Cidden bu benim de ilgimi çekti.Kimse üstüne alınmasın ama biraz büyük,pahalı ve havalı motoru olanlar pek selam vermiyolar.Daha geçen gün karşıdan gelen iki BMW"ye selam verdim adamlar oralı bile olmadılar.Motorun çini japonu olmaz hepimiz iki teker üzerindeyiz....
Arkadaşlar selamlaşma normal bişey değil .. eğer bir yerleşim biriminde 2-3 motorsanız selamlaşırsınız ama artık çoğu il ve i,lçede motor ve haliyle motor sürücüsü sayısı araba sayısının üstündedir bu nedenle selam vermek hem tehlikeli hemde rahatsız edicidir..eğer ben gördüğüm her motora selam verecek olsam ya tek elim devamlı havada yada kornada gitmem lazım ..Motorcunun motorcuya en büyük selamı yolda kaldığında güvenli bir şekilde durup yardım etmesidir.
benzin bitmiş olabilir teker patlak olabilir yada başka bir arıza olmuş olabilir yanınızda devamlı kauçuk siyah hrtum taşıyın ince olanlarından 1 metre yeterlidir. bölece yolda bi şekilde benzin sorunu olursa kolayca aktarma yapabilirsiniz..
hemşerime katılıyorum.kaliteli motoru olanlar pek oralı olmuyor.ayrımcılık yapıyorlarr:
Kastettiğim olay biraz farklı.Şehirlerarası yolda en fazla 2-3 motor görüyorum il merkezine giderken ve onlara selam veriyorum.Hatta arabayla giderken bile uzun yolda gördüğüm motorlara selam verir oldum.Elbette şehiriçinde her gördüğümüz motora selam vermemiz imkansız.Arkadaşlar selamlaşma normal bişey değil .. eğer bir yerleşim biriminde 2-3 motorsanız selamlaşırsınız ama artık çoğu il ve i,lçede motor ve haliyle motor sürücüsü sayısı araba sayısının üstündedir bu nedenle selam vermek hem tehlikeli hemde rahatsız edicidir..eğer ben gördüğüm her motora selam verecek olsam ya tek elim devamlı havada yada kornada gitmem lazım ..Motorcunun motorcuya en büyük selamı yolda kaldığında güvenli bir şekilde durup yardım etmesidir.
benzin bitmiş olabilir teker patlak olabilir yada başka bir arıza olmuş olabilir yanınızda devamlı kauçuk siyah hrtum taşıyın ince olanlarından 1 metre yeterlidir. bölece yolda bi şekilde benzin sorunu olursa kolayca aktarma yapabilirsiniz..
Abilerim kardeşlerim herkes motosikleti bizim gibi tutku olarak görmüyor ki... Bazıları için motosiklet sadece ekonomik bir ulaşım aracı eğer forumlarıda takip etmiyorsa bizim ne için korna çaldığımızı nerden bilecekler ki? Ben genelde selam veririm. Karşımda cbr 1000 de korna çaldı, bmwde ufak scooterda. Sonuç olarak herkes korna çalmanın selam vermek oldugunu bilmeyebilir. O yüzden kafaya pek takmamak lazım ama insan gerçekten mutlu oluyor selam verildiğinde selamımızın alındığındaSiz nasıl istiyorsanız öyle davranın ama bence selamlaşmak güzel bişey
Herkese keyifli sürüşler...
Yerleşim yerlerinde gereksiz klakson çalmak aslında trafik kanunua göre suçtur.
Herkesin sürekli korna çaldığı bir yerde yaşamak istiyosanız Pakistan Bangladeş veya Hindistan gibi ülkelere taşınmanızı tavsiye ediyorum.
Bizim memlektimizdede gereğinden fazla korna çalınıyo zaten.
Motorcu motorcuya çalsın dolmuşcu dolmuşcuya kamyoncu kamyoncuya bu işin sonu var mı söyleyin.
Kornayla selamlaşmak yerine bir yerde durduğunuz zaman orada başka motorcular varsa gider selam verir sohbet edersiniz.
Yoksa yoldan geçen adama korna çalmanın ne amacı var.