[Eskişehir - MT]

Ben...Ben...Benn....ewet o doluya özmert'in orada yakalanıp ewe kadar sucuğa dönen benzin deposu kafalı şahıs benim arkadaşlar .....Kurşunsuz ve mümkünse 100 oktan olsun... ne zaman alabilirim.:silent:

sendemi brutus... geç benzin kuyruğuna Volkan birazdan dolduracak depoları.....:p

Yaw abi yakalanmak başka... :cherry:
Balkondan yağmuru izliyorum , karşı komşu bindi motora gitti. Onun bu davranışına hitaben yazdım... :queen:
Yoksa ben de çok defa yakalandım. Geçen kış , kar yağışı bile gördüm motor tepesinde.... :queen::queen:

aman yahya abim ya onca yazı arasında onu gördün :)
siz posta bahçeye gidin ben posta pideye gidiim abi :p
malum uzak benzinim falan bitmesin yollarda dimi volkan :mrgreen:

bu arada yanlış anlaşılma olmasın sakın arkadaşlar
teklif edilen yer posta bahçe :cat:

Bursa & İstanbul yolu bilmem kaçıncı km' si "Posta Bahçe" :p

Benzin biterse benim depoyu paylaştırırız hepinize... :p

paylaşımcı arkadaşım benim :rendeer:
sen birileri ile o benzin bize lazım deyip gitme de :p

Atatürk’ün

Göremediği Bayram:

19 MAYIS

Haziran 1935 tarihinde kabul edilen 2739 sayılı yasa ile ulusal bayramlar ve genel tatiller belirlenmişti. Bunlar arasında, Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak bastığı, 19 Mayıs günü yoktu. Çünkü, 1938 Haziranı’na değin, 19 Mayıs yalnızca Samsun’da, Gazi’nin Samsun’a gelişinden ötürü, yerel anlamda “Gazi Günü” olarak kutlanıyordu.

Aslında, her yıl mayıs ayının üçüncü haftası geleneksel olarak jimnastik şenliği, Mektepliler Bayramı, İdman Bayramı adı altında etkinliklere sahne oluyordu. Bu etkinliklerin geçmişi ise 12 Mayıs 1916’da, Erkek Öğretmen Okulları öğrencilerinin, öğretmenleri Selim Sırrı Tarcan gözetiminde Kadıköy’de İttiharspor çayırında (bugün Fenerbahçe Stadı’nın bulunduğu yer) yaptığı Beden Eğitimi Gösterisi’ne dayanıyordu. Bu geleneksel gösteri, daha sonra 1927 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstlenmesi ile Türkiye’ye yayıldı.

Beden Eğitimi Gösterileri’nden birinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün, arkadaşları ile ulusal mücadeleye adım attığı Sam sun’dan başlayarak sık sık söylediği “Dağ Başını Duman Almış” marşı da doğmuştu. Spor tarihimizin unutulmaz adlarından biri olan Selim Sırrı Tarcan, yüksek beden eğitimi almak için gittiği İsveç’ten döndüğünde, yanında jimnastik çalışmaları sırasında çalınmak üzere çeşitli müzik parçalarının notalarını da getirmişti. Bunlar arasında bulunan, İsveçli besteci Felix Korbig’in “Tre Tralanda Jamtör” (Tralalla Diyen Üç Kız) adlı bir ormancı şarkısı vardı. Selim Sırrı Tarcan bu parçayı flütle çalarak küçük değişiklikler yaptı. Ve aynı okulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan şair Ali Ulvi Elöve’nin, kareli bir defter kağıdına yazdığı güfte, 12 Mayıs 1916 tarihinde ilk kez bir beden eğitimi gösterisi sırasında söylendi.

1937 yılıydı. Atatürk Ankara Halkevi’nde bir konuşma yapacaktı. Bursalı gençler, kendisinden önce, “Dağ Başını Duman Almış”ı söylediler. Daha sonra kürsüye gelen Atatürk, konuşmasına şöyle başladı:

“Ben 1919 yılının Mayıs ayında Samsun’a çıktığımda elimde hiçbir maddi güç yoktu. Sadece Türk ulusunun soyluluğundan kaynaklanan ve benim vicdanımı dolduran yüksek bir manevi güç vardı. İşte ben bu ulusal güce, Türk ulusuna güvenerek işe başladım. Samsun’dan Anadolu içlerine kırık dökük bir otomobille gidiyordum. Yanımda, öteden beri yaverliğimi yapan Salih ya da Cevat Abbas’tan biri vardı. O kırık otomobille Anadolu yollarında ilerlerken hep düşünür ve yaverime, sizin az önce söylediğiniz şarkıyı söyletirdim. Ben birgün, Türk ufuklarında kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hareket ve gücünün bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç ulaşacağına öylesine inanmıştım ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum. O şarkıyı okuyup, yineletmekteki amacım, Türk’ün bu güneşi doğunca başarıya ulaşacağını anlatmaktı. Bu nedenledir ki, biraz önce söylenen şarkı benim onsekiz yıllık bir anımı tazeledi. Sizlere teşekkür ederim.”

19 Mayıs 1938 günü, Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda gençlik ve spor gösterisi yapılıyordu. Atatürk hasta hasta stadyuma gelmiş ve gençleri izlemişti. Ancak o sıralarda Hatay’ın anavatana katılması sorunu vardı. Ve uyarı niteliğinde bir askeri geçit törenine katılmak üzere hemen Mersin’e hareket etmek zorunda kalmıştı. Ve bu, Ata’nın bu dünyada geçirdiği son 19 Mayıs olacaktı.

Oniki gün sonra, 1 Haziran 1938’de, 19 Mayıs’ın ulusal bayram olarak kabul edilmesi için TBMM’ye, bir yasa önergesi verildi. Önergenin gerekçesi şöyleydi:

“19 Mayıs günü yurdun her bucağında Türk gençleri, sporcuları ve Türk halkının toplu ve birlikte, sonsuz ve evrensel bir tarihin dönüm günlerinden en büyüğünü kutlamaktadır. Bugün tarihin, insanlık ve uygarlık yararına olarak gidişini değiştirdiği gündür. Onun içindir ki, en büyüğümüz Atatürk, bu geleceğin güçlü zemini olan Türk gençliğine ve Türk sporculuğuna bugünün ayrılmasını uygun görmüşlerdir.”

Bundan sonra, 20 Haziran 1938’de, 3455 sayılı yasa ile 2739 sayılı yasanın “G” maddesine bir ek yapılarak, 19 Mayıs, “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak belirlendi. “Dağ Başını Duman Almış” marşı da bu bayramın dolaylı bir simgesi olarak kabul edildi.

Ve sevgili Atamız’ın dünyadaki son günleriydi. 1 Kasım 1938 tarihinde, hasta yatağında yanındakilere şu notu yazdırmıştı:

“Türk gençliğinin, kültürde olduğu gibi spor alanlarında da idealine ulaşması için Yüksek Kamutay’ın kabul ettiği Beden Terbiyesi Yasası’nın uygulamaya geçirildiğini görmekle memnunum.”

Atatürk, 19 Mayıs’ın, yasalaşarak ulusal bayram olarak kabul edilmesini görmüş ve çok mutlu olmuştu ama ne yazık ki, bir 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmaya ömrü yetmeyecekti.

Bu arada dünya spor basını da Türkiye’deki bu gelişmeleri dikkatle izliyordu. O günlerde dünyanın en yüksek tirajlı spor gazetesi “L’Auto”da şöyle bir yazı yayımlanmıştı:

“Dünyada ilk kez beden eğitimini zorunlu kılan devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk oldu. Yalnızca kağıt üzerinde ve nutuklarla değil bunu gerçekten yerine getirdi. Stadyumlar ve spor merkezleri oluşturdu. Halkevlerinin spor kollarını kendisi denetledi ve ulusunun kaderine egemen olduğu günden itibaren Türkiye’de spor gittikçe artan bir önem ve değer kazandı.”•

yazı alıntıdır...

Son düzenleme:
aman yahya abim ya onca yazı arasında onu gördün :)
siz posta bahçeye gidin ben posta pideye gidiim abi :p
malum uzak benzinim falan bitmesin yollarda dimi volkan :mrgreen:

bu arada yanlış anlaşılma olmasın sakın arkadaşlar
teklif edilen yer posta bahçe :cat:

unutmaki ben bir müfettişim benim mesleğim hata yapmamak üzerine kuruludur beeeeennn affetmem ... bak Volkanı affediyormuyum ewimin önünden geçmiş
bırak iki üç ton kum taşımayı selam bile vermeden vııııınnnn. nede olsa Honda kaçış onda ee tabi yeni motor...:p

eee hani sen yedek benzin filan demiyomuydun demincek...

bizi takanmı yok yoksa isim isimmi solemem lazım:pr:

hava durumları 5 gün yağmur diyor umutçuğum sen ankara diyosun
iyi güzel 19 mayıs bayramımız ülkemizin kurtuluş adımlarının en önemli ayağı ama tren var otobüs var tomofil var.....
senin teklifinde yağmur var yaş var dolu var boş var.....
üstelik benim depo okadar benzini almaz.....Bak volkan anladı nasıl gülüyor.....:p
Herşeye rağmen gidecekseniz size hayırlı yollar.....:cat:

Son düzenleme:
evet abicim koltuğun altında iki şişe benzin yatıo :wiinkk:
ankaraya gideceklere verebilirim yedek olur :p
bu arada ben gelemem ankaraya :pale:

Bu durumu Erenle konuştuk.

Posta Bahçe uygun gibi göründü. Tabi gidip konuşmak lazım. Konuşmak için de sayı lazım. Sayı için de kesin tarih lazım! :p Böyle zincir oluşuyo... :cyclopsan

8 - 9 - 10 Haziran Haftası
15 - 16 - 17 Haziran Haftası
22 - 23 - 24 Haziran Haftası

yukarıdaki tarihlerden size uygun olan günü ;
" Cuma akşamı - C.Tesi akşamı - Pazar akşamı " gibi seçeneklerle
Lütfen belirtin!

:cat:

tabii ki bunlara bağlı olarak eskişehirin adli mülki ve diğer her türlü birimine haber edip biz şu kadar motorlu posta bahçe ye yemeğe gidicez bize eskort falan ayarlayın hemide bi müsade verin denmesi gerekli...:p:bounce:

evet abicim koltuğun altında iki şişe benzin yatıo :wiinkk:
ankaraya gideceklere verebilirim yedek olur :p
bu arada ben gelemem ankaraya :pale:

gitme tabi öööle kız başına kankanı kızdırma bak... Ama kankanla gideceksen o başka tabi.....:p
sana bir öneri fulledikten sonra tam 250 km yol yapabiliyorsun her full de km sayacını sıfırlarsan yolda kalmazsın....:cat:

Son düzenleme:
emniyet müdürlüğünden izin almadan okula bile gitmeyeceğim neredeyse zaten :p
kankamla ankaraya değilde kütahya çifteler falan düşünüyoruz abi :wiinkk:
geçenlerde çok yakıyor diyerek hava filitresini temizledik abi. en kısa zamanda da yenisi ile değiştireceğiz.
benimkinde bir gariplik vardı. çok yakıodu. bakalım bundan sonra nasıl olacak :silent:

geçenlerde çok yakıyor diyerek hava filitresini temizledik abi. en kısa zamanda da yenisi ile değiştireceğiz.
benimkinde bir gariplik vardı. çok yakıodu. bakalım bundan sonra nasıl olacak :silent:

hiç hesapladınmı km de kaç yakıyor veya bi depoyla kaç km. yol gidiyo....
ikiside aynı kapıya çıkıyor kanımca.....:p
yani ha kel hasan ....ha hasan kel.....:bounce:
benim ki son hesabıma göre km başına 0.117 ytl yakıyor.

abi geçen hesaplayacaktım. 2 şişe benzini de onun için almıştım.
km. yi sıfırlamıştım. benzin bitene kadar sabredecektim.
ama konsere giderken yolda biterse onca kişiyi
bekletmeyeyim diye benzin aldım.
yani kontrol etme çalışmalarındayım abi :wiinkk:

Bilecik'ten merhaba :)
Eskişehir MT gezi yok mu bu hafta sonu?
tanışalım istiyorum.

bilecikten hoş geldin aramıza. gezileri yapılacak etkinlikleri
planları muhabbetleri buradan takip edebilirsin :cat:

sanırım çoğu mt 26 uyudu ama sabah görürsünüz nasıl olsa.
haberiniz olsun istedim. bugün hayvanları koruma derneğine gideceğim.
büyük ihtimalle üye olacağım. aranızdan ilgilenenler olursa ve bana
ulaşırsanız sevinirim. ben saat 13:15 de kurstan çıkıp hemen gitmeyi
düşünüyorum. sanırım adresleri şu :
Arifiye Mah. Kıbrıs Şehitleri Cad. Malik Bey Çarşısı No: 2/62 ESKİŞEHİR
mail de çok iyi karşıladılar bakalım derneğe gidince nasıl olacak :cat:

Son düzenleme:
uyku tutmadı ya...yarın ben dukkanda olurum buyük ihtimal arayan beni orda bulur

Günaydın herkese. :cat:

Sanırım bu sabah siteye ilk giriş bana nasip oldu... :mrgreen:

& Evet Bursa yolcusu kalmasın... & :wiinkk:

bilecikten hoş geldin aramıza. gezileri yapılacak etkinlikleri
planları muhabbetleri buradan takip edebilirsin :cat:

teşekkür ederim.:)yerimde duramıyorum bu hafta özellikle pazar günü gezmek istiyorum.sizin br organizasyonunuz olmazsa eğer bana Eskişehir veya Kütahya çevresinde tavsiye edebilceğiniz yorucu olmayan rotalar var mı acaba?:)

teşekkür ederim.:)yerimde duramıyorum bu hafta özellikle pazar günü gezmek istiyorum.sizin br organizasyonunuz olmazsa eğer bana Eskişehir veya Kütahya çevresinde tavsiye edebilceğiniz yorucu olmayan rotalar var mı acaba?:)

pazar günü havanın ve yagmurun durumuna göre biyerlere gideriz ben gökhan ve gelecek olursa diğer arkadaslar yollar bizi bekliyor. ama daha gökhanla konusmadım.

durumu buradan takip edebilirsin

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ankara yolcularına ıyı yolculuklar dıcem ama dısarı bakınca gayet ıslak bulutların dolastıgını gordum we yola cıkarsanız o bulutların butun sularını ustunuze sıkıcagını sanıyom.yınede gıtcez dersenız 7/24 yol yardımı bı telefon kadar yakın :)

wolkan bursayamı gıdıyom lem??

Arkadaslar Merhaba, Posta Bahce nerededir, Eskisehire mesafesi ne bilmiyorum ama bu teklifimi degerlendirebilirsiniz. Bizim Sakaryabasina toplanip gelin. Gidenler bilir, orada otel ve yuzme havuzu var. Otelde alkol olayi yok. Yemek icin ister balik ister kofte vs yiyebilirsiniz. Ben otel yonetimiyle konusup uygun bir fiyata baglayabilirim. Hem yemek hem yuzme isi... Ne dersiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar