkadaşımda 125cc lik bir vitesli motosiklet varken bende 150cc scooter vardı ne konforda,ne görünüşte nede çekişte yanıma yaklşamıyordu.Onun motosikleti vibrasyon makinası iken benim scooterda bir kez olsun vibrasyondan rahatsız olmadım(son hızda bile).Arkadaşın motosiklet ile 160 km yol yaptım, yolun sonu uyuşmuş ellerim vede bel ağrılarım ile sonuçlandı.Birde bu yönden düşün derim :cat: 250cc scooter ile 125 cc vitesli'yi hiç kıyaslamam bile:)

O kdr göreceli bir kavram ki motorcu olmak .. Herkese göre değişir bu .. Bence kullanım kolaylığına ve kullanım alanına göre sınıflandırma yaparak bunu belirtebiliriz .. Kolaylık olarak en başta scooter'lar gelir ve bence ilk seviyedir'ki kimse scooter'ı motor'dan saymaz. Çünkü çok fazla bir şey yapmanızı gerektirmez scooter.Bas gaza gitsin bas fren'e dursun. Vitesli motorlar (enduro,touring,racing,chopper vs .. ) ise ayrıyetten sürüş tekniği gerektirir .. Bence motosiklet klansmanının en zor makineleri Maxi Scooter'lar dır. Ağırlıkları , oturuş pozisyon'u ve kontrol edilebilirliği zor olduklarından üst seviyelerde yer alırlar benim için. Boyum 1.70 TA kullanmak bence X9 kullanmaktan daha kolay ..

Dediğim gibi kişiden kişiye değişir bu .. Ama kim motorcu olmuş kim motorcu olabilir yada olmak istiyor? Bu kimsenin motor'a bakış açısını değiştirmemeli . Herkes kendi ihtiyacı, istekleri , ego'ları doğrultusunda biniyor motosiklet'e ..

Motorcu olmaktan çok , ömrümüzün sonuna kadar motosiklet'e binebilmek ve ölüm sebebimizin motosiklet olmamasını elde edebilmek gaye'miz olmalı. Bence o zaman kişi motorcu olmuştur ...

hahaah benim gözüm TA da :cherry: Varadero istemiyorum :p

Tabi tabi. Sen TA'yı da eskitince görüşürüz seninle buralarda. Ya bi Varadero gördüm nasıl geçti yanımdan diye başlayacan, sonra ilk fırsatta selesine oturdun mu işte ossaat TA'yı bitirecen ..

Gibi gelir bana :mrgreen:

aa dıshy cım yenı gordum hayırlı ugurlu olsun yenı motorun kazasız belasız surusler dılerım canım:rendeer:

Tubi , yakında" Tek teker yapamayanlar da motorcu mu?"şeklinde bir başlık da açma başımıza sen:p
Bence 2 teker olması yeterli,hepsinin tadı ayrı:cat:

::blushani yok valla demem :( yanlış mı anlaşıldım ben :( bence de tüm iki tekerler aynı tat da ama o anın heyecanı ile ne bileyim :( tühhh kimseyi kırmak istemedim ::blushani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar