Yormayan motor hangisi??

Merhaba arkadaşlar.Bu yaz iki kişi İstanbul'dan Side'ye gitmeyi düşünüyorum.
Bu yolculuğa şu anda kullandığım cbf 150 ile çıkmayı gözüm kesmediğinden daha güçlü bir motorla çıkmak istiyorum.
İki motor arasında kaldım CBF 250 ve Hyosung GV-250 Aquila.
Bu uzun yolculukta beni hangi motor yormaz ve kamyon sollarken bayılmaz?
Bu arada iki kişi +eşyalarımız olarak yaklaşık 180-200 kilo yük olacak motorda.
Şu anki motorum ile 120 km'den fazla mola vermeden gidemiyorum,çünkü her tarafım uyuşuyor.En az 300 km mola vermeden götürecek motor ve model hangisi teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu iki motor arasında ben olsam Hyosung GV-250 Aquila tercih ederdim.Nedeni motoru daha güçlü 29bg.Tabi uzun yollar için choper bir motor ne kadar rahat ettirir bilemiyorum.:cat:Ben olsam Hyosung comet 250cc yi alırdım.Şekil olarak daha derli toplu ve naket tarzı:cat: Cbf 250 2 kişi uzun yol için bence yetersiz:wiinkk:umarım faydam olmuştur saygılar

Süper Moderatör (BBRR)
bunu sormaya bile gerek yok biri naked yani öne doğru eğiliyosun diğeri choper yani dik oturuyon tabiki rahat olanı gv 250 ..uzun yolda her iki motorda rahat rahat gider ikisinede artçı alırsın sorun olmaz ..ama trafikte cbf fark atar bunun nedeni geniş gidon aralığı yüzünden her araya girmez gv .. nerden mi biliyom ..ee ..her iki motoruda 600 kmden ffazla kullandım ..biliyoz yani atmıyoz :cherry:

Bu durumda GV 250 Araştırmalıyım galiba,teşekkürler arkadaşlar.Umarım memnun kalırım,bu üçüncü motorum olacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şu anki motorum ile 120 km'den fazla mola vermeden gidemiyorum,çünkü her tarafım uyuşuyor.En az 300 km mola vermeden götürecek motor ve model hangisi teşekkürler.

Hocam eğer 300 km mola vermeden gitmeyi planlıyorsan bu geziden vazgeç... derim...
Öyle 300 km sürücüyü yormayacak araba bile yok. Bırak motoru.

Trafik işini biraz ciddiye alalım lütfen.
Bir de iki kişi gidecekmişsiniz.

Hangi motosikleti alırsanız alın, şu anki motosikletinizin yaptığı etkiyi yapacak.

Sadece mesafe değişir.
Biri 120 km de yapıyorsa diğeri 140 km de yapar.

Bu sorunu ancak sürekli uzun yol yaparak aşabilirsiniz.

Uzun mesafelere alışık olmayan bir vücud, hangi motosikletle olursanız olun, aynı tepkiyi verecektir. (Yol motorları için geçerlidir. Tartışma çıkartmayın.:))

Bu tür mesafeleri yaparken en az yoracak olan motorlar routierlerdir.
Ama uzun yola alışık değilseniz, isteğinizin tam aksine,
sık sık mola verin derim.....

Bir kamyonu hem sollayıp hem de motoru bayıltabilmek de bir marifettir ayrıca...

Aman Hocam..
Çok dikkat.....!!!!!

Cbf 250 veya gv-250 Aquila ikiside aslında uzun yol motosikleti değildir.
Şöyle söyleyim Cruiser motosikletler aslında uzun yol için üretilmiştir.
Bu amerikanın uçsuz bucaksız düz çöl yollarını katetmek için.
CBF 250 ile ise zaten hergün 300 km yapan kuryelerde var .
Ama iki motorda aslında şehir içi kullanıma uygun çünkü ikiside kendi kategorilerinin imitasyonu ( veya küçük kardeş ) gibiler .

Al bi Honda Transalp side ye değil Afrika şiliye bile gidersin diyemiyorum çünkü sorunda cbf250 mi yoksa hyosung mu demişsin .

Ben ce cbf 250 . Hyosunga Honda ya güvendiğim kadar güvenemiyorum açıkcası.
Çünkü cbf250 kendini fazlasıyla ıspatlamış bir makina .
Ama gv250 ye birşey diyemeyeceğim . Görüntü var sadece gibi sanki .

Hocam eğer 300 km mola vermeden gitmeyi planlıyorsan bu geziden vazgeç... derim...
Öyle 300 km sürücüyü yormayacak araba bile yok. Bırak motoru.

:cat:

yukarida arkadasin sorusunu okudugumda ilk aklima gelen buydu ...

bunu sormaya bile gerek yok biri naked yani öne doğru eğiliyosun diğeri choper yani dik oturuyon tabiki rahat olanı gv 250 ..uzun yolda her iki motorda rahat rahat gider ikisinede artçı alırsın sorun olmaz ..ama trafikte cbf fark atar bunun nedeni geniş gidon aralığı yüzünden her araya girmez gv .. nerden mi biliyom ..ee ..her iki motoruda 600 kmden ffazla kullandım ..biliyoz yani atmıyoz :cherry:

tam bende bunları düşünüyordum:cat:

bence de naked...

Tercihan NAKED ve bütçeni biraz daha zorlayarak 400 veya 500 sorunu
çözebilicektir,mesela CBF 500 çooook işini görür ,keyif de verir.

Cbf 250 2 kişi uzun yol için bence yetersiz:wiinkk:umarım faydam olmuştur saygılar

erdo sen bu motoru ne kadar kullandında uzun yol için yetersiz olduğunu söylüyorsun...biz yuvacık'a 2 kişi 260 km çok rahat gittik ve geldik...fakat yolda GT250 kullanan arkadaşlarımızdan biri bayıldı ve sağa çekti dinlenmek için...motorda herşey güç değildir...bi takmışsınız biri 22 bg biri 29 beygir olayına gidiyosunuz...

asıl soruya gelince bence CBF250 tercih etmelisin GV250 chooper tarzı olduğundan ağır motordur öyle kamyon sollarken falan bi anda ivmelenmez...alıp sonra hayal kırıklığına uğramayasın...ve honda her zaman sağlamlığıyla dayanıklılığıyla kendini farkettirir...

hedef 300 km. ise biraz zor ve yorucu hem 200 kg yük ile:queen:
300 km bir mola versen 3 molada sidedesin :queen:
ben derim ki hiç durmadan 300 km. gideceksen motorun deposuna göre hareket et :queen:

cruiser model yormadan daha çok km yapmanı sağlar uzun yolda 250 cc lik motor biraz dezavantaj ama mademki illa 250 ile çıkacam yola diyorsan hoyosung gv 250 derim hayırlı yolculuklar şimdiden

bu arada hoyungu tercih edersen artcıya hemen bir sırtlık yaptır onada yazık artcı olmak riderden kötü

Son düzenleme:
SELAM ben o dediğini yaptım sürekli 500km tam yüklü honda twister ile yaptım ama öyle sandığın kadar kolay değil iş. Şu ana kadar 24000km yaptım ama uzun yol farklı hakikaten dikkat çok dağılıyor ve insan alışık değilse çok zorlanıyor. Yol durumu da çok öenmli yol mıcırlı ise halin duman. Biz iki kişi gittik yokuş yukarı mıcırlı yol (kaymak asfalt değil) elim o kadar ağrıdı ki ayrıca popomuz mola verdik 10 dk dedik çay içelim dinlenelim sonra yola çıktım 5dk geçmedi yol mıcırlı yine, gidon sürekli titriyor tekrar kaldığı yerden başladı ağrılar bir yarım saat sonra alıştık duruma ama öyle 3 kere durarak gitmeyi unut ne zaman zorlanırsan 5 dk içinde bir yere çek dinlen kaslarını hareket ettir. Yol da giderken kamyon sollarken çok açıktan solla, biz giderken alıştık yola dağın yamacından 100km ile gidiyoruz birden dağ yüksekliği azaldı yandan rüzgarı bir yedik direk 1 şerit yana attı bizi bu tip olayalara dikkat sürekli kollaman lazım etrafı ve mümkünse tek motor gitmeyin. Sonuç olarak hyosungu denemedim bilemiyorum ama chopper tarzı ise selesi ve konforu biraz daha rahat ettirebilir ancak bende hyosunga pek güvenemiyorum denemedim bilmiyorum. Ancak şu da var tatil bitince şehir içi de kullancakasan twister tavsiye ederim şu ana kadar yolda hiç sorun çıkarmadı parçaları çok sağlam ve kaliteli. kazasız sürüşler

arcoman galiba gv 250 ile bizimle beypazarina gitti geldi 270 km, gayet de rahat gorunuyordu

Honda-CBF250-015.jpg

2006_XV1900A_Studio_0007_VDRM2_F.jpg

Son düzenleme:
Türkiye şartlarında enduro tarzı makinalar daha sağlıklı ama maddiyat olarak seni aşar malesef.

Belki bir yerden imkanları zorlama imkanın olursa diye yazdım.

wingtsunus bu 19luk makina bununla dünyayı gezersin mayko-33 arkadaşımız CBF 250 ve Hyosung GV-250 Aquila. dan bahsediyor :D ama buda manyahk yawf :bounce:

arcoman galiba gv 250 ile bizimle beypazarina gitti geldi 270 km, gayet de rahat gorunuyordu

hatırlarsan bende o geziye suzuki marauder 250 ile katılmıştım,

20 beygir lik motorla hiç zorlanmadım tabi biz 140 km gittik 3 4 saatt beypazarını gezdik geri geldik...bu kadar dinlenmenin de etkisi büyüktür heralde...
bişi sölicem tamamen benim fikrim bu, şu sert bellikler var omiriliği koruyan falan onsuz çıkma yola hem dik tutuyo hem daha az yoruyo haberin olsun...
kolay gelsin.
bana kalırsa cbf 250 :)

Valla iyice kararsız kaldım şimdi,bütün bu yorumlar beni gene Hondaya yöneltti ve şu karara vardım.Bu motorları kullanmadan karar vermek pek sağlıklı olmayacak galiba.Bu motorları kiralayabileceğim bir yer var mı acaba.Kiralayıp bir 100-150 km gezeriz kararımızı veririz.En temiz iş bu olacak fikrimce.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar