Bunları Biliyor muydunuz?

Evet bunlar ciddi konular doğru dedin kulaktan doğma bilgilerle buraya gelip bana akedemik kariyerinden bahsetme.İnsanların bir konuyu bilmesi için akedemik kariyer şart degildir.İnsanlar okuyarakta bilgi edinebilir.
Saygılar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaw gökhan lafı dolaştırıp durmada akademik kariyerinden bahset..... :queen:
hasta etme adamı.... :pr:

okumak cehaleti alır .....

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kardeş senin düşüncene saygım var, doğrudur demiyorum hoşgörüyorum orası ayrı konu. Ancak bir kimse "SEnin ne bilip bilmediklerin sözlerinden belli." gibi absürd bir söz ettiği zaman ister istemez insan ne olduğunu ortaya koyup sen ne biliyorsun bakayım hemşerim ne kadar biliyorsun diye soruyor. Şimdi ben sana "senin ne dediğin belli değil sözlerinden belli zaten" desem sen bana ne cevp vereceksin :) ? Bu şekilde acayip (senin tabirinle) cümle kuran (veya kurmaya çalışan) arkadaşa, sen önce bir tahsili bilgini bir yaz bakalım eğer sen daha çok biliyorsan seni dinleyelim öğrenelim, yok bilmiyorsan iddia etme bildiğimiz konularda bizden öğren diyoruz. Burada hatalı bir davranış var mı sence ?. Bu sözü eden kişi ben olmadığım için hatalı davrandığımı sanmıyorum. Sanırım sen o kısmı okumadın. Şimdi böyle bir söz söyleyene "evet sen biliyorsun ben bilmiyorum" mu demeliyiz ? :) Benim hiçbir mesajımda büyüklük taslama yok sanırım; oradan öyle görünüyor olabilir. Acayip yorumuna gelince; acayip karşılamanın sebebi de bu türden bir cevapla daha önce karşılaşmaman olabilir. Orasını da bilemiyorum.Benim gördüğüm kadarıyla da senin benim her söylediğim mesajı zıt bir mesaj yazma gibi bir durumun var. Çünkü her mesajımın arkasında o öyle değil gibi bir itiraz durumu var :D Sebebini öğrenmeyi gerçekten isterdim ? Zira ben seni tanımam etmem, görmüşlüğüm de yoktur adını bile bilmem. Burada deneyimlerimizi aktarıyoruz.

Ben bildiğim konularda bildiğimi yazar geçerim isteyen istifade eder, isteyen etmez, emin değilsem emin olmadığımı söylerim veya önüne şerh koyarım. Bence derim, sanırım derim, sanırsam derim vs.. Biliyorsam "bu böyledir", şu şu şu sebeplerden diye izah ederim. Bilmediklerimi de size sorup öğrenmeye çalışıyorum.
Şimdi siz her alternatif veya aklınıza yatmayan fikri anormal veya acayip karşılıyor ve hata olarak yorumluyor iseniz o kısım apayrı bir sohbet veyahut tartışma veya inceleme konusudur. İnsan psikolojisi veya kişisel bir durumdur. Bunun yorumu da bana düşmez zaten.

Benim yorum yaptığım konular; günlük geyip naber nasılsın, yada chat tarzı konuşmaların olduğu değil; kritik konular ve ciddi bilgi içeren düzeyli konular olduğu için biraz daha hararetli olabiliyor. Genelde insanların kulaktan dolma bilgileri olduğu veya bilgisiz olduğu konularda verdiğim bilgi ve paylaştığım deneyimlerimin dayandığı yorumlar oluyor ve bu yüzden daha çok dikkat çekiyor. Bir de genelde sorunlu konulara yönelik yorumlar yapıyorum. Maalesef halkımızda genelde "ağzı olanın konuşması" gibi bir durum olduğu için bilgi verilen ve deneyimlerin aktarıldığı bölümlerde garip ve acayip tartışmalar çıkıyor. Tabii bu benim yorumum. Ama ben bunları çok da anormal veya senin gibi acayip karşılamıyorum. Beşeriyet deyip gülümseyip geçiyoruz. Hoşgörülü davranıyoruz.

Ama kimseciklerde kusura bakmasın "SEnin ne bilip bilmediklerin sözlerinden belli." gibi garip bir tavır takınana da ben cevabı böyle düzeyli bir biçimde veririm. Ne biliyorsun ? Tahsilin nedir ? Akademik kariyerin nedir ? Diye sorarım. Bunda da hatalı bir durum yoktur.

Umarım mesajımı dikkatlice okursun.
Sağlıcakla kalasın...
:rendeer:

Mesajını o zaman da tam manasıyla okumuştum....

Yazdıkların sana göre doğru olanlar...Mutlaka öyledir..Olmasa yazmazdın...Öteki arkadaşın yazdıkları da öna göre doğru....Ama sorduğun soru akademik eğitimin nedir ona göre cevap vereyim dediğin için sanki bir bilmişlik hissettim...

Yoksa seni tanımam etmem....Neden sana garezim olsun?....Herkes her konuda fikrini beyan etmekte serbesttir...Etmesi de zaten içinde bulunduğumuz form u oluşturuyor....

Dedim ya biraz yükseklerde gezen biri olarak sezinledim mesajını...Bana bu hissi verdi...Önyargım falan olmadığı halde....

Bu eleştirileri de hoşgörü çerçevesinde yapmış bulunmaktayım...Umarım alınmassın...Sende hoşgörüyle karşılayıp gülümsemeyle geçiştirirsen sevinirim...

Sağlıcakla kal....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mesajını o zaman da tam manasıyla okumuştum....

Yazdıkların sana göre doğru olanlar...Mutlaka öyledir..Olmasa yazmazdın...Öteki arkadaşın yazdıkları da öna göre doğru....Ama sorduğun soru akademik eğitimin nedir ona göre cevap vereyim dediğin için sanki bir bilmişlik hissettim...

Yoksa seni tanımam etmem....Neden sana garezim olsun?....Herkes her konuda fikrini beyan etmekte serbesttir...Etmesi de zaten içinde bulunduğumuz form u oluşturuyor....

Dedim ya biraz yükseklerde gezen biri olarak sezinledim mesajını...Bana bu hissi verdi...Önyargım falan olmadığı halde....

Bu eleştirileri de hoşgörü çerçevesinde yapmış bulunmaktayım...Umarım alınmassın...Sende hoşgörüyle karşılayıp gülümsemeyle geçiştirirsen sevinirim...

Sağlıcakla kal....
Yoo hayır alınmadım. Yükseklerde gezinme konusuna gelince; tanışmadığımız için böyle düşünmeni normal karşılıyorum. Ancak haklı olduğun konu mütevazi biri değilim doğrudur. Eleştirilerin düzeyli olduğu için saygıyla karşılıyorum hatta teşekkür ederim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar