Bence topiğin genelinde iyi niyetli , samimi olucaz derken hataya düşülmüş.. Her ne şartlarda olursa olsun , işe yarasın yada yaramasın ehliyetsiz trafiğe çıkılmamalı.. Çıkılmışsada bu utanç sebebi (evet aynen öyle) gibi saklanmalı..
Forum genelinde bilinçli kullanım , korumalıklara önem , eğitime önem derken; gırgırına bile olsa başka bir topikte "ben zamanında ehliyetsiz kullandım" diye anlatmak asıl amacı baltalıyor..
Yani yeni başlayan A2 yi beklememek , Allahın sıcağında kask takmamak için bahane üretir.. Gerçek amacında ilerlemiş 20 konu bile okusa, böyle bir topik görünce savunma mekanizması güçlenecek , "yapan yapmış kimseye bişey olmamış" gibi yorumlarla kendini avutup yola devam edecektir..
Ben motorumu aldığımda yazdı.. Dayanılmaz sıcaklarda kullanıyordum motoru.. Ve forumda sürekli koruma aksesuarlarının , eğitimin şart olduğunu vurgulayan konuları okuyordum.. Okuduklarımdan öylesine etkilenmiştim ki motordan indiğimde sırılsıklam terlemiş oluyordum , çantada sürekli yedek giysi taşıyordum ama asla hiçbir korumamdan vazgeçmiyordum.. Ve 2 ay sonra çok ciddi bir kaza geçirmeme rağmen yerden gülerek kalkıyordum.. Bu forumda güvenli sürüş üzerine çizgisini bozmadan (yeri geldiğinde çok sert) yorum yapan insanlara borçluyum hayatımı yada sağlığımı..
Yani anlatmak istediğim yeni başladığında insan A2 , koruma , pratik sürüş antrenmanları gibi angarya işlere bulaşmadan , atlayıp motora sürüşün keyfini çıkarmak istiyor.. Tecrübeli sürücüler zaten etkilenmez ama yeni arkadaşlar bu gibi kaçamak itiraflarını okuduğunda istem dışı etkilenip hataya gider..
Umarım anlatmak istediğimi doğru anlatabilmişimdir.. Saygılar...